Campagne van de week: Amerpoort probeert het met passie, vlogs en een korte test

Peter Boerman Op 09 april 2019
Gem. leestijd 2 min 1322x gelezen
Deel dit artikel:
Campagne van de week: Amerpoort probeert het met passie, vlogs en een korte test

Zorgorganisatie Amerpoort onderscheidt zich al jaren op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. In de nieuwste campagne staan nu eens niet de cliënten, maar juist de hobby’s van de eigen medewerkers centraal.

Of het nou gaat om koken, fitness, bodyboarden of korfbal: de bijna 2.650 medewerkers van Amerpoort houden er allemaal naast hun werk ook nog een andere ‘passie’ op na. En juist die passie is het uitgangspunt geworden van de nieuwe arbeidsmarktcampagne, eind maart gelanceerd met een nieuwe werkenbij-site. ‘Want zoals een passie hun leven kleurt, kan het ook kleur geven aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking’, aldus Bianca van Heeren, adviseur arbeidsmarkcommunicatie en recruitment en als zodanig betrokken bij de campagne.

Vlogs met passie

De recente campagne van Amerpoort is zeker niet de enige die het medium ‘vlogs’ heeft ontdekt. Bij de zorgorganisatie laten Ulco, Esther, Fenjal en Lonneke in een video zien wat hun passie is en schakelen daarna naadloos over op wat ze voor werk doen. Zo legt bodyboarder Ulco de link tussen zijn passie en zijn werk als vogt uit: ‘Wat ik het mooist vind aan mijn werk is werken met gevoel en beweging. Niets is een trucje.’ En korfbalster Lonneke verwoordt het zo: ‘Mijn passie voor teamsport neem ik mee in mijn werk omdat we hier samenwerken aan een goed leven voor de cliënt.’

Bewust met kleintjes gewerkt

In de campagne volgen in de komende tijd nog meer vlogs van andere Amerpoort-collega’s. ‘We hebben bij het maken van de campagne bewust ervoor gekozen om met kleine, creatieve partijen te werken’, aldus Van Heeren. Het concept en de uitwerking van de arbeidsmarktcampagne is het resultaat van de samenwerking met Wonderlandfilm, WAT Ontwerpers, tekstschrijver Astrid van den Berg en fotograaf Robert Bekke.

Ook een korte zelftest

De nieuwe site bevat overigens niet alleen vlogs en vacatures. Er is bijvoorbeeld ook een korte zelftest te vinden, die aan de hand van 4 situaties vraagt hoe je zult reageren, en vervolgens je geschiktheid voor de organisatie in een percentage uitdrukt.

test amerpoortBijna 1 medewerker op 1 cliënt

Bij Amerpoort werken momenteel zo’n 2.650 medewerkers (ruim 1.700 fte), voor ongeveer 2.770 cliënten. Ook zijn er circa 700 vrijwilligers, zo valt op de site te lezen. De werkenbij-site heeft momenteel zo’n 40 vacatures openstaan. Amerpoort, dat dit jaar 64 jaar bestaat, werkt voor mensen met een verstandelijke beperking, in steden als Amersfoort, Hilversum, Nieuwegein, Soest, Utrecht en Zeist.

Lees ook:

Eerdere campagnes van de week:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners