De week in werving: van gedoe rond een cupmaat tot verdwenen huisbezoeken

Peter Boerman Op 21 oktober 2016
Gem. leestijd 3 min 1083x gelezen
Deel dit artikel:
De week in werving: van gedoe rond een cupmaat tot verdwenen huisbezoeken

Voortaan elke vrijdagmiddag: een round-up van het belangrijkste nationale en internationale nieuws rondom werving en selectie.

Deze week: van cupmaten tot verboden brieven en Poolse accountants…

#1. Gedoe rond de cupmaat

Veel gedoe, met name in Engelstalige media, was er rondom een advertentie van Matching Models, waarin om grid girls gevraagd werd voor de Formule-1-race in Abu Dhabi volgende maand. Onder de gevraagde requirements stond niet alleen blond haar en blauwe ogen, maar ook een cupmaat (B/C).

Puur seksisme, aldus bijvoorbeeld The Women’s Equality Party, en ook The Equality and Human Rights Commission (EHRC) sprak zich uit. ‘Onwettig en vernederend voor vrouwen’, aldus een woordvoerder. Of het tot een rechtszaak komt, is afwachten, maar Matching Models lijkt de commotie min of meer bewust te hebben opgezocht.matching models

#2. Unilever verbiedt cv’s

‘Een revolutie op de arbeidsmarkt’. Zo noemde het AD het bericht dat Unilever voortaan geen sollicitatiegesprekken meer organiseert, maar zijn personeel enkel nog selecteert met online games en een video-interview. Geschreven sollicitatiebrieven en CV’s zouden daardoor ook verleden tijd zijn.

Nu werd de soep iets minder heet gegeten dan opgediend (het ging alleen om de traineeships), maar toch. “In deze tijd vraagt iedereen om meer beeld en geluid”, zei Joost Heeroma, perswoordvoerder bij Yacht en Tempo-Team, tegen NU.nl. “Bedrijven vragen dat van sollicitanten, maar andersom geldt het ook.”

#3. Komt de Poolse accountant ons controleren?

Zou na de Poolse klusser ook de Poolse accountant de Nederlandse arbeidsmarkt gaan overspoelen? Het FD bracht het aanvankelijk stellig, aan de hand van het verhaal van Raymond Duin van bureau Switchdesk. Dat Polen goedkoper zijn was voor hem geen reden, zei hij daar. ‘Het gaat me in de eerste plaats om het oplossen van personeelstekorten.’

Maar een paar dagen later waren in hetzelfde FD alweer sceptische geluiden te horen. ‘Geen blijvende oplossing’, zo reageerden een aantal ‘kenners’ van de sector. Veel meer zagen zij in het opleiden van meer Nederlandse accountants en een blik op de lange termijn, in plaats van pas te gaan werven als de markt aantrekt.

#4. Ryanair zoekt 3.500 mensen

Een grote campagne moet Ryanair aan 3.500 extra mensen helpen. In de komende 12 maanden krijgt de prijsvechter zo’n 50 nieuwe vliegtuigen geleverd, waardoor de Ierse luchtvaartmaatschappij snel op zoek moet naar nieuwe bemanning.

Op het wensenlijstje staan onder andere 2.000 man cabinepersoneel, 1.000 piloten en 250 monteurs. Verder ontstaan er ook nieuwe banen op het hoofdkantoor in Dublin en op kantoor in Polen. De prijsvechter zelf spreekt over het aankomende jaar als het drukste ‘recruitment year‘ uit de eigen geschiedenis. Maar de koek is nog niet op: voor de komende 5 jaar worden zelfs 5.000 nieuwe personeelsleden verwacht.

#5. Geen huisbezoek voor nieuwe agenten

Het zal bij niet veel werkgevers gebruikelijk zijn om bij sollicitanten thuis op bezoek te gaan. Maar bij de politie gebeurde dat in het verleden dus wel. In een nieuwe screeningsprocedure komen die huisbezoeken echter minder voor, en dat is tegen het zere been van de politiebond NPB, meldt de Volkskrant. NPB-voorzitter Jan Struijs vreest namelijk dat door het afgenomen huisbezoek meer agenten door de keuring glippen die vatbaar zijn voor corruptie of een levensstijl onderhouden die niet bij de politie past. ‘Inboeten op de kwaliteit van de screening is onacceptabel.’

De Nationale Politie meldt overigens dat huisbezoeken niet helemaal in de ban zijn gedaan. ‘Als uit het vooronderzoek aanwijzingen komen dat het meerwaarde heeft om het gesprek toch bij betrokkene thuis te houden, bestaat die mogelijkheid en hiervan wordt ook gebruik gemaakt. Dit is ook afgestemd met de AIVD, onder wiens mandaat de P-veiligheidsonderzoeken worden uitgevoerd.’

#6. Grap van de week:

grap van de week van9tot5Bron: van9tot5.com

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners