En weer een nieuw platform voor studentenbanen: Zenjob (rechtstreeks uit Duitsland)

Zenjob, een van de snelst groeiende online platforms voor studentenbanen in Duitsland, is vanaf vandaag officieel ook op Nederlandse bodem actief. De ambitie is tegen het einde van dit jaar minstens 800 talenten te hebben toegevoegd.

Peter Boerman Op 10 mei 2021
Gem. leestijd 3 min 1141x gelezen
Deel dit artikel:
En weer een nieuw platform voor studentenbanen: Zenjob (rechtstreeks uit Duitsland)

In de platformeconomie zijn studentenbanen vaak de eerste waaraan wordt gedacht. Zo ook bij Zenjob, een van de grootste en snelst groeiende online platforms in Duitsland, dat vanaf vandaag officieel neerstrijkt op Nederlandse bodem. De komst naar Nederland is de allereerste stap over de grens van Zenjob, nadat het precies een jaar geleden zo’n 27 miljoen euro ophaalde in een investeringsronde voor internationale uitbreiding.

De komende maanden wil het bedrijf in vele Nederlandse (studenten)steden actief worden.

In de toekomst zullen meer landen volgen, zo is de bedoeling. Na een succesvolle pilot in Amsterdam is Zenjob nu actief in Den Haag, Groningen Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De komende maanden zal het bedrijf ook in meer Nederlandse (studenten)steden actief worden.

Groeiambities in Nederland

Het bedrijf richt zich met name op zowel flexibele lastminute banen als bijbanen voor langere termijn, en daarnaast op supersnelle uitbetaling. De Nederlandse tak van Zenjob staat onder leiding van Bas Geluk. ‘In Nederland hebben we vorig jaar met succes een pilot afgerond’, vertelt hij. ‘Inmiddels hebben naast veel Duitse, ook veel Nederlandse bedrijven zich bij Zenjob aangemeld in hun zoektocht naar gekwalificeerd en flexibel personeel en groeit het aanbod van studenten hard.’

Zenjob wil aan het eind van het jaar in Nederland een omzet van 2,5 miljoen euro realiseren.

De ambitie van Zenjob in Nederland is om tegen het einde van dit jaar tenminste 800 talenten aan het netwerk te hebben toegevoegd, en een omzet te realiseren van 2,5 miljoen euro. Het bedrijf kent in Duitsland al zo’n 250 medewerkers.

Hoge vraag naar flexibel personeel

‘Nederland is voor ons een aantrekkelijke markt met een enorm aanbod aan studenten’, aldus Fritz Trott, CEO van Zenjob. ‘De focus lag eerst op Amsterdam. We breiden nu al uit naar andere studentensteden. Er is door de versoepeling van de coronamaatregelen straks een enorme vraag naar flexibel personeel. Voor studenten zijn flexibele banen een uitkomst. Zij willen nou eenmaal zelf bepalen wanneer en hoe vaak ze werken, zodat ze dit goed kunnen combineren met studie én studentenleven. Wij kunnen dan ook niet wachten om Nederlandse studenten van een leuke en uitdagende bijbaan te voorzien.’

‘Wij kunnen niet wachten om Nederlandse studenten van een leuke bijbaan te voorzien.’

Bas Geluk: ‘We zien nu een stijgende vraag naar personeel in branches zoals retail, logistiek en horeca. In de laatste maanden zien wij meer vraag naar personeel voor bezorgdiensten omdat hierin veel nieuwe spelers op de markt zijn gekomen. Wij zijn actief in al deze sectoren van e-commerce, hospitality en retail tot aan logistieke dienstverlening en bezorgdiensten, waardoor wij snel en effectief in deze vraag kunnen voorzien, voor zowel onze business partners als onze talenten.’

Eenvoudige app

Studenten kunnen zich bij Zenjob inschrijven door een app op de mobiele telefoon te downloaden. Daarna volgt een kort intakegesprek om hen te screenen en te bepalen welke banen het beste passen bij de persoon. Vervolgens krijgen ze dagelijks banen in de omgeving aangeboden via de app. De app zorgt er bovendien voor dat zakelijke gebruikers ook snel en gemakkelijk 24/7 werknemers kunnen boeken, waarna Zenjob alles voor ze uit handen neemt.

De app zorgt er voor dat zakelijke gebruikers makkelijk 24/7 werknemers kunnen boeken.

Voor de zakelijke gebruiker onderscheidt Zenjob zich onder andere door de snelheid waarmee ze flexibel personeel kunnen inzetten. Hierdoor kan de werkgever op basis van vraag en economische omstandigheden personeel inzetten op elk gewenst moment, wat minder risico’s met zich meebrengt. Studenten krijgen na het voltooien van het werk het loon wekelijks uitbetaald. Dit maakt het bijzonder aantrekkelijk voor studenten die op zeer korte termijn geld willen verdienen.

Innovatief matchingsysteem

Het innovatieve matchingsysteem zorgt ervoor dat vacatures alleen aan de meest geschikte kandidaten worden getoond. Daarnaast biedt Zenjob opleidingen om geïnteresseerde studenten een bredere selectie aan werk te kunnen aanbieden. In samenwerking met partners traint Zenjob bijvoorbeeld studenten in het gebruik van een kassasysteem en worden interne opleidingen georganiseerd voor service en catering. Als speciale werkkleding is vereist voor een baan, dan zorgt Zenjob tevens voor de juiste uitrusting.

Zenjob is inmiddels de grootste aanbieder van flexibele banen in Duitsland.

Zenjob werd opgericht in 2015 en is inmiddels een van de grootste aanbieders van flexibele banen in Duitsland. Elke maand gaan ruim 22.000 studenten via dit platform aan het werk. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid naar een scale-up. Zenjob heeft tot nu toe 50 miljoen euro aan investeringen opgehaald.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners