4 miljoen euro voor Maqqie, aanstaand ‘grootste werkgever van Nederland’

Scale-up Maqqie heeft de ambitie de grootste werkgever van Nederland te worden. Via een eind vorig jaar gestarte investeringsronde is in elk geval al 4 miljoen euro aan funding opgehaald om dat doel dichterbij te brengen.

Peter Boerman Op 01 maart 2022
Gem. leestijd 2 min 388x gelezen
Deel dit artikel:
4 miljoen euro voor Maqqie, aanstaand ‘grootste werkgever van Nederland’

‘De grootste werkgever van Nederland worden’. Het is nogal een ambitie die werkplatform Maqqie zichzelf heeft opgelegd. Maar met de recent opgehaalde 4 miljoen euro aan funding, opgehaald bij eigen aandeelhouders, moet die ambitie wel weer een stapje dichterbij komen. Het geld wordt de komende tijd gestoken in productontwikkeling en marketing.

‘Wat Spotify is voor muziek, moet Maqqie worden voor de arbeidsmarkt.’

leenman maqqie‘Wat Spotify is voor muziek, moet Maqqie worden voor de arbeidsmarkt’, aldus oprichter en CEO Pieter Jacob Leenman. ‘Digitale transformatie zien we in bijna alle markten. Ook de arbeidsmarkt gaat die kant op, ondanks weerstanden bij overheden en vakbonden. We kunnen het ons economisch en maatschappelijk niet veroorloven de voordelen onbenut te laten. Platformisering gaat zorgen voor een betere allocatie van arbeid. Bij Maqqie lopen we daarin voorop. Ondanks de wetgeving die al jaren figuurlijk over de datum is, is Maqqie compliant. We wachten niet op de overheid, wij jagen de vooruitgang aan.’

Minimaal 30.000 fte

De afgelopen jaren heeft Maqqie al een flinke groei behaald. Begonnen als kleine start-up en binnen 3 jaar uitgegroeid naar scale-up met een miljoenenomzet. Maar daar blijft het niet bij, aldus Leenman. Hij heeft namelijk de ambitie uitgesproken om binnen afzienbare tijd de grootste werkgever van Nederland te worden, met minimaal 30.000 fte. ‘Om dit doel te behalen moet het platform continu worden doorontwikkeld en zichtbaar zijn voor de markt. Hiervoor zijn miljoenen nodig’, aldus Leenman.

‘Het blijvend vertrouwen van onze aandeelhouders geeft aan dat we op de goede weg zijn.’

Maqqie heeft eind 2021 een groeiplan neergelegd bij externe investeerders en hun bestaande aandeelhouders, waarmee het bedrijf funding wilde ophalen voor de komende periode. Uiteindelijk heeft Maqqie ervoor gekozen om deze ronde volledig door de bestaande aandeelhouders te laten invullen. CFO Rik Blokland: ‘Het blijvend vertrouwen van onze aandeelhouders geeft aan dat we op de goede weg zijn. Het geeft ons de financiële ruimte en extra motivatie om te blijven investeren en zo de beste werkapp van Nederland te worden.’

Toekomstmuziek

Gezien de interesse van de investeerders en de ambitieuze plannen van Maqqie kan het zijn dat er snel een volgende ronde aan investeringen volgt, vult Leenman aan. Wij zien een toekomst waarbij werknemers niet in dienst zijn van één bedrijf, maar van enkele techbedrijven, dankzij de online platformeconomie voor werk. Wij zien daaruit zoveel waardevolle kansen en proposities ontstaan, dat wij daar volop in willen investeren.’

Meer weten?

Meer over bureaurecruitment? Tijdens de vierde editie van Bureaurecruitment Live kom je veel meer te weten over hoe je bijvoorbeeld jong talent bereikt. Schrijf je hier in:

Bureaurecruitment Live

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners