Marieke Wehner: ‘Het ligt niet aan Gen Z, het ligt aan jou!’

Veel managers raken gefrustreerd door Gen Z, constateert Marieke Wehner. Maar waarom gebeurt dat eigenlijk? En is er iets aan te doen? ‘Kijk eerst eens in de spiegel. Misschien ligt het probleem niet bij hen, maar bij jou.’

Werf& gastredacteur Op 17 januari 2024
Gem. leestijd 3 min 535x gelezen
Deel dit artikel:
Marieke Wehner: ‘Het ligt niet aan Gen Z, het ligt aan jou!’

Stel je voor dat je een tijdmachine hebt. Met één druk op de knop word je teruggeslingerd naar de tijd waarin je zelf voor het eerst de arbeidsmarkt betrad. Je herinnert je die dagen vast nog wel: de onzekerheid, de verwachtingen, en de drang om je te bewijzen. Nu, stel je voor dat je in die tijdmachine stapt en plotseling geconfronteerd wordt met de jongste generatie op de werkvloer: Generatie Z.

In deze snel veranderende wereld lijkt het soms alsof Gen Z op een andere planeet is opgegroeid.

In deze snel veranderende wereld lijkt het soms alsof Gen Z op een andere planeet is opgegroeid. Ze zijn opgegroeid met telefoons in hun hand, zijn meesters in multitasken en lijken niet zonder constante feedback te kunnen functioneren. Sommigen beweren dat ze geen idee hebben wat hard werken is, omdat ze om vijf uur stipt hun laptop dichtklappen. Maar laten we eens een stap terug doen en de focus verplaatsen van Gen Z naar onszelf.

Waarom zo gefrustreerd?

Heb je...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Meer lezen?

Deze column van Marieke Wehner (Floyd & Hamilton) is afkomstig uit het 180 pagina’s dikke Werf& Jaarboek, dat deze maand verschijnt. Een gratis (digitaal) exemplaar ontvangen? Vraag het hier aan!

Jaarboek

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners