Een cadeau om je tanden in te zetten na je sollicitatiegesprek (inzending TOPdesk)

We willen dat sollicitanten een goed gevoel overhouden aan hun gesprek. Hoe? Door spanning weg te nemen en ze persoonlijk te bedanken. Met een cadeau. Lees de hele case van TOPdesk die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2020.

Redactie Op 25 maart 2020
Gem. leestijd 3 min 796x gelezen
Deel dit artikel:
Een cadeau om je tanden in te zetten na je sollicitatiegesprek (inzending TOPdesk)

Omschrijving van de case

Bijna iedereen weet hoe het is om voor het eerst op date te gaan met iemand die je leuk vindt of die je leuk lijkt. Alle zenuwen, zin, spanning en voorbereidingen zijn geweest. Je wilt je van je beste kant laten zien en tegelijkertijd ook meer van degene tegenover je te weten komen. Hartstikke spannend! Bijna te vergelijken met… jawel, een sollicitatiegesprek!

Niet alleen voorafgaand is het spannend, ook tijdens het gesprek ervaren veel kandidaten spanning. En hoewel we ze tijdens het gesprek kandidaten zoveel mogelijk op hun gemak stellen, kan die spanning aanwezig blijven. Al helemaal wanneer aan het eind van het eerste gesprek “de LP case” wordt voorgelegd. Deze puzzel kun je niet voorbereiden of oefenen… En zoals de titel doet vermoeden: het heeft met LP’s te maken.

We willen graag dat sollicitanten de deur uitlopen met een tevreden gevoel.

Het is altijd een leuk onderdeel, maar ook hartstikke spannend. “Is de uitkomst goed?” “Heb ik het wel goed gedaan?” Om de spanning een beetje weg te nemen, geven we sinds kort een cadeautje mee. Namelijk een chocolade-LP. Geheel in TOPdesk stijl en met een knipoog naar de case. Want, we willen sollicitanten graag bedanken en ervoor zorgen dat ze de deur uitlopen met een tevreden gevoel. Na een spannend, maar vooral leuk gesprek.

Wat was de impact van de case?

Met het recruitment-team hechten we veel waarde aan de Candidate Journey: We willen dat kandidaten een zo fijn en goed mogelijk proces doorlopen. En ja, dat doen we graag op een TOPdesk-manier. Zo hopen we niet alleen geschikte kandidaten eerder naar ons toe te trekken, maar ook afgewezen kandidaten ambassadeur te maken. Daarnaast wordt zo’n chocolade-LP toch snel gedeeld met vrienden en familie, waardoor ook zij de naam TOPdesk weer gehoord hebben. Win-win.

Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen als we de chocolade-LP overhandigen.

Tot nu toe hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen op het moment dat we de chocolade LP overhandigen. Het is een blijk van waardering die we uitspreken naar kandidaten. En aan hun reacties te zien, wordt die waardering gevoeld. Ook wanneer we tijdens de telefonische terugkoppeling weer contact hebben, wordt de case veelal genoemd als iets dat positief is bijgebleven. Superleuk!

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Tegenwoordig is de Candidate Journey enorm belangrijk. In een krappe arbeidsmarkt moet je jezelf kunnen onderscheiden. We willen dat onze kandidaten een zo goed mogelijk proces doorlopen. Eentje waarbij ze niet te veel spanning of druk ervaren, en tegelijkertijd TOPdesk als bedrijf leren kennen en omarmen. En niet alleen de kandidaten, maar ook hun omgeving. Wij geloven erin dat deze unieke chocolade-LP daar zijn steentje aan bijdraagt.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Nienke van den Berg: Op dit moment met zwangerschapsverlof. Zij heeft het idee opgepakt en is op zoek gegaan naar een leverancier die deze LP-cases kon leveren.
  • Pascal van der Stel: Onze Graphic Designer die zowel de foto’s heeft gemaakt, als de hoes van de LP-case heeft ontworpen.
  • Team Sherlock: Ons recruitment team dat het idee bedacht heeft, de chocolade heeft voorgeproefd én wiens recruiters model gestaan hebben.
  • Team Herbie: Ons Recruitment Marketing team dat heeft geholpen met de uitwerking, zoals copy, design en fotografie.

Ook kans maken op een Werf& Award 2020?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 31 maart 2020 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners