Merendeel House of HR komt in handen van Bain Capital

Het Amerikaanse Bain Capital Private Equity, een van ’s wereld grootste private investeerders, heeft een aandeel van 55% genomen in House of HR, de snelgroeiende HR-speler met hoofdkantoor in het Belgische Roeselare.

Peter Boerman Op 30 mei 2022
Gem. leestijd 2 min 203x gelezen
Deel dit artikel:
Merendeel House of HR komt in handen van Bain Capital

Dankzij het nieuwe strategische partnership met Bain Capital kan House of HR zijn platform in nieuwe markten opschalen en meer digitale investeringen maken, zo is de bedoeling. Met de deal zou 2,5 tot zelfs zo’n 3 miljard euro gemoeid zijn, melden Belgische media. De overige 45% van de aandelen blijft in handen van het huidige management van House of HR, Naxicap en oprichter Conny Vandendriessche.

House of HR stelt elke maand meer dan 57.000 mensen te werk.

House of HR stelt elke maand meer dan 57.000 mensen te werk in kleine, middelgrote en grote bedrijven. Het bedrijf is in 1995 gestart met één enkel Accent Jobs-kantoor in Roeselare, België, en is sindsdien uitgegroeid tot een Europese groep met meer dan 4.300 interne medewerkers, een omzet van 2,2 miljard euro in 2021 en kantoren in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, alsook recruitmentagentschappen in onder meer Polen, Roemenië, Hongarije en Spanje.

Multimerkenstrategie

House of HR volgt een multimerkenstrategie die lokaal ondernemerschap stimuleert om gespecialiseerde markten te bedienen, waardoor het een van de meest op groei gefocuste en winstgevende platforms ter wereld is geworden. Het bedrijf is onder meer bekend van digitale producten als NOWJOBS (volledig digitaal matchingplatform voor studenten en flexijobbers), SWOP, Gighouse en Book’u.

‘Met deze investering beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons ongelooflijke verhaal.’

‘Met de investering van Bain Capital beginnen we aan een nieuw hoofdstuk in ons ongelooflijke verhaal’, aldus House of HR-CEO Rika Coppens. ‘Wij willen ons groeipad voortzetten. Dat is gebaseerd op een sterke organische groei en op gerichte en gespecialiseerde M&A in bestaande markten, de DACH-regio en Scandinavië, dit alles ondersteund door voortdurende aandacht voor digitalisering. Tegelijk willen we de hoge standaard behouden waar het gaat om aandacht voor de mensen, zowel intern naar onze werknemers (onze Happy Rebels) als extern, naar onze kandidaten.’

Onder de indruk

‘We waren onder de indruk van het gespecialiseerde bedrijfsmodel van House of HR, onderbouwd met een sterk aandeelhouderschap van werknemers’, aldus Matthias Boyer-Chammard, managing director van Bain Capital Private Equity. ‘Dat heeft bovengemiddelde volgehouden groei opgeleverd gedurende meer dan 10 jaar. Dit alles gaat gepaard met een unieke staat van dienst op het vlak van succesvolle M&A in deze sector, die wij graag willen versnellen. We zijn blij dat we dit partnerschap kunnen aangaan met Naxicap en Conny Vandendriessche, die allebei hun diepgaande expertise in de business houden.’

‘House of HR genereert 10 maal meer winst dan in 2012.’

Eric Aveillan, CEO van Naxicap Partners, heeft er vertrouwen in. ‘Sinds we in 2012 voor het eerst investeerden in Accent Jobs, wat nu House of HR heet, heeft de groep 37 overnames gedaan en twee uitzonderlijke CEO’s gekend, die een belangrijke rol hebben gespeeld in het succes. Wij zijn er trots op dat wij onze positie als meerderheidsaandeelhouder bij House of HR kunnen overdragen. Een groep die sterker is dan ooit, die 10 maal meer winst genereert dan in 2012 en klaar is voor een nieuw groeitraject met een prominente aandeelhouder als Bain Capital.’

Foto boven: House of HR-CEO Rika Coppens tijdens Bureaurecruitment Live, op 5 april dit jaar, foto: Jasper Spanjaart.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners