Waarom beroemd psychotherapeute Esther Perel adviseur wordt bij Culture Amp

Esther Perel, psychotherapeute, bestsellerauteur en wereldberoemd expert op het gebied van relatievraagstukken, is een samenwerking aangegaan met Culture Amp, platform voor employee experience.

Peter Boerman Op 22 februari 2024
Gem. leestijd 2 min 73x gelezen
Deel dit artikel:
Waarom beroemd psychotherapeute Esther Perel adviseur wordt bij Culture Amp

Culture Amp, het uit Amsterdam afkomstige platform voor employee experience, is een samenwerking aangegaan met Esther Perel als externe adviseur. Esther Perel is gerenommeerd psychotherapeut, bestsellerauteur van de New York Times en eveneens spreekster op het gebied van arbeidsrelaties.

Relationele intelligentie, ooit beschouwd als een soft skill op de werkplek, wordt tegenwoordig gezien als essentieel.

Relationele intelligentie, ooit beschouwd als een soft skill op de werkplek, wordt tegenwoordig gezien als essentieel voor leiderschap, behoud van personeel, betrokkenheid, winstgevendheid en algeheel zakelijk succes. Met de strategische begeleiding van Esther Perel zal Culture Amp zijn researches aanscherpen, de richting waarin het Culture Amp platform zich ontwikkelt verder vormgeven, en waardevolle inzichten en ervaringen delen met klanten, zo is de verwachting. De benoeming van Perel versterkt de gezamenlijke toewijding aan het creëren van sterkere interpersoonlijke connecties op de werkplek en daarbuiten.

Topprestaties

Didier Elzinga, medeoprichter en CEO van Culture Amp: ‘We werken wereldwijd samen met duizenden leidinggevenden die worstelen met de vraag hoe ze een cultuur kunnen creëren die tot topprestaties leidt. Wat we steeds weer constateren, is dat de relaties die we op de werkvloer met elkaar hebben, de kern van de problemen vormen. Werk gaat nooit alleen over werk. Esther Perel biedt zo’n scherp inzicht en wijsheid over dit onderwerp in onze gesprekken, dat leiders over de hele wereld zich tot haar wenden voor hulp. We zijn dan ook trots op een nog verdergaand niveau met Esther samen te werken.’

‘Moderne werknemers verhuizen met een ongekende frequentie van huis en baan.’

‘Moderne werknemers verhuizen met een ongekende frequentie van huis en baan’, aldus Esther Perel. ‘In de moderne wereld hebben velen van ons de banden verbroken met de regio’s, communities en organisaties die ons een gevoel van identiteit en verbondenheid gaven. Als gevolg daarvan brengen we nu ongekende verwachtingen mee naar ons werk. Maar dat brengt ook een grote kans om van werk iets speciaals te maken. Vroeger gingen we naar het werk om ‘de kost te verdienen’. Nu gaan we naar ons werk om ‘iets te betekenen’.’

‘Vroeger gingen we naar het werk om ‘de kost te verdienen’. Nu gaan we naar ons werk om ‘iets te betekenen’.’

Ze zegt dan ook ‘vereerd’ te zijn om met Culture Amp samen te gaan werken. ‘Hun missie – het creëren van een betere werkwereld – is nog nooit zo belangrijk geweest. Ik hoop dat we samen zinvolle veranderingen teweeg kunnen brengen en gezondere relaties binnen organisaties kunnen bevorderen’, aldus Perel.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners