Campagne van de week: vleugje James Bond in de jacht op Zwolse ambtenaren

Peter Boerman Op 26 februari 2019
Gem. leestijd 3 min 1417x gelezen
Deel dit artikel:
Campagne van de week: vleugje James Bond in de jacht op Zwolse ambtenaren

Die James Bond, dat is wel beschouwd natuurlijk ook gewoon een ambtenaar. Dus zo gek is het helemaal niet, dat vleugje 007 in de nieuwe arbeidsmarktcampagne van de gemeente Zwolle…

Het is gemeentesecretaris Ingrid Geveke, de hoogste Zwolse ambtenaar, die zelf model stond voor een van de zéér opvallende beelden van de campagne. ‘Mijn collega’s hebben het bedacht en ik kon me er helemaal in vinden’, zegt ze erover. ‘Voor mij staat James Bond voor cool, hoffelijk, betrouwbaar, erg professioneel en innovatief. Hij denkt strategisch én is hands-on. Hij komt in actie als het nodig is. Dit zijn de waarden die ik terugvind bij onze gemeente.’

zwolle zwolse

Buitenaards bezoek in Zwolle

Andere beelden in de campagne zijn al minstens zo opvallend. Zo werd psychologe Cansu Kiser, projectmedewerker bij functioneel beheer, op een enorme stier geplaatst. En wordt bij Joke Kok, procesmanager bij het programma Energietransitie, en ‘adviseur SmartZwolle’ Marcel Broekhaar een link gelegd met buitenaardse bezoeken in Zwolle. Ex-Rabo-programmadirecteur en nu stadsdeelmanager Wubbe-Jan Wieske kreeg zelfs een tijger en een leeuw aan een lijntje mee. Dat alles tegen een typisch Zwolse achtergrond.

zwolle

900 ambtenaren, continu vacatures

De gemeente Zwolle telt ruim 900 ambtenaren op bijna 127.000 inwoners, maar heeft ook continu vacatures openstaan. In de recent gelanceerde campagne staan 4 begrippen centraal:

  • ‘License to skill’ – Net als James Bond denken en doen wij op het scherpst van de snede en handelen we razendsnel als het nodig is.
  • Verbindingskracht – Zichtbaar, rotsvast en met oog voor alle belangen trekken we aan de touwtjes zonder iemand aan het lijntje te houden.
  • Waan van de dag – Werken voor Zwolle betekent dynamiek. Dat kan energie geven of nemen. In Zwolle hebben we aandacht voor beide.
  • Chiefs visionary – In Zwolle bouwen we aan de toekomst. In iedere collega schuilt dan ook een tijdreiziger die werkt aan het Zwolle van morgen

Elk campagnebeeld moet 1 van deze 4 begrippen illustreren.

zwolle marcel

‘Iedereen mogelijkheden en ruimte’

Waarom zouden mensen moeten kiezen voor een baan bij de gemeente Zwolle? Geveke: ‘Ik heb bewust gekozen voor de overheid, omdat ik wat wil bijdragen aan de maatschappij. Bij Zwolle vind ik het heel dynamisch. Ik begon in Zwolle als bestuursadviseur en hield ik me bezig met  onderwerpen als lobby en positionering. Daarna kwam ik in de Zwolse ‘interim-pool’ terecht en heb bijvoorbeeld alle bezuinigingsrondes mogen leiden. Dat ik als waarnemend gemeentesecretaris mocht proeven aan de functie vond ik een kans. Daarna kon ik volmondig ‘ja’ zeggen tegen de baan. Als je laat zien wat je kunt, krijgt iedereen mogelijkheden en ruimte bij Zwolle.’

zwolle

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners