Hoe House of Covebo al zijn zzp-klussen in de bouw en techniek bundelde in één platform

Eerst waren er 4 afzonderlijke marktplaatsen, nu nog maar eentje. House of Covebo heeft al zijn zzp-klussen in bouw en techniek gebundeld in het platform Aanpakkers.nl. Hoe kwam het zover? En wat is de volgende stap?

Redactie Op 11 september 2023
Gem. leestijd 3 min 87x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe House of Covebo al zijn zzp-klussen in de bouw en techniek bundelde in één platform

Mark our words: in 2030 is elke freelancer in de bouw en techniek een Aanpakker.’ Aan ambitie geen gebrek bij Roel Tuerlings. Als digitaal strateeg bij Freshheads is hij verantwoordelijk voor de de technische realisatie van Aanpakkers.nl, een gloednieuw platform dat ‘de nieuwe standaard’ wil gaan neerzetten voor werken in de bouw en techniek, en momenteel al ruim 550 zzp-klussen telt.

‘Technisch stelt het niet veel voor. Maar that’s a good thing!’

En dat voor een platform dat eigenlijk nog maar een halve marktplaats is, zoals hij het noemt. Waarom een halve? Omdat het nog geen ‘automatische matching van vraag en aanbod’ kent, aldus Tuerlings. Het enige dat het platform nu doet, is alle zzp-klussen die de losse labels van House of Covebo hebben openstaan in de bouw en techniek, bundelen op één plek, en op dezelfde manier ontsluiten. ‘Technisch stelt het niet veel voor’, zegt hij. Maar ‘that’s a good thing!’, voegt hij er meteen aan toe.

Snelle route

Waarom deze ‘halve oplossing’ precies goed is? Tuerlings: ‘Nou, ten eerste: deze uitgeklede variant van een platform stond binnen 5 weken live. En die snelheid kan een doorslaggevende factor zijn voor succes. Er is namelijk geen enkele partij die iets vergelijkbaars doet. Nóg niet. Om in een korte tijd zoveel mogelijk naam te maken en zzp’ers aan zich te binden, is het belangrijk dat House of Covebo het first-mover advantage behoudt. En bovendien, waarom waarde laten liggen als je dat nu al binnen kan trekken door live te gaan?’

‘Het is belangrijk dat House of Covebo het first-mover advantage behoudt.’

Het aantal zzp’ers in de bouw en techniek neemt al jaren toe. Er was alleen nog geen digitaal platform waarop al die zzp’ers eenvoudig nieuwe klussen konden regelen, aldus Tuerlings, die met Freshheads verantwoordelijk was voor concept, design en technische realisatie, én voor het bepalen van de beste route naar een succesvol, schaalbaar platform.

Soepele user journey

Voorheen stonden alle klussen in de bouw en techniek verspreid over 4 losse jobboards van de labels van House of Covebo, legt hij uit. ‘Nu worden die klussen allemaal doorgeplaatst op Aanpakkers.nl, met een soepele user journey en eigen branding. Dat is superoverzichtelijk voor zzp’ers, want die hoeven slechts één website te checken om klussen te regelen. En superpraktisch voor House of Covebo, want die hoeven hun marketing-euro’s maar aan één platform uit te geven om zzp’ers aan te trekken.

‘Aan de achterkant zijn het nog steeds de intercedenten van de labels die de matching doen.’

Het resultaat tot nu toe is dus een digitale omgeving die het voor zzp’ers zo eenvoudig en prettig mogelijk maakt om te reageren op een klus, en die intercedenten ‘aan de achterkant’ van de juiste informatie voorziet om de beste matching te doen. Tuerlings: ‘Want aan de achterkant zijn het nog steeds de intercedenten van de labels die de matching doen. Maar daardoor kunnen we nu wel snel valideren of we zzp’ers kunnen bereiken en overtuigen om te solliciteren. We houden de funnel continu in de gaten. Doet het platform wat we verwachten dat het doet? Aan welke knoppen kunnen we draaien om tot meer traffic, conversie en matches te komen? Op basis van die inzichten bakenen we het product en merk steeds verder af, en wordt het platform alleen maar doeltreffender en completer.’

aanpakkers.nl

Aanpakkers.nl streeft er naar om binnen nu en 3 jaar 10.000 zzp’ers op een opdracht te plaatsen met een continu aanbod van meer dan 1.000 openstaande opdrachten. Teurlings zegt zo ernaar te willen toewerken dat Aanpakkers.nl hét zzp-platform in de bouwen techniek wordt.  ‘De komende periode gaan we Aanpakkers.nl zorgvuldig uitbouwen tot succesvol vraag- en aanbodplatform dat zzp’ers ondersteunt bij alle taken rondom zzp’en.’

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners