CVster.nl nu onderdeel van het Amerikaanse Talent Inc

CVster.nl en zijn Europese zustersites vallen in handen van het Amerikaanse Talent Inc, een bedrijf dat het makkelijker wil maken om online aan een baan te komen. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid melden de bedrijven niet.

Peter Boerman Op 10 juni 2021
Gem. leestijd 2 min 446x gelezen
Deel dit artikel:
CVster.nl nu onderdeel van het Amerikaanse Talent Inc

CVster.nl valt samen met 10 buitenlandse sites onder de koepel Resume.io, een initiatief van de Nederlandse ondernemer Menno Olsthoorn. Talent Inc. koopt het Nederlandse bedrijf, dat formeel Imkey Holding heet, om diens diensten toe voegen aan het eigen portfolio, dat bestaat uit een waaier aan baangerelateerde sites. Zo is er een site die cv’s automatisch uploadt naar tientallen banenportals, laat een andere site iemands cv checken door een expert en laat weer een andere site een sollicitant gesprekken oefenen met een branchekenner.

Het bedrijf is ook zeer omstreden, bijvoorbeeld omdat het fictieve personen als woordvoerder gebruikt.

Het Nederlandse cvster is vooral bekend als ondersteuner van kandidaten om een professioneel ogend, actueel cv op te stellen. Het bedrijf is ook zeer omstreden, bijvoorbeeld omdat het fictieve personen als woordvoerder gebruikt, en ook tevreden klanten met verzonnen namen opvoert. Ook duikt het bedrijf nogal eens op op sites als Klachtenkompas.

Helpen droombaan vinden

Daarover niets in de persbericht waarmee vandaag de overname bekend gemaakt wordt. ‘Al bijna 10 jaar zet ons team zich in om werkzoekenden over de hele wereld te helpen hun droombaan te vinden’, aldus Imkey-oprichter Menno Olsthoorn daarin. Sinds de lancering in 2012 zou Imkey ruim 7 miljoen cv’s helpen opzetten, in meer dan 100 landen. ‘We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij het toonaangevende aanbod van Talent. Zo kunnen we werkzoekenden helpen hun carrière op een nog grotere schaal te laten groeien.’

Imkey zou hebben geholpen bij ruim 7 miljoen cv’s, in meer dan 100 landen.

‘Hoewel de meeste werkzoekenden enorm veel succes boeken als ze 1-op-1 werken met een professionele cv-schrijver, erkennen we ook dat anderen misschien niet klaar zijn om zo’n investering in hun loopbaan te doen’, aldus Byron Matthews, CEO van Talent, dat Resume.io toevoegt aan zijn reeks merken voor carrièreservices, zoals TopResume, TopCV, ResumeRabbit en TopInterview.

Lees ook:

 

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners