VUmc wint Tangram Effectiviteitsprijs 2016

Peter Boerman Op 31 mei 2016 Gem. leestijd 1 min969x gelezen
Deel dit artikel:
VUmc wint Tangram Effectiviteitsprijs 2016

Het VUmc is dit jaar de winnaar van de Tangram Effectiviteitsprijs.

Het universitair medisch centrum won de award voor het insturen van het beste effectiviteitsverhogende idee op het gebied van de functionaliteit van de Tangram recruitment software. Het winnende idee is om sollicitanten de mogelijkheid te bieden zichzelf te presenteren door middel van een videopitch.

Videopitch

De inzet van een videopitch maakt het mogelijk om het sollicitatieproces efficiënter en sneller in te richten. Daarbij sluit de nieuwe functionaliteit goed aan bij de huidige trend in de arbeidsmarkt, waarbij een videopresentatie steeds vaker onderdeel is van de sollicitatieprocedure.

10.000 sollicitanten

Wessel Haytink, manager Werving & Selectie VUmc: “Bij ons solliciteren jaarlijks gemiddeld 10.000 personen. De procedure proberen we zo effectief mogelijk uit te voeren. Met ingezonden video’s kunnen we nu kandidaten sneller beoordelen en krijgt de kandidaat meer ruimte om zich te onderscheiden en zijn persoonlijkheid te tonen.”

Ook andere klanten

De nieuwe functionaliteit, die in samenwerking met Flipbase tot stand kwam, is inmiddels in gebruik genomen door VUmc. De eerste reacties zijn positief. Door deze toevoeging krijgen ook andere klanten van Tangram, ruim 300 recruitmentbureaus en HR afdelingen, de mogelijkheid om hun sollicitatieprocedure aan te vullen met een videopresentatie.

Zie hier voor een uitlegfilmpje:

 

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Adver-Online Group
BRANDMANNEN
Bullhorn
Compagnon
Floyd & Hamilton
Indeed
Intelligence Group
Mysolution
OTYS
Pro Contact
Ravecruitment
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
RecruitNow
Timetohire
ToTalent.eu
WBNRS
YOBZ