Uitzendplatform Youbahn neemt branchegenoot Zenjob over

Youbahn, uitzendplatform voor flexibel werk, neemt per 1 november alle Nederlandse activiteiten van branchegenoot Zenjob over. Met de overname wil Youbahn de dienstverlening naar opdrachtgevers verder verbreden.

Peter Boerman Op 01 november 2022
Gem. leestijd < 1 minuut 155x gelezen
Deel dit artikel:
Uitzendplatform Youbahn neemt branchegenoot Zenjob over

In de afgelopen jaren is Youbahn uitgegroeid tot een van de bekendste flexibele uitzendplatformen van Nederland, waar vraag en aanbod op een intelligente manier worden gematcht. Met de overname van Zenjob blijft Youbahn zich inzetten om het digitaal organiseren van arbeid te vereenvoudigen en vraag en aanbod op de arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen.

‘Organisaties hebben de behoefte om het organiseren van werk flexibeler te maken en verder te digitaliseren.’

Dit gebeurt enerzijds door de technologie achter het platform te verbeteren. Door algoritmes, competenties en skills nog slimmer in te zetten op het platform, is er bijvoorbeeld steeds minder menselijke interventie nodig. Anderzijds zoekt Youbahn ook naar mogelijkheden om het aanbod aan flexkrachten verder uit te breiden om zo nog beter aan de wensen van opdrachtgevers te voldoen. De overname van de Nederlandse activiteiten van Zenjob past zo uitstekend in de strategie van Youbahn, aldus Dennis Eilbracht, Chief Operational Officer bij Youbahn.

Belangrijke stap

‘De overname van Zenjob is een belangrijke stap voor Youbahn’, zegt Eilbracht. ‘Je ziet dat organisaties de behoefte hebben om het organiseren van werk flexibeler te maken en verder te digitaliseren. Door de huidige economische situatie vindt er een consolidatieslag plaats in de markt. Daarin zijn wij doortastend te werk gegaan. De ruim 25.000 flexkrachten die Zenjob in zijn database had, zijn een waardevolle aanvulling op onze database. Opdrachtgevers hebben nu een nog ruimere keuze in het aanbod aan flexkrachten. Met deze overname versterken wij onze stabiliteit en kunnen wij het succes van ons uitzendplatform uitbreiden.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners