Cornerstone neemt Saba over (voor bijna 1,4 miljard dollar)

Cornerstone OnDemand heeft aangekondigd dicht bij een overname te zijn van Saba, wereldwijd aanbieder van talent experience-oplossingen. Met de overname zou een bedrag van zo’n 1,4 miljard dollar gemoeid zijn.

Peter Boerman Op 26 februari 2020
Gem. leestijd 2 min 614x gelezen
Deel dit artikel:
Cornerstone neemt Saba over (voor bijna 1,4 miljard dollar)

De transactie wordt waarschijnlijk volgend kwartaal afgerond, zo maakt Cornerstone deze week bekend. Saba is een wereldwijd aanbieder van zogenoemde talent experience-oplossingen. Het bedrijf heeft meer dan 20 jaar ervaring in learning-, performance- en recruitment-oplossingen. In Nederland is het bedrijf vooral bekend onder de naam Saba Lumesse, nadat het zelf in 2018 de activiteiten van Lumesse had overgenomen. Hun in Europa veelgebruikte recruitmentproduct is bekend als TalentLink.

Saba Lumesse heeft meer dan 20 jaar ervaring in learning, performance en recruitment.

Met de overname van de (voormalige) concurrent vergroot Cornerstone zijn bereik. Het samengevoegde bedrijf heeft straks meer dan 75 miljoen gebruikers en wereldwijd zo’n 7.000 organisaties als klant. Door de samenvoeging ontstaat meer slagkracht, aldus Cornerstone. Zo krijgen klanten de toegang tot meer softwareoplossingen voor people development en talent experience te leveren. Ook zal productontwikkeling versnellen, dankzij een groter R&D-team, meer financiële middelen en een gedeelde visie voor de toekomst.

‘Een spannende dag’

Adam Miller, CEO en oprichter van Cornerstone, heeft het dan ook over ‘een spannende dag voor onze teams, klanten en sector’. Volgens hem hebben Saba en Cornerstone ‘een gedeelde passie voor people development. Samen kunnen we geweldige dingen bereiken. De expertise en mogelijkheden van Saba zijn een perfecte aanvulling op Cornerstone. Door de samenwerking kunnen we wereldwijd miljoenen mensen helpen bij het overbruggen van de vaardighedenkloof.’

Cornerstone is van plan het gemeenschappelijke productportfolio in de loop van 2020 te integreren.

Cornerstone is van plan het gemeenschappelijke productportfolio in de loop van 2020 te integreren. AlixPartners is gevraagd om hierin te ondersteunen. Met de overname zal Cornerstone ook (nog) meer in recruitmentsoftware actief worden, zo verwachten analisten.

Lees ook

Meer over Cornerstone?

Download hier de whitepaper waarin Cornerstone vertelt welke 5 rollen de moderne recruiter heeft.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners