Bij Dirk kun je nu als sollicitant jezelf uitnodigen voor een gesprek

Het is nog net géén Open Hiring, maar komt er wel dichtbij: Dirk laat geïnteresseerden voortaan zelf bepalen wanneer ze op sollicitatiegesprek willen komen. Dan kijkt de supermarktketen daarna wel weer of en waar iemand aan de slag kan.

 

Peter Boerman Op 17 mei 2021
Gem. leestijd 2 min 855x gelezen
Deel dit artikel:
Bij Dirk kun je nu als sollicitant jezelf uitnodigen voor een gesprek

Zenuwachtig of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Bij supermarktketen Dirk is het niet meer nodig. Als je wilt, krijg je namelijk altíjd een kans op zo’n eerste kennismaking. Je hoeft er alleen maar online een tijdslot voor te claimen. En dan wordt tijdens het gesprek wel weer bepaald óf je een functie kunt krijgen, en zo ja, waar dat dan zou kunnen zijn.

‘We zoeken vooral mensen met de juiste mentaliteit. Niet per se naar de juiste papieren.’

Met deze nieuwe manier van werven is de supermarktketen op zoek naar potentiële kandidaten voor verschillende functies binnen het bedrijf, vertelt Dirk-directeur Marcel Huizing. Natuurlijk kun je bij ons ook nog solliciteren met een goede motivatie en cv. Maar we zoeken vooral naar mensen met de juiste mentaliteit. Niet per se naar de juiste papieren. Daarom willen we het werven van personeel eens op een andere manier aanpakken.’

Juiste instelling centraal

Door de toevoeging van deze mogelijkheid in het wervingstraject geeft de supermarkt de kandidaten meer opties, aldus Huizing. Niet alleen om zich te profileren, maar ook om op een laagdrempelige manier kennis te maken met Dirk. ‘De juiste instelling staat bij ons centraal, want we geloven dat je hiermee kunt groeien naar wat je uiteindelijk wilt bereiken. Iets wat niet altijd blijkt uit een cv of motivatiebrief.’

‘We geloven dat je hiermee kunt groeien naar wat je uiteindelijk wilt bereiken.’

Met het uitnodigen van jezelf als kandidaat hoopt Dirk mensen te vinden voor diverse functies door heel Nederland. Zo kun je beginnen als, Teamleider, Groente & Fruitspecialist, of Afdelings- of Supermarktmanager. Maar je kunt ook starten met een van de zogenoemde ‘superopleidingen‘. Daaronder vallen bijvoorbeeld de traineeships en MBO-3, MBO-4 en HBO opleidingen. In totaal heeft Dirk hiervoor 80 plekken door heel Nederland beschikbaar.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Dirk opvalt met innovaties in het recruitmentproces. Zo haalde de supermarktketen eind vorig jaar nog het nieuws met een ‘omschoolweek‘ voor toerisme en horecamanagers. Ook liet het kandidaten al solliciteren meteen TikTok-video. Alles om maar de drempel te verlagen voor sollicitanten.

Alles om maar de drempel te verlagen voor sollicitanten…

Het is bij Dirk nog net géén Open Hiring, het snel in opmars zijnde concept waarbij er zelfs helemaal geen sollicitatiegesprek meer nodig is en iedereen aan een baan kan beginnen die op de wachtlijst staat. Maar het komt er wel dichtbij. Er zijn overigens al wel supermarkten die volgens dit principe werken, zoals een AH-filiaal in het Zeeuwse Burgh-Haamstede en twee Jumbo-vestigingen in het Noord-Hollandse Zwaagdijk en Heerhugowaard.

Lees ook

Tags:
dirk,
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners