Werner Buskermolen en the art of recruitment

Peter Boerman Op 29 oktober 2013
Gem. leestijd 3 min 2280x gelezen
Deel dit artikel:
Werner Buskermolen en the art of recruitment

Werner Buskermolen is Senior Director Talent Acquisition America & EMEA bij Informatica Corporation en keynote spreker in het plenaire programma van De Wereld Werft (DWW), het vakevent voor professionals op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Werner vertelt over de relatie tussen Plezier en Professionaliteit, het centrale thema van het evenement. En wat hij verstaat onder ‘The art of recruitment’.

Valt er nog plezier te beleven aan recruitment?

Werken zonder plezier? Ik zou er niet aan moeten denken. Ik zie mijn baan ook niet als mijn werk; ik doe gewoon de dingen die ik leuk vind. Ik hou van verandering en recruitment is een dynamisch vak. Goede mensen zijn altijd schaars, ook in een tijd met veel werkzoekenden. Het zijn veelal mensen die niet direct aan het zoeken zijn naar een nieuwe baan, dus je moet ze zelf bewegen om een stap te maken. Dat is een hele uitdaging. Daarvoor moet je overtuigd zijn van je eigen kunnen als recruiter en van wat je als organisatie te bieden hebt.

Wat versta jij onder professionaliteit?

Professionaliteit is je werk goed doen, weten wat je doet, hoe je het doet en waarom. Het heeft ook veel te maken met de manier waarop je dingen brengt en hoe je met mensen omgaat. Mijn motto is: doe wat zegt, zeg wat je doet en laat zien wat je gedaan hebt

En onder plezier?

Plezier begint bij wederzijds vertrouwen. Als je als manager je mensen vertrouwen en vrijheid geeft, dan komt het plezier vanzelf. Het heeft alles te maken met vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen en nemen.

Hoe kunnen ze elkaar versterken?

Ik zeg het altijd zo: je hebt de ‘Art of recruitment’ en je hebt de ‘Science of recruitment’. Dat zijn twee verschillende dingen. De Science of recruitment gaat over de processen en hoe je die als organisatie inricht. Belangrijk en non-negotiable: iedereen moet zich aan daaraan houden. Maar tegelijkertijd heb je de Art of recruitment. Hoe geef jij als persoon invulling aan je vak? Hoe zorg jij voor resultaat en hoe kleur jij je eigen rol in? Iedereen is op een unieke manier succesvol en als manager is het belangrijk hier oog voor te hebben. Wie de ruimte krijgt om zijn eigen kwaliteiten maximaal in te zetten, heeft vanzelf plezier. En wie plezier heeft, haalt betere resultaten. En daarmee is de cirkel rond.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Allereerst uit mijn team. Er wordt wel eens gezegd dat wij nog meer herrie maken dan sales, en zo hoort het ook. Verder krijg ik er energie van als ik iets kan betekenen voor mensen. Als recruiter kan ik mensen een mooie baan bieden. Het liefst niet exact een baan op maat, maar een waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen. De perfecte match voor mij is die waarin iemand voor 70% past en voor 30% kan groeien. Helaas zijn hiring managers het niet altijd met me eens, maar ik geloof daar heilig in.

Wat wil je de deelnemers meegeven tijdens De Wereld Werft?

Plezier in je werk is heel belangrijk. En daar ben je zelf bij. Werkgevers kunnen proberen de omgeving te scheppen en een goed voorbeeld te geven, maar jij moet het zelf invullen. Een vakevent als DWW is een mooie gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten en om te horen hoe anderen het aanpakken. Daar leer je enorm veel van, en vergis je niet: anderen kunnen ook van jou leren. Werner Buskermolen, Senior Director Talent Acquisition America & EMEA bij Informatica Corporation, koploper van aanbieders op het gebied van data-integratiesoftware.  Werner is keynote spreker in het plenaire programma van De Wereld Werft. [box type=”shadow” align=”alignleft” width=”620″ ] De Wereld Werft (DWW) is hét vakevent voor arbeidsmarktcommunicatie en werving. Dit jaar vindt alweer de 5e editie plaats op donderdag 12 december in Amsterdam. Een ultieme gelegenheid om je kennis bij te spijkeren en ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. De inschrijving is geopend, dus meld je nu aan en kies jouw favoriete break-out programma. Wees er snel bij want elke sessie heeft maar ruimte voor een beperkt aantal deelnemers en één sessie is zelfs al helemaal volgeboekt. Bekijk het programma en schrijf je in.[/box]

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners