Wil je een betere vacaturetekst? Bij Voor Tekst krijg je hem in september gratis

Peter Boerman Op 01 september 2017
Gem. leestijd 2 min 474x gelezen
Deel dit artikel:
Wil je een betere vacaturetekst? Bij Voor Tekst krijg je hem in september gratis

Tekstbureau voor arbeidsmarktcommunicatie Voor Tekst checkt de hele maand september gratis vacatureteksten voor werkgevers en intermediairs.

De arbeidsmarkt trekt aan. Het aantal vacatures stijgt sterk en er is dus ook meer concurrentie per vacature. 1 op de 6 ondernemers geeft aan dat personeelstekort hen belemmert bij de uitvoering van de bedrijfsactiviteiten. Om de juiste kandidaten binnen te halen is het belangrijker dan ooit om te investeren in het werkgeversmerk én om doelgroepgerichte vacatureteksten te creëren.

nicol tadema vacaturetekstenOndergeschoven kindje

Uit onderzoek van Intelligence Group is gebleken dat de vacatureteksten in Nederland flink verbeterd kunnen worden als het gaat om doelgroepgericht schrijven. Alleen al de arbeidsvoorwaarden worden meestal veel te vaag benoemd, stelt Nicol Tadema, directeur van Voor Tekst en auteur van het boek Werven met Woorden. ‘Vaak zijn de arbeidsvoorwaarden een ondergeschoven kindje. Terwijl 44% van de werkzoekenden aangeeft dat juist het aspect arbeidsvoorwaarden een baan aantrekkelijk maakt.’

De gratis vacaturetekstcheck

Bij het schrijven van een goede vacaturetekst komt natuurlijk meer kijken dan alleen het noemen van de arbeidsvoorwaarden. De juiste functienaam, een heldere opbouw, een fijne tone-of-voice, een concrete omschrijving van de organisatie en de functie, het hoort er allemaal bij. Bovendien moet de vacaturetekst opvallen tussen alle andere. En je hebt je ook nog eens te houden aan de wet- en regelgeving. Nicol Tadema: ‘Een goede vacaturetekst levert veel op. Je spreekt de ideale kandidaat aan. Daardoor krijg je minder, maar wel betere reacties. Liever 3 goede reacties dan 50 middelmatige.’

Alleen in september: gratis feedback

Om bedrijven op weg te helpen, heeft tekstbureau Voor Tekst in september 2017 een actie op touw gezet. Elk bedrijf kan deze maand via de website van Voor Tekst 1 vacaturetekst insturen. Eeen professionele tekstschrijver voorziet deze tekst dan kosteloos van feedback. Met deze praktische tips kunnen bedrijven vervolgens hun eigen tekst optimaliseren.

voor tekst checkt teksten

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners