Eerste A.I.-robot met werktijdverkorting

Kun je voor A.I.-robots ook al werktijdverkorting aanvragen? Nou, dat natuurlijk niet helemaal. Maar Recruit Robin haakt wel slim in op de actualiteit door klanten tijdelijk 90% (ver)korting op hun factuur te geven.

Peter Boerman Op 27 maart 2020
Gem. leestijd 2 min 234x gelezen
Deel dit artikel:
Eerste A.I.-robot met werktijdverkorting

In het kort:

  • Recruit Robin biedt als eerste werktijdverkorting voor A.I.-robot.
  • Van 1 april tot 1 juni krijgen bestaande klanten 90% (ver)korting op hun factuur.
  • Ze hoeven daarvoor geen aanvraag te doen en niet door een goedkeuringsprocedure.
  • Nieuwe klanten kunnen ook gebruik maken van de regeling.

Steunpakket

Om ondernemers te helpen in deze moeilijke tijden heeft de regering een steunpakket gepresenteerd, onder meer met bijdrage in de personeelskosten. Maar ‘A.I.-medewerkers’ vallen buiten de boot, constateert Recruit Robin, dat daarom nu aan het steunpakket van de regering een ‘werktijdverkorting’ voor haar A.I.-robot toevoegt, en tegelijkertijd andere leveranciers oproept hetzelfde te doen.

“Zo kunnen recruiters actief blijven in de markt en tegelijkertijd de kosten laag houden.”

“Veel recruiters zien hun omzet in deze tijd snel teruglopen”, zegt Aron Schilder, oprichter en CEO van Recruit Robin. “Tegelijkertijd weten zij ook, dat als zij nu niet actief blijven in de markt, de personeelstekorten na deze crisis weer moeilijk op te lossen zijn. Deze paradox tussen enerzijds kostenbesparingen en anderzijds actief blijven in de recruitmentmarkt, maakt het lastig voor ondernemers in de recruitmentbranche. Wij helpen deze ondernemers graag met een slimme A.I.-robot met werktijdverkorting. Zo kunnen recruiters actief blijven in de markt en tegelijkertijd de kosten laag houden.”

Regeling tot 1 juni

De regeling geldt van 1 april tot 1 juni. Binnen deze periode ontvangen bestaande en nieuwe gebruikers van de A.I.-robot van Recruit Robin 90% (werktijdver)korting. De A.I.-robot helpt hen actief en slim te blijven werven en zo voorbereid te blijven op de periode na de coronacrisis. Er is geen ingewikkelde aanmeldprocedure. Bedrijven die gebruik willen maken van de regeling nemen contact op met Recruit Robin, waarna de regeling direct ingaat.

‘Recruiters die nu actief blijven staan straks met 1-0 voor op de rest van de markt.’

Deze tijd biedt wellicht ook kansen voor hen die slim met recruitment omgaan. ”We komen uit een periode met grote personeelstekorten”, vervolgt Schilder. “Het is te verwachten dat deze tekorten na de coronacrisis weer opspelen. Recruiters die nu actief blijven staan straks met 1-0 voor op de rest van de markt. Wij hopen dat deze werktijdverkorting het voor hen mogelijk maakt om actief te blijven.”

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners