Wat doet K3 op Werf& live?

Peter Boerman Op 27 juni 2013
Gem. leestijd 2 min 1440x gelezen
Deel dit artikel:
Wat doet K3 op Werf& live?

Wat doet K3 op Werf& live?Vandaag is het zover: het zomerevent van Werf& live met als thema Werven en reorganiseren is van start. Dagvoorzitter Heleen Stoevelaar trapt af met haar eigen leidraad: K3; Kiezen, kennen en koesteren. Vervolgens geven Rob Vinke en Sam Hermans  hun visie op werven, verbinden en reorganiseren.

K3

Op de vraag van Heleen Stoevelaar wat hun persoonlijke leidraad is, gingen de deelnemers enthousiast met elkaar in discussie. Het leverde mooie inzichten op als ‘aspirinemomentjes’ voor hoofdpijnvacatures en KIS (keep it simple) om de boodschap helder en duidelijk over te brengen en het belang van ambassadeurs voor werkgevers. De bijdrage van Sam Hermans van de Belastingdienst sloot daar mooi op aan.

Belastingdienst

Sam Hermans, Directeur van het Employability Center van de Belastingdienst, deelt haar ervaringen bij de Belastingdienst. Zij vertelt hoe zij creativiteit en zakelijkheid combineert bij het realiseren van haar doelstelling : het zorgen voor de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment. Werkgeversimago speelt een belangrijke rol. Zij vertelt over de referral Operatie Missing Link, waarbij medewerkers worden gestimuleerd om LinkedIn te gaan gebruiken voor hun eigen mobiliteit en het verspreiden van vacatures van de Belastingdienst.

Poëziealbum

De DG Peter Veld werd gevraagd zelf een LinkedIn een profiel aan te maken en iedereen mocht met hem linken. Dat werd een enorm succes. Binnen anderhalve week had hij al +500 contacten. Leuk momentje was toen hij enthousiast in een filmpje meldde dat hij verrast was door de vele contacten en dat hj LinkedIn net een poëziealbum vond.

Rob Vinke

Rob Vinke van Nyenrode houdt een gloedvol betoog voor lef in ondernemerschap. Hij raadt iedere organisatie die het zich kan permitteren aan méér talent binnen te halen dan eigenlijk nodig en betaalbaar is. Of meer te krimpen dan strikt noodzakelijk is om extra talent aan te kunnen trekken. Pas dan ben je klaar voor de toekomst. Hiervoor is een lange termijn visie nodig. Welk talent heb je nodig op de lange termijn en hoe je hen kan binden aan je organisatie?  De manager 3.0 geeft zijn werknemers de ruimte om met plezier aan het werk te gaan en de vrijheid om te groeien. Hierbij worden persoonlijke waarden en de match met de waarden van de organisatie belangrijker dan ooit.

Breakout sessies

Vanmiddag gaan de deelnemers in breakout sessies uiteen om verschillende workshops te volgen. Verslag hiervan volgt.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners