Amazon gaat 100.000 nieuwe krachten werven met Workday

Peter Boerman Op 08 februari 2017
Gem. leestijd 2 min 565x gelezen
Deel dit artikel:
Amazon gaat 100.000 nieuwe krachten werven met Workday

In januari maakte Amazon bekend 100.000 nieuwe mensen aan te willen trekken. Nu volgt het nieuws met welk softwarepakket het dat proces wil ondersteunen: Workday.

Het contract met Workday werd al in oktober vorig jaar getekend, maar is nu pas naar buiten gekomen, omdat Amazon nu begint met de inzet en uitrol van de op de cloud gebaseerde HR-software. Het bekende e-commercebedrijf heeft gekozen voor Workday Human Capital Management (HCM), inclusief Workday Payroll.

‘Grootste banenmachine’

Deze programma’s moeten ‘Amerika’s grootste banenmachine’ de komende 1,5 jaar helpen om snel en efficiënt de beloofde 100.000 nieuwe medewerkers aan te trekken. Amazon heeft op dit moment wereldwijd al ruim 300.000 werknemers.

Het is sowieso al een goede maand voor Workday. Het nieuws van het binnenhalen van Amazon volgt namelijk kort op het nieuws van een andere (heel) grote vis: Walmart, de grootste private werkgever van de wereld, met ruim 2 miljoen mensen in totaal in dienst. Dat contract alleen al levert Workday minimaal 100 miljoen op jaarbasis op, zo schatten Amerikaanse media.

Proces stroomlijnen

Workday maakt de laatste jaren toch al snel school in de markt voor zogeheten enterprise-software, vooral op finance- en hrm-gebied. De systemen, die in de cloud beschikbaar zijn, staan bekend om hun inzichtelijke en makkelijk toegankelijke dashboards. Ook bieden ze mogelijkheden om alle activiteiten in een bedrijf te plannen, en koppelen ze HR en finance aan elkaar.

Het recruitmentsysteem van Workday is vooral bedoeld om het totale sollicitatieproces te stroomlijnen en transparant te maken voor alle gebruikers in een organisatie. Meer dan 1.000 (vooral grote) organisaties in de wereld werken er momenteel al mee.

Bezos deed al mee

Het nieuws van het contract tussen Amazon en Workday komt overigens niet bij iedereen binnen als een grote verrassing. Amazon-ceo Jeff Bezos was een jaar of 10 geleden een van de eerste investeerders in Workday, en het laatste bedrijf gebruikt op zijn beurt weer de cloudservice die Amazon aanbiedt om zijn software op te draaien.

Lees ook:

 

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners