Voortgezet onderwijs krijgt eigen vacaturesite

Peter Boerman Op 10 mei 2012
Gem. leestijd < 1 minuut 1274x gelezen
Deel dit artikel:

VO Raad en vakbonden stimuleren arbeidsmarkt met nieuwe vacatureplatform

Werkgevers en vakbonden in het voortgezet onderwijs lanceren vandaag een nieuw carrièreplatform dat vraag en aanbod naar vacatures en personeel binnen de sector volledig moet gaan bundelen. Doel is maximale transparantie te creëren voor een optimaal functionerende arbeidsmarkt binnen de sector. De komende jaren wordt het voortgezet onderwijs geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt. Door de vergrijzing en de geringe instroom wordt het moeilijker om onderwijskrachten te vinden. Uit onderzoek binnen de sector blijkt dat er behoefte is aan één heldere vacaturesite voor het voortgezet onderwijs. Een plek waar vraag en aanbod worden gebundeld, waardoor selectief werven mogelijk wordt en de wervingskosten zullen reduceren.

Platform voor voortgezet onderwijs

Vanaf nu is dit platform er: VObanen.nl, een nieuwe vacaturesite exclusief voor het voortgezet onderwijs. Via deze nieuwe site kunnen docenten, studenten en ondersteunend personeel gericht worden benaderd. Andersom helpt de site hen de ideale baan te vinden.

VObanen.nl is één van de eerste initiatieven die vanuit VOION, het nieuw opgerichte Arbeidsmarkt & Opleidingsfonds voor het voortgezet onderwijs, wordt ondersteund. Het wordt breed gedragen door de VO-raad en de vakbonden. De partners zullen VObanen.nl onder de aandacht brengen bij de leden, waardoor in korte tijd iedereen de vacaturesite weet te vinden. VObanen.nl wordt hét wervingskanaal voor het voortgezet onderwijs!

Om de scholen van de kwaliteit van de site te overtuigen, kunnen zij het eerste half jaar gratis op de site adverteren.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners