Workday wil HiredScore overnemen 

Workday kondigt aan HiredScore te willen overnemen, om zo de recruitment-ervaring voor bedrijven over de hele wereld te kunnen verbeteren.

Peter Boerman Op 27 februari 2024
Gem. leestijd 2 min 57x gelezen
Deel dit artikel:
Workday wil HiredScore overnemen 

Softwareorganisatie Workday heeft een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname van talentdataleverancier HiredScore. De combinatie van Workday Talent Management, Workday Skills Cloud en HiredScore’s Talent Orchestration-oplossingen zal als het goed is klanten van deze organisaties voorzien van een uitgebreid, transparant en intelligent aanbod op het gebied van talentacquisitie en interne mobiliteit, zodat ze beter kunnen inspelen op hun voortdurend veranderende personeelsbehoeften, zo is het idee.

‘We willen A.I.-oplossingen bieden die echte zakelijke waarde leveren voor onze klanten.’

‘Mensen vormen het hart van elke organisatie en investeren in nieuwe en innovatieve manieren om het potentieel van talent te ontsluiten is belangrijker dan ooit’, aldus Workday-CEO Carl Eschenbach. ‘HiredScore is de perfecte aanvulling op ons productportfolio waarmee we A.I.-oplossingen willen bieden die echte zakelijke waarde leveren voor onze klanten. De combinatie van onze A.I.-technologieën die mensen in centraal houden, samen met een diep begrip van het personeelsbestand, zal organisaties helpen om voortgang te boeken.’

‘Pas aan het begin’

‘We staan pas aan het begin van het ontdekken van de mogelijkheden van verantwoorde A.I. in personeelsbeheer, en hoe organisaties het efficiënter en effectiever kunnen inzetten om HR-transformatiedoelen met betrekking tot werving en werknemerservaringen te realiseren’, aldus Athena Karp, oprichter en CEO van HiredScore. ‘Door onze inspanningen en innovaties te combineren met Workday, zijn we in staat om nog meer waarde te leveren aan bedrijven over de hele wereld bij de opbouw van hun toekomstige HR-functie.’

‘We staan pas aan het begin van de ontdekking van de mogelijkheden van verantwoorde A.I. in personeelsbeheer.’

Nu werkgevers worstelen om het talent te vinden dat ze nodig hebben en naar verwachting een kwart van de banen de komende 5 jaar zal veranderen, zien HR-leiders een steeds complexere arbeidsmarkt tegenover zich. De combinatie van Workday en HiredScore moet organisaties een uitgebreide en intelligente oplossing bieden voor talentacquisitie en interne mobiliteit. Dit omvat bijvoorbeeld:

  • Verantwoorde A.I. inzetten om wervingsuitdagingen op te lossen: Het gezamenlijke aanbod zal klanten een uitlegbare en betrouwbare manier moeten bieden om talent uit hun hele talent-ecosysteem te matchen, aan te nemen en te beheren.
  • De levenscyclus van talent beter beheren: Om HR-leiders te helpen de holistische visie op de talent lifecycle te beheren, bieden Workday en HiredScore een gecombineerd aanbod dat recruiters beter in staat stelt data te gebruiken om talent te koppelen aan openstaande kansen. Dit omvat oplossingen die helpen bij het identificeren van kandidaten wier vaardigheden en ervaring het meest aansluiten bij de openstaande vacatures, het versnellen van screening met behulp van datagestuurde inzichten en het identificeren van passieve kandidaten – ook binnen het talentenecosysteem. Het aanbod zal ook zorgen voor een verbeterde interne mobiliteit en bijscholing door werknemers te helpen gemakkelijker nieuwe kansen binnen hun bedrijf te identificeren en zich erop voor te bereiden.
  • De ervaring van recruiters verbeteren: Het gecombineerde aanbod zal bedrijven helpen hun inspanningen voor het werven van talent efficiënter te maken door het stroomlijnen en versnellen van wervingsprocessen via geautomatiseerde meldingen, begeleide ervaringen en aanbevolen actie-items, allemaal binnen hun workflow.

De transactie zal naar verwachting worden afgerond voor eind april 2024, onder voorbehoud van het voldoen aan gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder vereiste goedkeuringen van regelgevende instanties.

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners