Wim op woensdag: De beste boeken voor recruiters? Kies nu zelf!

Mijn eerdere oproep om mustreads voor recruiters in te sturen is niet onopgemerkt gebleven. Ik kreeg maar liefst 51 verschillende boeken doorgestuurd. En welke vind jij daarvan het beste? Laat het weten vóór 26 april…

Wim Van den Nobelen Op 14 april 2021
Gem. leestijd 2 min 1277x gelezen
Deel dit artikel:
Wim op woensdag: De beste boeken voor recruiters? Kies nu zelf!

Wat zijn de beste boeken als je in het recruitmentvak zit? Welke titels mag je echt niet missen? Elke dinsdag van 09:55 tot 11:00 uur houden we op Clubhouse een Recruiters NL-sessie waarin we aan het eind de gasten vragen om een boekentip te delen. Dit bracht me op het idee om een lijstje te maken van de ultieme mustreads.

Op 28 april maken we de uitslag bekend.

De oproep die ik daarvoor twee weken geleden deed, leverde maar liefst 51 titels op. Hiervan wil ik nu graag een top 10 maken. En daarvoor heb ik jouw hulp nodig. Welke van deze boeken moet iedere recruiter volgens jou lezen? Laat het weten via deze link. Je kunt meerdere boeken selecteren. Van de boeken waarop het meest gestemd is maken we vervolgens een top 10. Je kunt jouw stem uitbrengen tot 26 april. Op 28 april maken we de uitslag bekend.

Boekensets verloten

In de lijst staan een groot aantal buitenlandse recruitmentboeken, van bekende namen als Greg Savage, Jerome Ternynck, Jan Tegze en Katrina Collier. Daarnaast zijn er ook meer algemene managementboeken genoemd, zoals die van Daniel Pink, Robert Cialdini, David Allen, Malcolm Galdwell en Stephen Covey. Maar er is ook veel oorspronkelijk Nederlandstalig werk te vinden, zoals het redelijk recente Gelijkspel wint van Leonie van Mierlo, of Het einde van HRM van Roeland van Laer. En met Headhunters van Jo Nesbo staat er zelfs ook een heuse literaire thriller bij.

Met Headhunters van Jo Nesbo staat er zelfs ook een heuse thriller bij.

Leuk: onder de stemmers en inzenders verloten we drie boekensets van acht boeken: dat zijn Het Recruitment Fundament van Arjan Elbers, Werven met Woorden van Nicol Tadema, 199 vragen van Gusta Timmermans, Carrièreswitch van Lieke Lange, Slim interviewen van Wim Thielemans, Krachtig met kerntalenten van Danielle Krekels, Recruitment doe je niet alleen, dat doe je samen! van Kim Werensteijn en Jobmarketing 3.0 van Aaltje Vincent. Dus: wat let je nog? Vul het onderzoek in om kans te maken op dit boekenpakket!

Naar het onderzoek

Over de auteur

wim van den nobelen is er maar druk mee eenrichtingsverkeer loont de investering in recruitmentWim van den Nobelen is recruiter salarisadministratie bij Strictly People. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Op elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Lees meer over recruitment-boeken:

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij FinCar
Wim van den Nobelen is recruiter/eigenaar van FinCar, investeerder, blogger op Werf& en Ambassadeur van Guruz
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners