Feel Good Friday: de tweede carrière van ex-presidenten Trump en Rutte?

Mark Rutte bood precies een week geleden het ontslag van zijn kabinet aan. En ook Donald Trump moest deze week zijn presidentschap vaarwel zeggen. Wat nu gedaan? Bij Jobliebe hebben ze in elk geval wel een idee…

Peter Boerman Op 22 januari 2021
Gem. leestijd 2 min 340x gelezen
Deel dit artikel:
Feel Good Friday: de tweede carrière van ex-presidenten Trump en Rutte?

‘Het beste profiel dat je ooit gezien hebt.’ En vervolgens ‘Jobliebe. Een nieuwe kans voor iedereen’. Onder dat motto heeft 8vance een korte video de wereld ingebracht, waarin een niet nader genoemd personage met rode stropdas met ene ‘Mark’ belt, om de huidige toestand in de wereld door te nemen.

Het was een van de leukere inhakers van de week, maar natuurlijk niet de enige. Zo haalde de Vijfhart Groep de lachers op zijn hand met fake news rondom 200.000 opgeleide IT’ers, die wereldwijd interessante carrières erop nahouden:

Ook de invoering van de avondklok zorgde voor leuke inhakers, en werd bijvoorbeeld subtiel ingezet voor wervingsdoeleinden, zoals door Thuisbezorgd.nl.

Maar toch vooral Trump

Maar het was toch vooral Trump die het deze week te verduren kreeg op sociale media, en waarbij zijn zoektocht naar een nieuwe baan centraal stond:


Of deze, waar ook wel een flink stukje Photoshop in is gaan zitten:

Bepaald origineel zijn de vele recruitment-inhakers rondom een presidentswisseling overigens niet. In 2017 was het bijvoorbeeld al YoungCapital dat Obama liet opdraven in een inhaker:

Zo zie je maar: wie de actualiteit een beetje volgt, kan daar ook voor zijn recruitment best zijn voordeel mee doen en wat aandacht scoren. Wie mailt ons nog wat meer goede voorbeelden…? En o ja, andersom leidt zo’n presidentswisseling soms ook weer tot mooie recruitmentvondsten. Want zo’n nieuwe president, die heeft natuurlijk ook weer nieuwe mensen nodig. Dus wat bijvoorbeeld te denken van deze ‘verstopte’ wervingsactie, van The White House zelf?

Lees ook

webinar week beeld

Meer 8vance?

8vance, aanbieder van de bovenste video doet ook mee aan de Webinar Week van Webinar Week, waar Yves Feijen en Han Stoffels zullen ingaan op talentacquisitie in ecosystemen. Benieuwd? Schrijf je hier in:

Webinar Week
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners