De week in werving: van meer vaste banen tot slechte consultants-sites

Peter Boerman Op 09 december 2016
Gem. leestijd 3 min 774x gelezen
Deel dit artikel:
De week in werving: van meer vaste banen tot slechte consultants-sites

Voortaan elke vrijdag: een round-up van het belangrijkste nationale en internationale nieuws rondom werving en selectie.

Deze week: van de groei van vaste banen tot een ineens weer wervende KLM en slechte carrièresites van consultants.

#1. Het aantal vaste banen zit weer in de lift

Je kunt van die wet-DBA en Wwz zeggen wat je wilt, maar één van de doelen lijkt in elk geval wel bereikt. Of het nou helemaal aan de wet ligt of niet, feit is dat voor het eerst sinds 2009 het aantal werknemers met een vast contract de afgelopen kwartalen is gestegen.

De stijging is overigens wel relatief: het aantal flexibele contracten steeg nog harder. Maar dat is dan ook weer ‘niet zo verwonderlijk’, aldus minister Asscher, ‘in een aantrekkende economie.’

#2. Duurzame energie? Jongeren lonkt het niet

Van duurzame energie wordt de komende jaren veel verwacht, maar toch zien jongeren een baan in de sector nauwelijks zitten. Bijna de helft van alle jongeren tussen 17 en 26 jaar weet bijvoorbeeld geen enkel bedrijf in de branche te noemen. Ook houdt maar een kleine 10 procent van de jongeren bij hun studiekeuze rekening met een baan in de sector, blijkt uit onderzoek van GFK voor ECN.

Best ‘zorgelijk’, concludeert Polleke Peeters, senior communicatieadviseur bij ECN: ‘Er is werk aan de winkel voor bedrijven in de duurzame energiesector als zij top of mind willen zijn bij jong talent.’

duurzame energie

#3. ‘IT’er is lastig te vinden’, zegt het CBS (joh, echt?)

Belangwekkend en verrassend onderzoek van het CBS: de rekenmeesters hebben namelijk vastgesteld dat IT’ers in de huidige arbeidsmarkt moeilijk te vinden zijn. Echt waar, joh? Ja, echt waar.

Van alle bedrijven met meer dan 10 werknemers, had vorig jaar al 9 procent vacatures voor ICT-specialisten. En meer dan de helft van hen (5 procent van het totaal) had moeite deze vacatures te vervullen. Van de bedrijven in de sector Informatie en communicatie, financiële instellingen en energie- en waterbedrijven had ruim 60 procent vorig jaar moeite om de juiste ICT’ers aan te nemen, zo meldt het CBS. Waarbij wij vooral benieuwd zijn hoe die cijfers over dit jaar uitpakken…

#4. KLM gaat weer flink werven

De afgelopen jaren werd er juist behoorlijk in de kosten gesneden, maar nu is ineens weer alles anders bij de KLM: in de eerste helft van volgend jaar gaat de luchtvaartmaatschappij 100 piloten en 400 nieuwe pursers, stewards en stewardessen werven, zo werd deze week bekendgemaakt.

Een kwart van het nieuwe cabinepersoneel is bedoeld voor dochtermaatschappij Cityhopper. Om de nieuwe mensen te vinden, start KLM een wervingscampagne. Aspirant-piloten worden direct door KLM op de KLM Flight Academy benaderd.

flight attendant banen klm#5. Werken-bij-een-consultant.nl: dat kan beter

Het geldt natuurlijk niet exclusief voor de adviesbureaus, maar de recruitment- of werkenbij-sites van de (grote) consultants kunnen in elk geval wel een stuk beter. Informatie over de diensten en de cultuur van het bureau is er nog wel te vinden, maar over bijvoorbeeld het selectieproces? Ho maar, constateert onderzoek van Consultancy.nl en LTP onder 100 recruitmentsites.

Op 48 procent van de sites is sprake van zeer beperkte informatie over het selectieproces. Een behoorlijke afknapper voor veel sollicitanten, aldus David Plaut, partner bij LTP. “Informatie over het selectieproces kan ook een manier zijn om je te onderscheiden. Er wordt relatief weinig gebruik gemaakt van de wat meer afwijkende vernieuwende onderdelen, zoals presentatie opdrachten (4%), speeddates (2%), of groepsopdrachten (2%).”

Uit het onderzoek blijkt voorts dat 1 op de 5 consultancybureaus nog expliciet vraagt om een cijferlijst bij het CV. “Een bijzonder hoog percentage, in vergelijking met andere sectoren”, zegt Plaut. Iets meer dan een kwart van de consultantsbedrijven gebruikt assessments in het selectieproces. Daarnaast zeggen 11 van de 100 bureaus op hun site dat ze een zogeheten case-interviewronde gebruiken, waarbij kandidaten een complexe case krijgen voorgelegd om op te lossen.

#6. Grap van de week

gave baanBron: van9tot5.com

Lees ook het nieuws van vorige weken:

Meer van zulke verhalen?

Lees elke week de Nieuwsbrief van Werf& en blijf op de hoogte van alles wat er gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment! Doe het nu, het is gratis en je mist nooit meer iets!

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners