Bekijk nu de aftermovie: zó gaaf was het Werf& Selectie Jaarcongres

Peter Boerman Op 18 oktober 2018
Gem. leestijd 2 min 903x gelezen
Deel dit artikel:
Bekijk nu de aftermovie: zó gaaf was het Werf& Selectie Jaarcongres

Op 16 oktober vond in Utrecht het Werf& Selectie Jaarcongres plaats. Bijna 280 mensen lieten zich daar inspireren op het vakgebied van werving en selectie. Bekijk nu hoe dat ging via de aftermovie.

Rode draad in de dag: ga niet alleen uit van het cv en de motivatiebrief van een kandidaat, maar zoek echt contact. Dat hoor je ook terug in veel verhalen in de video. ‘Laten we wat verder kijken naar wat iemand kan. Wat is zijn ambitie en wat is het talent van mensen? We horen het vaak, we zeggen het vaak, maar het toepassen in de praktijk, dat is vaak nog wel een dingetje.’

‘Jeetje, wat is dit vak breed en veelzijdig’

Maar wat als we er als recruiters in slagen om los van de functie-eisen te kijken: wat kan iemand? Wat is dan precies iemands talent? ‘Dat zou de wereld van recruitment in elk geval wel een een stuk leuker maken’, zegt een andere bezoeker. ‘Het is een heel interessante ontwikkeling, maar ik vind het ook een heel leuke.’ Een kandidaat ‘geen baan aanbieden, maar een loopbaan’, noemt de derde het.

Informatie én herkenning

Het Werf& Selectie Jaarcongres bracht niet alleen nieuwe informatie, maar ook veel herkenning, zeiden sommige bezoekers. ‘Het is mooi om dingen te horen waar we zelf mee bezig zijn.’ En een ander is blij dat het ‘niet alleen over technologie gaat, maar ook over de menskant. Want dat maakt dat je volgens mij veel beter gaat nadenken over: jeetje, wat is dit vak toch breed. En veelzijdig.’

Benieuwd wie precies wat zei? Bekijk dan nu de video:

Of lees (en kijk) meer:

Meer over de candidate experience?

candidateOp donderdag 6 december organiseert Werf& alweer het volgende evenement: een breaking seminar, dat volledig staat in het teken van de ervaring van de kandidaat.

Alles weten over hoe jij de kandidaat centraal kunt stellen in je recruitment-inspanningen? Schrijf je dan in voor 1 november en profiteer van 100 euro korting.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners