De uitslag is bekend… Dit vinden jullie dé mustread voor recruiters

Het was een nek-aan-nekrace. Maar met een verrassende eindsprint mogen we uiteindelijk Jacco Valkenburg tot winnaar uitroepen. Zijn Recruitment 3.0 vinden de meeste lezers dé mustread voor recruiters.

 

Wim Van den Nobelen Op 28 april 2021
Gem. leestijd 3 min 2093x gelezen
Deel dit artikel:
De uitslag is bekend… Dit vinden jullie dé mustread voor recruiters

Vier weken geleden deed ik een eerste oproep: wat zijn de boeken die elke recruiter volgens jou zou moeten lezen? Vervolgens werden eerst maar liefst 51 verschillende titels aangeleverd. Daarna riep ik jullie op om hieruit jullie keuze te bepalen. Wat is volgens jullie dé mustread voor recruiters?

Er barstte in de afgelopen weken een felle strijd los van lobby’s en aanbevelingen.

Er barstte in de weken erna een felle strijd los van lobby’s en aanbevelingen. Uiteindelijk is er meer dan 1.200 keer gestemd! Een spannende strijd, met tussenstanden die steeds wisselden. Dan stond Lieke Lange weer bovenaan, dan weer Arjan Elbers. Maar de nek-aan-nekrace kende uiteindelijk een derde die er na een verrassende eindsprint met de buit vandoor ging: Jacco Valkenburg. Het is zijn Recruitment 3.0, verschenen in 2018, dat uiteindelijk – met 20 stemmen voorsprong – als beste boek voor recruiters wordt beoordeeld.

De volledige top 10

Dit is de top 10 van boeken die elke recruiter (volgens jullie zelf) zou moeten lezen:

 1. Recruitment 3.0 van Jacco Valkenburg
 2. Carrièreswitch van Lieke Lange
 3. Het Recruitment Fundament van Arjan Elbers
 4. Het einde van HRM van Roeland van Laer
 5. Werven met Woorden van Nicol Tadema
 6. Ebook Recruitment doe je niet alleen, dat doe samen! van Kim Werensteijn
 7. 7 Habits of Highly Effective People van Stephen Covey
 8. Full Stack Recruiter van Jan Tegze
 9. Businessplan op 1 A4 van Mark van Eck
 10. 199 vragen van Gusta Timmermans

3 winnaars van het boekenpakket

Zoals beloofd hebben we ook 3 winnaars van het boekenpakket geselecteerd:

 • Anuschka van Creij
 • Lisette Stoppelenburg
 • Gertjan Holterman

Zij krijgen een pakket van acht boeken: Het Recruitment Fundament van Arjan Elbers, Werven met Woorden van Nicol Tadema, 199 vragen van Gusta Timmermans, Carrièreswitch van Lieke Lange, Slim interviewen van Wim Thielemans, Krachtig met kerntalenten van Danielle Krekels, Recruitment doe je niet alleen, dat doe je samen! van Kim Werensteijn en Jobmarketing 3.0 van Aaltje Vincent.

Dank allemaal voor jullie inzendingen en stemmen. We hebben zo volgens mij een fantastische lijst kunnen samenstellen.

Wat staat er eigenlijk in?

Wat staat er eigenlijk in, in deze mustread voor recruiters? Bekijk hieronder een interview met de auteur:

In zijn boek schrijft Valkenburg vooral over de derde generatie van digitalisering, waarin sociale media en mobiele technologie gemeengoed zijn geworden. Hij heeft het over ontwikkelingen in werving en selectie van personeel, zoals artificiële intelligentie, machine learning, big data, blockchain, virtual reality en chatbots.

De echte doorbraak ligt volgens Valkenburg op het gebied van betere selectie van personeel.

Maar de echte doorbraak ligt volgens hem hier op het gebied van betere selectie van personeel; van een selectie op basis van het cv en de motivatiebrief naar selectiemethoden met een voorspellende waarde van succes in een baan. Van fingerspitzengefühl van de selecteur naar verregaande automatisering met slimme software en op data gebaseerde selectie.

Over de auteur

wim van den nobelen is er maar druk mee eenrichtingsverkeer loont de investering in recruitmentWim van den Nobelen is recruiter salarisadministratie bij Strictly People. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Op elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Lees meer over recruitment-boeken:

Tags:
Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij Strictly People
Wim van den Nobelen is eigenaar van werving- en selectiebureau Strictly People en recruiter op het gebied van Salarisadministratie.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners