YourCampus haalt 2,7 miljoen op voor openbreken Europese arbeidsmarkt met flexibele compensatie

YourCampus heeft 2,7 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. Met de investering, afkomstig van bestaande en nieuwe investeerders, wil het platform met flexibele compensatie verder uitbreiden binnen Europa.

Peter Boerman Op 26 oktober 2022
Gem. leestijd 3 min 187x gelezen
Deel dit artikel:
YourCampus haalt 2,7 miljoen op voor openbreken Europese arbeidsmarkt met flexibele compensatie

Op het platform van YourCampus kunnen werknemers met een persoonlijk budget van hun werkgever uit verschillende secundaire voorwaarden en benefits kiezen in de categorieën welzijn, persoonlijk ontwikkeling, financieel welzijn en mobiliteit. Ook bestaande salariscomponenten kunnen flexibel worden ingezet, zoals de pensioenregeling, vakantiegeld en -dagen. YourCampus speelt hiermee in op het feit dat iedere werknemer andere wensen heeft, doordat zij zich in verschillende levensfases bevinden of op afstand werken.

‘Werkgevers zoeken in de war for talent naar manieren om talent tegemoet te komen en Gen Z naar zich toe te trekken.’

‘De arbeidsmarkt staat onder enorme druk. Werkgevers zoeken in de war for talent naar manieren om talent tegemoet te komen en Gen Z naar zich toe te trekken’, zegt Florian Gendrault, oprichter en CEO van YourCampus. ‘Maar er is geen one-size-fits-all als het om secundaire voorwaarden en persoonlijke benefits gaat. De oudere werknemer heeft meer aan een goede pensioenregeling, terwijl een jongere werknemer misschien liever zijn vakantiegeld maandelijks ontvangt en budget overhoudt voor persoonlijke ontwikkeling. Wij bieden flexibiliteit in secundaire voorwaarden en benefits, maar dan wel met collectieve voordelen.”

2,7 miljoen investering

De opgehaalde investering van 2,7 miljoen euro werd geleid door early stage b2b software-investeerder Newion. Daarnaast stappen ROM InWest en angel investeerders Kalo Bagijn (Brand New Day), Fritz Korten en Joost Jolink (Fresca Group) in. Bestaande investeerders Dutch Founders Fund en angel investeerders Marc van Agteren (Usabilla), Anouk de Wolff (Scale Force Talent) en Omri Amir (FindHotel) vergroten hun belang in YourCampus. Eerder staken zij al 500.000 euro in de start-up.

YourCampus wil hét platform worden voor alle werknemerscompensatie.

Met de investering zal YourCampus verder uitbreiden, met als doel een platform te zijn voor alle werknemerscompensatie. Daarnaast wil YourCampus bestaande benefits van bedrijven zo inzichtelijk mogelijk maken voor werknemers door ze in het platform te integreren. Naast de bestaande benefits biedt het platform diensten en producten van partners aan. Voor het aanbod werkt YourCampus samen met een ruim aantal aanbieders, waaronder Brand New Day, Classpass, Swapfiets en GoodHabitz.

Sinds 1 november 2021 live

Werkgevers betalen een bijdrage per werknemer, maar daar staat tegenover dat zij niet nog zelf deals hoeven af te sluiten. Ook kunnen eenmalige beloningen worden aangeboden, in de vorm van een bonus of als verjaardagscadeau. Bedrijven houden zo alle personeelskosten op het YourCampus-platform en kunnen per werknemer en categorie een budget toewijzen, bijvoorbeeld een mobiliteitsbudget. Bovendien biedt YourCampus integratie met HR & payroll leveranciers zoals Visma Nmbrs, HiBob, Personio, Loket en AFAS.

Het team van YourCampus. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Het YourCampus platform is in november 2021 live gegaan en er zijn nu al ruim 100 bedrijven die er gebruik van maken. Momenteel wordt er gewerkt aan het toevoegen van vakantiegeld en -dagenregeling en het verder uitbreiden van de flexibele pensioenregeling. In de toekomst wil het bedrijf nog meer HR-diensten toevoegen.

‘Onze ambitie is om in 2025 meer dan 1 miljoen werknemers op YourCampus actief te hebben.’

‘Door de opkomst van hybride werken staan werkgevers voor de uitdaging om hun werknemers betrokken te houden. De YourCampus-app heeft een hoge engagement rate, doordat werknemers bezig zijn met hun persoonlijke benefits’, aldus Gendrault. ‘ Dat biedt kansen om de bedrijfscultuur via het platform te vergroten. Daarnaast gaan we uitbreiden naar andere Europese landen. Voor werknemers kennen we geen grenzen, veel van de aangeboden diensten zijn internationaal beschikbaar. Maar werkgevers in het buitenland kampen met dezelfde uitdagingen als hier. Onze ambitie is om in 2025 meer dan 1 miljoen werknemers op YourCampus actief te hebben.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners