Cooble wordt FD Gazelle

Cooble heeft een FD Gazelle gewonnen, waarmee het sourcingsbedrijf wordt erkend als een van de 1003 snelst groeiende bedrijven in Nederland.

Peter Boerman Op 18 oktober 2023
Gem. leestijd 2 min 122x gelezen
Deel dit artikel:
Cooble wordt FD Gazelle

Met de FD Gazellen publiceert Het Financieele Dagblad jaarlijks een ranglijst met de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Hoewel de definitieve uitslag nog op zich laat wachten tot 23 november, is al wel bekend geworden dat sourcingsbedrijf Cooble bij de 1003 gelukkigen behoort. Het zal waarschijnlijk vast niet het enige in recruitment actieve bedrijf zijn dat op de lijst zal verschijnen, maar Cooble is in elk geval wel een van de eersten die als Gazelle naar buiten komt (naast bijvoorbeeld Royal Talent uit Hoofddorp en Bendy, softwareontwikkelaar voor arbeidsbemiddelaars).

Cooble is vast niet het enige in recruitment actieve bedrijf dat op de lijst verschijnt.

Bij de FD Gazellen Awards wordt uitgegaan van netto-omzetcijfers. Zijn die niet beschikbaar, dan wordt gebruikgemaakt van de bedrijfsopbrengsten zoals deze zijn gedefinieerd in de jaarrekening. De omzet moet voor de hele periode op dezelfde wijze zijn berekend, om tot een zuivere vergelijking te komen. Verder wordt vereist dat in het basisjaar de omzet betrekking heeft op een volledig boekjaar van 12 maanden. In de criteria wordt een omzetgroei van minimaal 20% genoemd.

Vier regio’s

De FD Gazellen worden opgedeeld naar 4 regio’s en vervolgens naar 3 categorieën per regio. In elk van de 12 categorieën zijn er 3 extra prijzen voor de top 3: de bronzen, zilveren en gouden FD Gazellen Award. Die worden gewonnen door bedrijven die het best scoren met de combinatie hoogste omzetgroei, relatief meeste aanwas van personeel (in fte’s gemeten) en hoogste (netto)winstmarge. De bedrijven worden eerst gerangschikt op elk van de drie indicatoren, daarna bepaalt de totale score de rangschikking van de FD Gazellen-lijst. Bij een gelijke stand van 2 of meer bedrijven geeft de omzetgroei de doorslag.

‘Moeten we hier nu wel aan meedoen? Ja joh, als we gekozen worden is het een prachtige erkenning voor al ons harde werk.’

Jan-Karel Sindorff, mede-oprichter van Cooble, vertelt wel even getwijfeld te hebben over deelname aan de ranglijst en verkiezing. ‘Moeten we hier nu wel aan meedoen? Ja joh, als we gekozen worden is het een prachtige erkenning voor al ons harde werk’, blikt hij terug. Dat zijn bedrijf nu is erkend als een van de 1003 snelst groeiende bedrijven van Nederland? Daar zegt hij ‘knettertrots’ op te zijn. ‘En daar ben ik dan best een beetje stil van…’

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners