Cv? Weg ermee! Wij draaien de rollen van werkgever en de professional om (inzending Heyu Works)

Revolutionair recruitmentplatform verrast professionals met bedrijven en vacatures die bij hen passen op basis van data. Lees de hele case van Heyu Works, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2023.

Redactie Op 23 maart 2023
Gem. leestijd 4 min 255x gelezen
Deel dit artikel:
Cv? Weg ermee! Wij draaien de rollen van werkgever en de professional om (inzending Heyu Works)

Werkgevers vechten om talent. Dat is de arbeidsmarkt anno nu. Dan is het toch vreemd dat jíj degene bent die solliciteert? Het gaat er namelijk niet om of jij bij de baan past, maar of de baan past bij jou. Heyu draait daarom het huidige systeem om. Hier staat de professional centraal en is de professional aan zet. Met aangesloten bedrijven als BetCity, Smartphonehoesjes, AFAS, Covebo en 100+ vacatures is de eerste stap gezet om de arbeidsmarkt om te draaien.

Het gaat er bij Heyu niet om of jij bij de baan past, maar of de baan past bij jou.

Wil jij als professional op een plek komen die goed is voor je persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk? Dan moet je zelf in de lead zijn en zelf je vervolgstappen bepalen. Die overtuiging is de basis van ons revolutionaire recruitmentplatform. Heyu inspireert professionals om te bewegen. Figuurlijk met zelfkennis en groei. En letterlijk naar een plek die past bij je vaardigheden en voorkeuren.

Op heyu.works testen professionals gratis hun persoonlijkheid, drijfveren en cognitieve kwaliteiten via korte wetenschappelijke assessments. ‘Scrollen langs loze vacatureteksten en brieven schrijven vol blabla is al lang niet meer effectief. Net als droge functie-eisen die niks zeggen over je echte kwaliteiten. Onze technologie kijkt of een werkgever past bij wie je écht bent en waarvoor je staat. Een veel betere graadmeter voor een succesvolle match. En dan maakt het echt niet uit wat je leeftijd, gender of achternaam is. Door mensen anoniem te koppelen aan banen, maken we dus ook van vooroordelen verleden tijd.’

‘ Onze technologie kijkt of een werkgever past bij wie je écht bent en waarvoor je staat.’

‘Met Heyu willen wij de arbeidsmarkt omdraaien door de focus te verleggen van kwalificaties en ervaring, naar het zoeken naar een persoonlijkheid die binnen een bedrijf past. Bedrijven geven aan naar wat voor persoon zij op zoek zijn. Op basis van verschillende eigenschappen is te zien in welke mate iemand bij een bedrijf, functie of zelfs een specifieke afdeling past bij anonieme professionals. Bedrijven gaan meer op zoek naar personen, in plaats van kwalificaties.’

Wat was de impact van de case?

De professionals staan bij ons centraal. We gunnen het iedereen om op Heyu inzicht over henzelf te krijgen, de droom is dan ook dat heel Nederland zich bij ons laat assessen. Naar bedrijven toe werken we met ‘no cure, no pay’. Het profiel is gratis. Vinden ze via ons een nieuwe werknemer, zit daar eenmalig een fee rond de 3.000 euro aan vast.

Al 30 professionals hebben hun nieuwe droombaan gevonden via Heyu.

Met de lancering van ons platform op 22 november 2022 focussen wij ons op de regio-driehoek van Amersfoort, Utrecht en Amsterdam. Heyu richt zich om te beginnen op bedrijven en vacatures in de branches sales & marketing, HR / Recruitment, consultancy, finance & admin en traineeships. Inmiddels hebben er 1.070.799 unieke personen onze online advertenties gezien en hebben 44.099 unieke personen ons platform bezocht. Met toonaangevende bedrijven als AFAS, Fietsvoordeelshop, Covebo, Smartphonehoesjes, Keune en Babboe Bakfietsen telt het platform inmiddels 125+ bedrijven en 2.000+ latent werkzoekenden professionals. 30 professionals hebben hun nieuwe droombaan gevonden via Heyu.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Of je nu hard op zoek bent naar een nieuwe baan, 55+ jaar jong bent, al 10 jaar bij dezelfde werkgever zit, stiekem om je heen aan het kijken bent, op zoek bent naar een stage of in de zorg werkt maar eigenlijk helemaal iets anders wil doen: Heyu is er voor elke professional. Wat Heyu uniek maakt is dat we bij alles wat we doen, de professional centraal staat. Zelfs als ze niet meteen een baan zoeken, bieden we deze doelgroep toch al veel waarde en zelfinzicht dankzij de gratis assessments. Daarnaast verrassen wij deze professionals met bedrijven en vacatures die bij ze passen op basis van data uit de assessments en ingevulde interesses.

Via Heyu leren professionals, volledig anoniem, meer over het werk dat bij ze past. Zonder gladde praatjes van recruiters.

Via Heyu leren professionals, volledig anoniem, meer over het werk dat bij ze past. Zonder gladde praatjes van recruiters die de professional ergens willen plaatsen omdat dat goed is voor de eigen portemonnee. Zo draait Heyu de arbeidsmarkt om. Goodbye ouderwets systeem, Heyu.

heyu press kit

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Robin Jakub – Marketing Specialist
  • Jorrit Fiegen – Sales Specialist
  • Janic Makizodila – Founder Heyu Works en Bookthat Group

Meer weten?

Kijk voor meer informatie bij Werf& Awards.

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners