4-daagse werkweek, diversiteit en inclusie en technologie voor groei (inzending Panda)

Life Sciences-recruitmentbedrijf Panda kent een 4-daagse werkweek, bevordert diversiteit en inclusie en maakt gebruik van technologie voor groei. Lees de hele case die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2023.

Redactie Op 23 februari 2023
Gem. leestijd 3 min 679x gelezen
Deel dit artikel:
4-daagse werkweek, diversiteit en inclusie en technologie voor groei (inzending Panda)

Case 1: Welzijn en productiviteit van werknemers

Om het welzijn van werknemers te bevorderen en stress te verminderen, hebben we bij Panda een 4-daagse werkweek ingevoerd – zonder loonsverlaging. Dit initiatief heeft geresulteerd in meer geestelijke gezondheid en welzijn, meer energie en productiviteit, en zelfs record brekende prestaties.

Case 2: Diversiteit en inclusie

Panda zet zich in voor het creëren van een diverse en inclusieve werkcultuur. Met een genderdivers personeelsbestand, bestaande uit 27 vrouwen en 12 mannen van 18 verschillende nationaliteiten, heeft Panda’s inzet voor diversiteit en inclusie een gastvrije en ondersteunende bedrijfscultuur gecreëerd die innovatie stimuleert.

Case 3: Technologie en innovatie

Panda investeert in innovatieve technologie om uitzonderlijke service te bieden aan klanten en kandidaten. De  inzet van Panda om de wervingssector naar een hoger niveau te tillen door middel van technologie heeft hen in staat gesteld zich te onderscheiden van concurrenten en uitzonderlijke resultaten te leveren.

panda recruitment

Wat was de impact van de case?

Case 1: De 4-daagse werkweek

Panda introduceerde een 4-daagse werkweek voor alle werknemers in de Life Sciences-industrie, zonder loonsverlaging. Dit initiatief leidde tot meer welzijn, energie en productiviteit van werknemers. In slechts 2 maanden na de lancering, rapporteerden consultants een recordmaand en bereikten ze 185% van hun maandelijkse doel.

Case 2: Diversiteit en inclusie

Panda’s inzet voor diversiteit en inclusie heeft geleid tot een genderdivers personeelsbestand met een 60/40 genderverdeling. De inclusieve cultuur van het bedrijf stimuleert innovatie en uitzonderlijke prestaties, aangezien het team bestaat uit medewerkers van 18 verschillende nationaliteiten, waardoor een smeltkroes van culturen en ideeën ontstaat. Panda’s focus op genderdiversiteit, culturele diversiteit en exclusiviteit heeft geleid tot een ondersteunende werkplek waar elke werknemer zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt.

Case 3: Technologie voor groei

Panda’s investering in innovatieve technologie, waaronder onderzoek, tools voor marktinformatie, e-mailautomatisering en een nieuwe website, resulteerde in een groei van de LinkedIn-gemeenschap van 13.916 professionals en 457 sollicitaties via LinkedIn-berichten in 2022. De investering heeft uitzonderlijke resultaten opgeleverd voor klanten, groei en trends geïdentificeerd en sterke relaties opgebouwd. De nieuwe website toont Panda’s werk en het succes van het bedrijf.

panda recruitment

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Panda is een toonaangevend life sciences recruitmentbureau dat een Werf& award zou moeten winnen voor onze uitstekende initiatieven. Ten eerste introduceerden we een 4-daagse werkweek, wat resulteerde in verhoogde productiviteit en welzijn van werknemers. Daarnaast heeft ons streven naar diversiteit en inclusie een gastvrije en ondersteunende werkcultuur gecreëerd die innovatie en succes stimuleert.

De 4-daagse werkweek resulteerde in verhoogde productiviteit en welzijn van werknemers.

Ten slotte heeft Panda geïnvesteerd in innovatieve technologie, zoals tools voor marktinformatie, e-mailautomatisering, een nieuwe website en een interne geautomatiseerde referentiechecker, waardoor ze uitzonderlijke resultaten kunnen leveren aan klanten en kandidaten. Deze initiatieven zorgen ervoor dat Panda zich onderscheidt van de concurrentie.

Betrokkenen bij case

Panda’s succes in de werving van life sciences wordt toegeschreven aan de gezamenlijke inspanningen van onze vaste en tijdelijke wervingsteams, HR-afdeling, marketingafdelingen en klantpartners, waaronder Johnson & Johnson en Philips. Onze wervingsteams werken onvermoeibaar om toptalent in de branche aan te trekken, terwijl onze HR-afdeling zorgt voor eerlijke en transparante processen voor iedereen en onze marketingafdelingen helpen naamsbekendheid op te bouwen, vacatures te promoten en betrokken te raken met opdrachtgevers en kandidaten.

Ook kans maken op een Werf& Award 2023?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 17 maart 2023 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners