Campagne van de week: vleugje James Bond in de jacht op Zwolse ambtenaren

Peter Boerman Op 26 februari 2019 Gem. leestijd 2 min1384x gelezen
Deel dit artikel:
Campagne van de week: vleugje James Bond in de jacht op Zwolse ambtenaren

Die James Bond, dat is wel beschouwd natuurlijk ook gewoon een ambtenaar. Dus zo gek is het helemaal niet, dat vleugje 007 in de nieuwe arbeidsmarktcampagne van de gemeente Zwolle…

Het is gemeentesecretaris Ingrid Geveke, de hoogste Zwolse ambtenaar, die zelf model stond voor een van de zéér opvallende beelden van de campagne. ‘Mijn collega’s hebben het bedacht en ik kon me er helemaal in vinden’, zegt ze erover. ‘Voor mij staat James Bond voor cool, hoffelijk, betrouwbaar, erg professioneel en innovatief. Hij denkt strategisch én is hands-on. Hij komt in actie als het nodig is. Dit zijn de waarden die ik terugvind bij onze gemeente.’

zwolle zwolse

Buitenaards bezoek in Zwolle

Andere beelden in de campagne zijn al minstens zo opvallend. Zo werd psychologe Cansu Kiser, projectmedewerker bij functioneel beheer, op een enorme stier geplaatst. En wordt bij Joke Kok, procesmanager bij het programma Energietransitie, en ‘adviseur SmartZwolle’ Marcel Broekhaar een link gelegd met buitenaardse bezoeken in Zwolle. Ex-Rabo-programmadirecteur en nu stadsdeelmanager Wubbe-Jan Wieske kreeg zelfs een tijger en een leeuw aan een lijntje mee. Dat alles tegen een typisch Zwolse achtergrond.

zwolle

900 ambtenaren, continu vacatures

De gemeente Zwolle telt ruim 900 ambtenaren op bijna 127.000 inwoners, maar heeft ook continu vacatures openstaan. In de recent gelanceerde campagne staan 4 begrippen centraal:

  • ‘License to skill’ – Net als James Bond denken en doen wij op het scherpst van de snede en handelen we razendsnel als het nodig is.
  • Verbindingskracht – Zichtbaar, rotsvast en met oog voor alle belangen trekken we aan de touwtjes zonder iemand aan het lijntje te houden.
  • Waan van de dag – Werken voor Zwolle betekent dynamiek. Dat kan energie geven of nemen. In Zwolle hebben we aandacht voor beide.
  • Chiefs visionary – In Zwolle bouwen we aan de toekomst. In iedere collega schuilt dan ook een tijdreiziger die werkt aan het Zwolle van morgen

Elk campagnebeeld moet 1 van deze 4 begrippen illustreren.

zwolle marcel

‘Iedereen mogelijkheden en ruimte’

Waarom zouden mensen moeten kiezen voor een baan bij de gemeente Zwolle? Geveke: ‘Ik heb bewust gekozen voor de overheid, omdat ik wat wil bijdragen aan de maatschappij. Bij Zwolle vind ik het heel dynamisch. Ik begon in Zwolle als bestuursadviseur en hield ik me bezig met  onderwerpen als lobby en positionering. Daarna kwam ik in de Zwolse ‘interim-pool’ terecht en heb bijvoorbeeld alle bezuinigingsrondes mogen leiden. Dat ik als waarnemend gemeentesecretaris mocht proeven aan de functie vond ik een kans. Daarna kon ik volmondig ‘ja’ zeggen tegen de baan. Als je laat zien wat je kunt, krijgt iedereen mogelijkheden en ruimte bij Zwolle.’

zwolle

Lees ook:

Deel dit artikel:
Peter Boerman

Peter Boerman

Hoofdredacteur bij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners

123film
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Apply
BRANDMANNEN
Bullhorn
Carerix
Compagnon
Cooble
Digitaal bureau Elephant
Employer Brand Builders
Freshheads
Guruz
Indeed
Intelligence Group
JEX
Jobdigger
Monsterboard
Pro Contact
Radancy
RAFT
Recruitercode
Recruitment Accelerator
Recruitment Marketeers
Recruitment Tech
Recruitment Valley
RecruitNow
SendtoDeliver
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
the HERD
Tigris
Timetohire
ToTalent.eu
Undutchables Recruitment Agency
WBNRS
Wees Vaardig
Your Talent Agency