YER Global versnelt Duitse uitbreiding met overname AVANTGARDE Experts

YER Global, Nederlands bureau voor internationale detachering en werving, heeft een volgende stap gezet in zijn Europese expansie met de volledige overname van de Duitse wervingsspecialist AVANTGARDE Experts.

Redactie Op 15 mei 2024
Gem. leestijd 2 min 44x gelezen
Deel dit artikel:
YER Global versnelt Duitse uitbreiding met overname AVANTGARDE Experts

De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt; de transactie zal naar verwachting worden afgerond afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. Met hun gezamenlijke focus op datagestuurde innovatie zullen AVANTGARDE Experts en YER Global samen hun positie versterken op de Duitse markt voor vacatures voor hooggekwalificeerd personeel, met name in duurzame sectoren als technologie, mobiliteit en energie.

Door deze samenwerking zal YER Global op de Duitse markt groeien tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals.

YER Global, dat momenteel bijna 4.000 medewerkers in dienst heeft met activiteiten in Nederland, België en de VS, krijgt door deze overname op nog grotere schaal toegang tot de Duitse markt. Eerder in 2024 had het bedrijf al duurzaam geïnvesteerd in een andere Duitse partner: personeelsdienstverlener Staffxperts, met een sterke focus op de energiesector. Door deze nieuwe samenwerking met AVANTGARDE Experts zal de aanwezigheid van YER op de Duitse markt groeien tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals.

Bijna 100 miljoen euro

AVANTGARDE Experts werd opgericht in 2007 en heeft zich ontwikkeld tot een van de marktleiders in Duitsland voor het invullen van hbo-/wo-functies in de mobiliteits- en technologiesector. Gedreven door zijn ambitieuze toekomstvisie ondersteunt het bedrijf momenteel vanuit vier locaties in Duitsland autofabrikanten en -leveranciers, maar ook OEM’s en industriële en digitale groepen bij hun zoektocht naar het beste talent. AVANTGARDE Experts had in 2023 een omzet van bijna 100 miljoen euro.

AVANTGARDE Experts is sinds de oprichting in 2007 een van de Duitse marktleiders geworden voor de mobiliteits- en technologiesector.

‘Deze overname is een volgende belangrijke stap in onze internationale groeistrategie’, aldus YER-CEO Johan Overgaauw (links). ‘Met zijn uitgebreide expertise, ambitieuze visie en duurzame marktpositie ontsluit AVANTGARDE Experts een brede markt voor ons in Duitsland. Ik verwacht grote resultaten van deze nieuwe samenwerking.’ Een ‘mijlpaal in onze geschiedenis’, noemt Philipp Riedel, CEO van AVANTGARDE Experts de overname. ‘We zijn blij dat we een venture partner hebben gevonden die cultureel én zakelijk perfect bij ons team past.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners