Personeelsbemiddelaar Euro Planit kiest voor systeem Cockpit van RecruitNow

Kandidaten verwerken, matchen en plaatsen: dat kan Euro Planit Personeelsdiensten vanaf nu nog sneller. De personeelsbemiddelaar gaat namelijk werken met een nieuw recruitmentsysteem: RecruitNow | Cockpit.

Peter Boerman Op 12 november 2019
Gem. leestijd 3 min 452x gelezen
Deel dit artikel:
Personeelsbemiddelaar Euro Planit kiest voor systeem Cockpit van RecruitNow

Door deze samenwerking met online recruitmentspecialist RecruitNow versnelt Euro Planit niet alleen de digitale transformatie van hun organisatie, maar zetten ze naar eigen zeggen ook ‘een serieuze stap om de candidate journey beter te stroomlijnen en de kwaliteit van de sollicitanten te  verbeteren.’

‘Een serieuze stap om de candidate journey beter te stroomlijnen.’

Marieke Alten, sales- en marketingmanager bij Euro Planit, is er in elk geval zeker van dat deze samenwerking ten goede komt aan de ambitie van het bedrijf om de ideale candidate journey te creëren voor de sollicitant. ‘Wensen als een efficiënter werkproces van de intercedenten, meer grip op en inzicht in onze data en een optimale candidate journey op de recruitmentsite kunnen wij met de komst van RecruitNow | Cockpit ineens realiseren.’

Meer plaatsingen dankzij inzicht en grip

Door de geavanceerde matchmogelijkheden van de Cockpit, komen de beste matchsuggesties altijd automatisch naar boven. Een afgewezen kandidaat voor de ene vacature is bijvoorbeeld een kans voor het invullen van een andere vacature. Daarnaast wordt alle communicatie (via WhatsApp, sms en e-mail), van en naar kandidaten en contactpersonen, centraal vastgelegd in het systeem. Hierdoor weet iedereen op elk moment van de dag wat en met wie er gecommuniceerd is. Voor Euro Planit waren dit de hoofdredenen om voor een samenwerking met RecruitNow te kiezen.

Door het gebruik van Cockpit houden intercedenten daadwerkelijk meer tijd over.

Door het gebruik van Cockpit houden intercedenten daadwerkelijk meer tijd over. Tijd die ze nu kunnen investeren in persoonlijk contact met de kandidaten en het optimaliseren van de werkprocessen. Met de data die verzameld wordt, krijgt Euro Planit bovendien meer inzicht in de journey die de kandidaat aflegt van begin tot eind. Met die data-inzichten kunnen de intercedenten in samenwerking met het team van RecruitNow het hele recruitmentproces blijven optimaliseren.

Ondersteunen en ontzorgen

André Polderman, CEO van RecruitNow (links op de foto), verwacht dat RecruitNow | Cockpit een belangrijke rol gaat spelen in de digitale transitie van het recruitmentproces bij Euro Planit: ‘De recruitmentbranche staat aan de vooravond van grote veranderingen, zoals digitale transformatie. Euro Planit wil deze veranderingen omarmen om klaar te zijn voor deze nieuwe toekomst. Wij gaan ze ondersteunen en ontzorgen in dit belangrijke proces.’

‘De recruitmentbranche staat aan de vooravond van grote veranderingen, zoals digitale transformatie.’

Euro Planit heeft in RecruitNow niet alleen een recruitmentsysteem gevonden dat aansluit bij al hun wensen, maar ook een goede partner met een culturele match, aldus Alten: ‘Onze mensen en culturen passen erg goed bij elkaar. We zijn allebei van de korte lijnen en het snelle schakelen. Ook de continue roadmap en doorontwikkeling van het product vinden we erg prettig. Dit heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor Cockpit.’

Geen gewoon uitzendbureau

Europlanit is geen regulier uitzendbureau, maar al ruim 20 jaar specialist in personeel op allerlei gebieden. Europlanit zoekt, selecteert en plaatst snel ervaren en betrouwbare medewerkers die aan de criteria van hun opdrachtgevers voldoet én bij hun cultuur past. Op uitzendbasis, maar ook via detachering of werving en selectie. Maar ze ontzorgen ook graag op het gebied van flexplacement, outplacement en hoger kader personeel. Het werkgebied van Euro Planit beslaat de Achterhoek, Twente, Drenthe, Apeldoorn en de Stedendriehoek.

Meer weten?

RecruitNow is hoofdsponsor van het Werf& Jaarcongres voor Bureaurecruiters, dat op 28 januari volgend jaar wordt gehouden in Utrecht. Zorg dat je erbij bent! Meld je direct aan en profiteer tot 15 november nog van het very early bird-tarief van 295 euro.

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners