Webinar Week 2 t/m 6 oktober 2023

De Werf& en ZiPconomy Webinar Week 2023

Van 2 tot en met 6 oktober 2023 delen boegbeelden, specialisten en ervaringsdeskundigen op de arbeidsmarkt hun kennis met jou tijdens alweer de 12e Webinar Week van Werf& en ZiPconomy. Wil jij ook in 1 week op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van vast en flex? Ben je nieuwsgierig naar de laatste trends op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment? Dan mag je de Webinar Week zeker niet missen.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor de webinar week via onderstaande link.

Schrijf je nu in!

Programma

Alle dagen hebben een verschillend thema.

Maandag 2 oktober: Professioneel inhuren – ZiPconomy

Dinsdag 3 oktober: Process, Automation & AI – Werf&

Woensdag 4 oktober: Arbeidsmarkt & inhuur. Trends en Insights – ZiPconomy

Donderdag 5 oktober: Recruitment Marketing & Employer Branding – Werf&

Vrijdag 6 oktober: Total Talent Management  – ZiPconomy & Werf&

 

Showing All
Candidate expercience / Employer branding
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
16:30
Maandag 2 oktober
Thema: Professioneel inhuren
Maandag 2 oktober
Maandag 2 oktober
Opening dagvoorzitter

Opening dagvoorzitter - Hugo-Jan Ruts
Hugo-Jan Ruts
ZiPconomy
Profesioneel inhuren

Ontdek hoe je toptalent in de freelance wereld kunt vinden, overtuigen, en behouden.
De Freelance Formule: talent vinden en aan je binden.
10:15 - 11:00
Dustin Robinson
Malt
Profesioneel inhuren

De beste freelancers hebben een zee van keuze aan opdrachten en opdrachtgevers. Hoe kan je deze zeldzame talenten vinden? En als ze eenmaal gevonden zijn, hoe kan je ze enthousiasmeren voor jouw organisatie en de bijhorende opdrachten?

Tijdens dit webinar leer je hoe je via direct sourcing, een sterke waardepropositie en goed opdrachtgeverschap jouw organisatie kan onderscheiden in een krappe (freelance) arbeidsmarkt.

De arbeidsmarkt blijft nog steeds erg krap, vooral als het gaat om het aantrekken van freelance expertise. Onze sessie is jouw geheime wapen om de concurrentie voor te blijven en toptalent aan je te trekken.

Na dit webinar weet je:
- Hoe direct sourcing werkt en hoe je best gebruik van kunt maken.
- Hoe je een sterk freelance value propositie kunt maken.
- Hoe je door goed opdrachtgeverschap freelancers beter aan jouw organisatie kan binden en talent pools voor de toekomst kan bouwen.

Schrijf je nu in!

Nederland vergrijst, er arbeidskrapte over de gehele linie. Welke opties heb je als bedrijf om te starten met internationale werving?
Internationaal recruiten wordt de nieuwe norm
11:15 - 12:00
Angelo Visser
People2.0
Profesioneel inhuren

Kom te weten hoe de krapte binnen de Nederlandse arbeidsmarkt zich in de komende jaren ontwikkeld, welke uitdagingen er in de arbeidsmarkt zijn en hoe andere bedrijven hier nu al op anticiperen.

Als je ook gelooft in de kansen die de internationale arbeidsmarkt voor jouw bedrijf biedt, dan moet je deze webinar volgen.

Dit webinar is relevant is voor iedereen die verantwoordelijk is voor de werving en inzet van arbeid.
Denk hierbij aan, HR managers, recruiters, inkoopmanagers en ondernemers.

Na dit webinar weet je welke oplossingen en kansen er zijn om arbeidskrachten van over de grens in te zetten in Nederland of internationaal.

Schrijf je nu in!

Total Talent Management, Direct Soucing, SOW - 3 hypes of trends? Wat is de impact, welke rol speelt technologie en hoe bereik ik succes.
(Tech) trends of hypes rond inhuur.
12:30 - 13:15
Manfred Vogels
Beeline
Profesioneel inhuren

Dit webinar staat stil bij een drietal trends van de huidige inhuurmarkt: Total Talent Aquisition/Management, Direct Sourcing en Statement of Work. We zien deze trends vaak voorbij komen maar wat betekenen ze nou echt? Welke impact hebben ze en wanneer zijn ze relevant en wanneer niet. Zijn het misschien wel hypes en is het resultaat gering. Tevens bespreken we hoe (VMS) technologie inspeelt op deze trends om de impact te vergroten/te verbeteren.

Er wordt veel over Total Talent Management, Direct Sourcing en SOW management gesproken. Maar wat is het precies, welke impact hebben deze trends of zijn het hypes? Hoe speelt technologie in op deze ontwikkelingen? Relevante vragen om eens nader uit te diepen.

Na dit webinar weet je:
- Wat deze trends voor impact kunnen hebben (of niet)
- Welke valkuilen je moet vermijden
- De succesfactoren
- Hoe technologie kan helpen de impact zo groot mogelijk te maken

Schrijf je nu in!

Data ondersteunt bij het iden- en kwantificeren van talentrisico’s. De sleutel voor HR om het belang van een SWP-programma te onderstrepen.
Overtuigingskracht met data-gedreven workforce planning
13:30 - 14:15
Paul Oldenburg & Ton Sluiter
Headfirst Group
Profesioneel inhuren

Gartner Group ontwikkelde een methode om op basis van data de belangrijkste risico’s rondom strategic workforce planning te definiëren, te identificeren en vervolgens te mitigeren. Vervolgens bleek uit onderzoek dat slechts 33% van de HR-managers hun organisatie als effectief in het gebruik van data voor hun workforce planning beoordelen. Toch bestaat vaak de wens om dit wel te doen. Een van de grootste kansen is de data gebruiken om talenrisico’s voor de uitvoering van de bedrijfsstrategie te ontdekken en daar vervolgens actie op te ondernemen, of nog belangrijker voor de toekomst te voorkomen.

Een talentrisico is de afwezigheid, het tekort of de slechte afstemming van menselijk kapitaal- talent, vaardigheden, kennis en ervaring - die nodig zijn om strategische doelstellingen te realiseren. Heb jij de talentrisico’s van jouw organisatie in kaart? In dit webinar lichten Business Development Director Paul Oldenburg en Data Manager Ton Sluiter aan de hand van een risico-catalogus toe hoe je data kunt gebruiken om de grootste talentrisico’s binnen de organisatie te identificeren, vervolgens te kwalificeren op kans en impact en tot slot over te brengen naar de operationele teams.

Door te investeren in talent kun je bedrijfsdoelstellingen realiseren. HR-verantwoordelijken weten dit, maar hoe breng je de investeringsbereidheid over? Gartner Group adviseert de taal van de board te spreken: risicomanagement. Met behulp van data brengen we de bedrijfsrisico’s messcherp in kaart.

Na dit seminar weet je:
• Hoe je de eigen organisatie overtuigt om te investeren in workforce planning.
• Hoe je data inzet om risico’s bij het ontbreken van workforce planning meetbaar te maken.
• Hoe je het presteren van je eigen organisatie kunt vergelijken met de eigen sector.

Schrijf je nu in!

Een inclusieve werkendenmarkt is een markt waarin de zelfstandige professional haar/zijn eigen juridische positie heeft!
De zelfstandige professional: To be or not to be?
14:30 - 15:15
Florine Onderwijzer & Saskia Kapper
HeadFirst & Hero
Profesioneel inhuren

Werken met en als zelfstandige is en blijft een politiek dossier. Sinds 2016 (afschaffing VAR) is er veel geschreven en weinig veranderd op dit dossier. De uiteenlopende voorstellen zien met name toe op het willen terugdringen van 'schijnzelfstandigheid' maar treffen daarbij voornamelijk de evident zelfstandigen.

In gesprek met overheid en politiek wisselen we oplossingen uit die uiteindelijk moeten leiden tot een eenvoudig werkbare inrichting. De basis hiervoor is een eigen juridische positie voor de zelfstandige, waarbij duidelijke kaders zijn gesteld voor het werken met en als zelfstandige. Met deze positie bestaat de zelfstandige in onze wetgeving. Dus 'TO BE'!

Voor een divers en een complex vraagstuk is het goed om veel informatie te verzamelen om te komen tot juiste besluitvorming en overwogen beleid. Hoe ga je als opdrachtgever toekomstbestendig om met het werken met zelfstandigen.

Na dit webinar weet je:
- Welke maatregelen je kunt nemen om te werken met zelfstandigen;
- Welke acties/gedrag ik moet uitvoeren/vertronen om als 'evident' zelfstandige te kunnen werken;
- Welke bijdrages en ondersteuningen we kunnen leveren om een inclusieve werkendenmarkt in NL te realiseren

Schrijf je nu in!

Dinsdag 3 oktober
Thema: Process, Automation & AI
Dinsdag 3 oktober
Dinsdag 3 oktober
Opening dagvoorzitter - Carlijn van der Kamp
Process, Automation & AI
Recruitment Process Automation

Krijg inzicht in hoe volwassen jouw recruitment afdeling is en wat je kan doen om de recruitment game the ownen?
Hoe volwassen is jouw recruitment?
10:15 - 11:00
Carlijn van der Kamp & Kimberly de Jager
Timetohire
Process, Automation & AI

Na deze webinar weet je hoe volwassen jouw recruitment afdeling is. Daarnaast heb je de inzichten opgedaan hoe je de volwassenheid kan verhogen en waar je mee aan de slag kan gaan.

Schrijf je nu in!

Technologie zorgt voor een continue transformatie van je werkprocessen. Het resultaat: slimmer en makkelijker werken!
De transformatie van je wervingsproces
11:15 - 12:00
Maikel Neelen
Tigris.Works
Process, Automation & AI

In een snel veranderende markt is het van cruciaal belang om je concurrentiepositie te behouden en toptalent aan te trekken. Het is dus hoog tijd om mee te evolueren met geautomatiseerde processen, zodat jij je kunt blijven focussen op de human touch!

Tijdens dit unieke webinar laten we je zien hoe machine learning en data-analyse uitzendbureaus in staat stellen om uitgebreide talentpools op te bouwen en kandidaten te matchen op basis van vaardigheden, ervaring en culturele fit. Het resultaat? Snellere en nauwkeurigere plaatsingen die jouw concurrentie ver achter zich laten.

Het implementeren van geautomatiseerde processen met behulp van slimme technologie is geen keuze meer, maar een absolute noodzaak geworden om te overleven en te groeien in de Nederlandse uitzendbranche. Ontdek de vele voordelen van efficiëntie, objectieve besluitvorming en verbeterde kandidaatervaring. Bereid je voor om jouw recruteringsstrategieën te versterken en de weg vrij te maken voor een succesvolle toekomst.

Ben je een organisatie die continu moet concurreren en het beste talent wilt aantrekken in een voortdurend veranderende markt? Dit webinar is voor professionals die geïnteresseerd zijn in het implementeren van geautomatiseerde processen met behulp van slimme en innovatieve technologieën.

Leer hoe geautomatiseerde processen en gegevensanalyse je concurrentiepositie versterken en toptalent aantrekken in een snel veranderende markt. Na dit webinar weet je:
1. Hoe wervingstechnologie de flexbranche gaat transformeren
2. Op welke manier een platform matching naar een volgend niveau kan brengen
3. De manier waarmee je échte efficiëntie gaat bereiken in je organisatie

Schrijf je nu in!

3 praktische cases hoe succesvolle bureaus zich onderscheiden door in te zetten op groei en ontwikkeling van talent in de complete journey
Talentontwikkeling & goed werkgeverschap in arbeidsbemiddeling
12:30 - 13:15
Stijn Vangenechten & Ivo Hopmans
Byner
Process, Automation & AI

Als bureau meer kwalitatieve kandidaten, betere matches, meer engagement en een hogere retentie van talent? Bied perspectief op groei en carrière in de hele journey.
Want persoonlijke en professionele groei is topprio bij talent.

Bureaus die hier strategisch op inzetten geven de concurrentie het nakijken. In recruitment, maar ook als het gaat om talent management van werkenden. In dit webinar geven we drie praktische voorbeelden hoe technologie bureaus ondersteunt in een integrale aanpak met focus op carrière over de verschillende systemen heen.

Inzetten op goed werkgeverschap en talentontwikkeling is het verborgen goud voor arbeidsbemiddelaars. Ontdek hier met 3 praktische cases hoe ook jouw bureau hiervan kan profiteren.

Na deze webinar weet je hoe je dankzij een focus op groei en ontwikkeling
* meer kwalitatieve kandidaten aantrekt
* betere en meer waardevolle matches maakt
* een strategie bouwt gericht op doorplaatsing en herplaatsing
* talent langdurig kunt binden en boeien

De doelgroep voor dit webinar is Eigenaren, C-level, Recruitment, Sales & Marketing Managers, van bureaus die zich richten op Detachering, Interim Management, Project Sourcing, Brokering, Bemiddeling van freelancers en zzp’ers.

Schrijf je nu in!

Leer hoe Coca Cola met het Flexplein platform in één keer het lokale netwerk van uitzendbureaus aansloot en zo haar wervingsprobleem oploste
Direct toegang tot kandidaten van honderden uitzenders
13:30 - 14:15
Merel Leerkes & Marc Nuijten
Staff Capital & Coca Cola
Process, Automation & AI

Voor grote bedrijven is het steeds vaker lastig om met hun gerenommeerde uitzendpartners de wervingsbehoefte in te vullen. Je ziet vaak dat men met steeds meer partners gaat werken. De kandidaten zijn er wel namelijk, verspreid over de vele lokale uitzendbureaus. Voor die lokale uitzendbureaus is het vaak (juridisch) lastig om zaken te doen met de grootste bedrijven in de regio en vice versa. Techniek biedt hiervoor de oplossing! Met het Staff Capital Flexplein platform weten de vele lokale uitzenders en grote bedrijven elkaar met één druk op de knop te vinden. Ga naast die ene partij die 100 kandidaten voor je moet leveren ook voor 100 partijen die jou allemaal één kandidaat leveren. Terwijl je wel gewoon met één partij schakelt. Gebruik de kracht van jouw regio! Coca Cola ging je voor en laat in dit webinar zien hoe zij met het Staff Capital Flexplein platform hun wervingsprobleem oploste.

Je moet dit webinar volgen omdat je na de sessie weet hoe je met één druk op de knop gebruik kunt maken van het kandidaten potentieel dat je nu mis loopt, namelijk die van de vele lokale uitzendbureaus. Tevens weet je hoe je efficiënter je wervingsproces inricht. Dit alles uitgelegd middels een mooie case van Coca Cola.

• Hoe je met één druk op de knop gebruik kunt maken van het kandidaten potentieel dat je nu misloopt, namelijk die van de vele lokale uitzendbureaus.
• Hoe je het toenemende aantal partners waar jij mee schakelt kun reduceren tot één partij, waardoor je efficiënter werkt.
• Hoe je de omvang van jouw potentiële lokale netwerk aan intermediairs en uitzendbureaus kunt achterhalen.
• Hoe gemakkelijk het is om te starten met het platform Staff Capital Flexplein.
• Welke successen Coca Cola wist te bereiken door gebruik te maken van het lokale netwerk van intermediairs en uitzendbureaus rondom de fabriek middels het Staff Capital Flexplein platform.

Schrijf je nu in!

ChatGPT is de succesvolste product launch ooit. Wat is het nou echt hoe zet je het nou écht in binnen recruitment? Dat leer je hier.
Bewaar je unieke identiteit met AI-gestuurde werving!
14:30 - 15:15
Dirk Meeuws
Mysolution
Process, Automation & AI

ChatGPT kan je al bijna niet meer wegdenken. Het is één van de meest succesvolle product launches. Maar hoe zet je het nou in binnen recruitment? En hoe zorg je ervoor dat je nog steeds je eigen identiteit uitstraalt? Daar gaan we je meer over vertellen.

Deze sessie is interessant voor mensen die meer willen leren over AI, wat het wel is en wat het niet is, wat het kan én hoe je het kan inzetten in recruitment. Dit kunnen intercedenten, recruiters, consultants, (recruitment) marketeers, sales en ook managers zijn.

Dirk Meeuws, heeft tijdens studie Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zich bezig gehouden met AI; denk aan automatische piloot bij vliegtuigen. Met deze kennis en ervaring, kan Dirk je meenemen in wat ChatGPT nou echt is, waar het goed in is én hoe je het nou echt kan inzetten binnen recruitment.

Na deze webinar weet je:
- Waarom er nu een doorbraak is in AI
- Hoe je AI kunt toepassen in recruitment
- Hoe je ervoor zorgt dat je je eigen stem/identiteit behoud bij gebruik van AI

Schrijf je nu in!

In dit webinar bespreken we de toekomst van AI tekstgeneratie en hoe Textmetrics oplossingen biedt voor veiligheid, kwaliteit en grip op AI.
Nooit meer zelf vacatures schrijven dankzij AI
15:30 - 16:15
Marcel Leeman
Textmetrics
Process, Automation & AI

Hoe zet jij AI in voor je voordeel? AI heeft de schrijfwereld voorgoed veranderd. De ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat het bijna onmogelijk is om alles bij te houden. AI wordt op diverse manieren ingezet, zoals in ChatGPT, om teksten te genereren. Maar AI heeft nog veel meer toepassingen in ons dagelijks leven. Denk aan automatische vertalingen, personalisatie van content, slimme chatbots en zelfs het begeleiden van schrijfprocessen. Het is duidelijk dat AI een onmisbaar onderdeel wordt van het leven van iedereen die met schrijven bezig is. Maar hoe gaan we om met deze verandering?

In dit webinar bespreken we de toekomst van AI tekstgeneratie en alles wat daarbij komt kijken: Is generatieve AI wel veilig? Kost het trainen ervan niet evenveel moeite als het zelf maken van content? Hoe zorgen we dat we de grip op deze soorten AI niet verliezen? Welke oplossingen biedt Textmetrics op deze problemen? Hoe zorg je dat je nooit meer zelf een vacature hoeft te schrijven?

Omdat de schrijfwereld in een rap tempo verandert. Wat je mening over generatieve AI ook is, de tech-revolutie is en blijft onvermijdelijk. Daarom is het van groot belang om te weten hiermee om te geen. Ons webinar biedt je de nodige informatie om AI op een veilige manier in te zetten.

Na dit webinar weet je:
- Wat de laatste ontwikkelingen zijn op gebied van generatieve AI
- Hoe je met deze ontwikkelingen om kan gaan
- Hoe je AI tekstgeneratie als recruiter in kan zetten in je voordeel
- Hoe je nooit meer zelf een vacature hoeft te schrijven

Dit webinar is bedoeld voor recruiters, HR-professionals, arbeidsmarktcommunicatieprofessionals, vacaturetekstschrijvers, en iedereen binnen recruitment die alles uit AI wil halen.

Schrijf je nu in!

Woensdag 4 oktober
Thema: Arbeidsmarkt & Inhuur - Trends & Insights
Woensdag 4 oktober
Woensdag 4 oktober
Opening dagvoorzitter - Wim Davidse
Wim Davidse
ZiPmedia
Arbeidsmarkt & Inhuur - Trends & Insights

In gesprek met Wim Davidse gaan Mariëtte Wendrich en Jaap Jan Westland in op de vraag waarom steeds meer opdrachtgevers kiezen voor een MSP.
De toenemende vraag naar (onafhankelijke) MSP's
10:15 - 11:00
Mariëtte Wendrich & Jaap Jan Westland
Flextender
Arbeidsmarkt & Inhuur - Trends & Insights

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun inhuur te regelen via een managed service provider (MSP). Waarom is dat? Welke keuzes zijn vervolgens nog te maken? En hoe komt het dat er ook steeds meer behoefte is aan onafhankelijke MSP's?

Als je geïnteresseerd bent in de toegevoegde waarde van een (onafhankelijke) MSP en ontwikkelingen die we afgelopen jaren zien in de inhuurmarkt. En als je wil weten hoe je, als opdrachtgever of als leverancier, het beste op kunt inspelen op de veranderende arbeidsmarkt.

Na dit seminar weet je:
- Hoe de inhuurmarkt zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld;
- Wat de laatste trends zijn op dit vlak;
- Waarom steeds meer organisaties kiezen voor een onafhankelijke MSP;
- Hoe je het beste kunt inspelen op de veranderende arbeidsmarkt.

Schrijf je nu in!

11:15 - 12:00
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Voor detacheerders en interimmers lichten we werken met het meest complete interim platform van Nederland toe.
De beste opdrachten scoren was nog nooit zo makkelijk
11:15 - 12:00
Frank van Dijk & Michael Matthijsen
Flexparency
Arbeidsmarkt & Inhuur - Trends & Insights

Nu en in de toekomst succesvol zijn in een veranderende interimmarkt:
- Wil je weten hoe de markt verandert en wat dat betekent voor jou in een detacheringsorganisatie of als interim professional?
- Ben je benieuwd hoe realtime inzicht in de markt, platformtechologie en AI jou hierbij kunnen helpen?
Registreer je voor dit webinar voor de antwoorden en meer!

Als detacheringsorganisatie wil je maximaal rendement uit je salesinspanning halen. Dit kan door je professionals voor te stellen op de beste mix van uitdaging; afstand; tijden en tarief. Daarvoor is inzicht in het totale aanbod van opdrachten voor je professional en begrip van het gunningsproces cruciaal.

De sessie is bedoeld voor mensen met commerciële rollen binnen detacheringsorganisaties zoals: accountmanagers; businessmanagers; recruitmentconsultants; (commercieel) managers en directeur/eigenaren.
Daarnaast is de sessie ook interessant voor zelfstandige interim professionals.

Na dit webinar weet je:
- Welke ontwikkelingen er in de interimmarkt zijn op basis van harde cijfers
- Hoe je succesvol kunt worden of blijven in deze snel veranderende markt
- Hoe je door de inzet van platformtechnologie en AI de kwaliteit en het volume van de opdrachten voor je professionals kunt verhogen
- Hoe je met snelheid en kwaliteit je kans op het winnen van de opdracht vergroot
- Showcase: Succesvol samen, Spinweb & Flexparency

Paul Heinrichs van Bureau Cicero geeft 8 waardevolle tips voor een succesvol uitzendbureau.
8 tips voor een succesvol uizendbureau
12:30 - 13:15
Paul Heinrichs
Bureau Cicero B.V.
Arbeidsmarkt & Inhuur - Trends & Insights

Uitzenders moeten ook op hun backoffice een proactieve houding innemen waarbij kennis en kunde een centrale rol spelen. In dit webinar een aantal tips om boetes en risico's van aansprakelijkheid te vermijden én inspecties voor keurmerken succesvol te doorlopen, zeker ook met een aankomende verplicht certificeringsstelsel.

Bureau Cicero is een inspectie-instelling die ruim 5000 controles per jaar verzorgd. Hiermee is zij als geen ander geëquipeerd om u deelgenoot te maken van veel voorkomende uitdagingen in de uitzendbranche. Maak daarom gebruik van onze expertise en vergroot uw eigen bewustzijn.

Schrijf je nu in!

Een samenwerking tussen opdrachtgevers, intermediairs, specialisten en flexkrachten is noodzakelijk voor duurzame inzetbaarheid
Vitaal flexwerken vraagt om teamwork!
13:30 - 14:15
Elcke Jansen & Michiel Poppelier
Brisker Group
Arbeidsmarkt & Inhuur - Trends & Insights

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in deze krappe arbeidsmarkt. Vooruitstrevende opdrachtgevers zijn veelal gericht op vitaliteit van hun eigen medewerkers, maar hoe geven zij daar invulling aan voor hun flexwerkers?

Een gezonde, gelukkige en bekwame flexkracht is goud waard! In de huidige krappe arbeidsmarkt wil je flexwerkers duurzaam inzetbaar houden zodat je continu kunt bouwen op extra capaciteit en up-to-date kennis in je flexibele schil.

Duurzame inzetbaarheid is niet alleen de verantwoordelijkheid van de flexkracht, maar ook van: opdrachtgever(s), intermediair, backofficepartij, opleiders, verzuimbegeleiders en andere externe specialisten staan voor hem/haar klaar. Maar wie speelt welke rol?

In dit webinar gaan wij in op effectief samenwerken aan duurzame inzetbaarheid en de rol van de opdrachtgever daarin.

Vitaal flexwerken is in het belang van alle partijen: meer kansen op de arbeidsmarkt, verkleinen van disbalans in een krappe markt, lagere (verzuim)kosten. In een markt waarin flexibel werken niet meer weg te denken is, is het onze plicht om daar als marktpartijen invulling aan te geven.

Na dit webinar weet je hoe je samen met jouw partners (leveranciers en klanten) het begrip 'duurzame inzetbaarheid' invulling kunt geven.

Schrijf je nu in!

Hans Cremer laat hij zien hoe het 'denken in skills' onmisbaar is in een hedendaagse talent acquisition strategie.
Denken in skills lost tekorten arbeidsmarkt op
14:30 - 15:15
Hans Cremer
Hogeschool van Amsterdam
Arbeidsmarkt & Inhuur - Trends & Insights

“Door diploma’s meer los te laten kunnen we zien wat iemand écht kan”, stelt Hans Cremer, programma-manager van het Integraal Skillspaspoort.

Hans Cremer is een van dé deskundigen in Nederland op het gebied van Skills Based Organiseren. In dit webinar laat hij zien hoe het 'denken in skills' onmisbaar is in een hedendaagse talent acquisition strategie. En welke stappen werkgevers, opdrachtgevers en bureaus moeten maken om optimaal gebruik te maken van deze nieuwe manier van kijken naar talent.

Hans is onder meer de trekker van een ambitieus plan: de ontwikkeling van een Integraal Skills Paspoort. Begin 2021 stelde het World Economic Forum dat 'het niet goed in beeld hebben van skills van onze (aankomend) werknemers dé oorzaak is van de discrepantie van de arbeidsmarkt', waarop de SER heeft aangezet tot nader onderzoek. In het EU jaar van de skills heeft Hans een publiek - private community opgezet om daadwerkelijk een Integraal Skillspaspoort vorm te geven, waarvan 20 november de eerste resultaten zichtbaar zullen zijn. Ook op de status van dit plan gaat Hans in tijdens zijn webinar.

Skills Based HR is een absoluut hot issue en biedt grote kansen voor werkgevers en opdrachtgevers om veel gerichter op zoek te gaan naar de juiste m/v voor de juiste positie.

Na dit seminar weet je:
- Wat Skills Based HR betekent.
- Hoe je in je eigen organisatie met (het werken op basis van) skills aan de slag kunt gaan.
- Wat het Integraal Skillspaspoort inhoudt.

Schrijf je nu in!

Donderdag 5 oktober
Thema: Recruitment Marketing & Employer Branding
Donderdag 5 oktober
Donderdag 5 oktober
Opening dagvoorzitter - Myrthe de Haas
Myrthe de Haas
123film
Recruitment Marketing & Employer Branding

VR en Gamification veranderen de wereld van recruitment. Dit is veel toegankelijker voor organisaties dan wordt gedacht, meld je nu aan!
Ontketen de kracht van VR & Gamification in recruitment
10:15 - 11:00
Jordi de Wijs
Apply
Recruitment Marketing & Employer Branding

Onze hersenen kunnen bewegende beelden maar liefst 60.000 keer sneller opnemen dan geschreven tekst. Ons brein is visueel ingesteld, dus een plaatje doet het goed – maar een video nog beter! Videocontent wordt 94% meer bekeken dan tekst.

Een tekstuele vacature kan functie-eisen benoemen en vragen beantwoorden, maar geen cultuur en sfeer overbrengen. Natuurlijk kan je aan een tone of voice opmerken met wat voor bedrijf je te maken hebt, maar toekomstige kandidaten de bedrijfscultuur laten ervaren tijdens het eerste contactmoment is met video toch makkelijker.

Wij leggen je graag uit hoe je dit het beste doet, zonder hiervoor hoge kosten te maken. Maar we gaan verder dan dat;
In het licht van de complexiteit en concurrentie binnen het hedendaagse arbeidslandschap, hebben recruiters behoefte aan innovatieve hulpmiddelen om een voorsprong te verkrijgen in de markt. Baanbrekende technologieën, zoals Virtuale Reality (VR) en Gamification kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Deze technologieën stellen recruiters in staat om op een nieuwe manier de meest geschikte kandidaat voor een functie te vinden, door te kijken naar hun besluitvormingsvaardigheden of het testen van hun vaardigheden.

VR en Gamification hebben het potentieel om de manier van werken te veranderen, ook in de wereld van recruitment marketing. Het gebruik van VR en Gamification in recruitment marketing kan leiden tot een boeiender en efficiënter proces.
Hoe je dit op een hele laagdrempelige manier kunt toepassen binnen jouw organisatie, vertellen wij jou graag in dit webinar

Het volgen van de webinar VR en Gamification in recruitment biedt je de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, je concurrentievoordeel te vergroten, efficiëntie te verbeteren, de kandidaat ervaring te optimaliseren en deel te nemen aan een interactieve leerervaring.

Na deze webinar weet je:
- Wat het belang is van videocontent in je recruitmentmarketing strategie;
- Welke veelgemaakte fouten in de videocontent van je recruitmentmarketing strategie je moet vermijden;
- Hoe je op een zeer laagdrempelige en kostenefficiënte manier VR en Gamification kunt toepassen op jouw werken-bij site;
- Welke ontwikkelingen we kunnen verwachten op het gebied van VR en Gamification in de recruitmentmarketingbranche.

Schrijf je nu in!

Wij bespreken welke ontwikkelingen we zien, wat werkzoekenden belangrijk vinden en hoe jij jouw employer brand doeltreffend in kunt zetten.
Laat talent zien wie je echt bent
11:15 - 12:00
Alvera Lubbers
Indeed
Recruitment Marketing & Employer Branding

Laat jij werkzoekenden al zien wie je bent? Tijdens deze sessie bespreekt Alvera Lubbers, Talent Strategy Advisor Benelux bij Indeed, welke ontwikkelingen wij op dit moment zien en welke verschuivingen er plaatsvinden. Daarnaast vertelt ze hoe jij je employer brand in kan zetten om je recruitment effectiever te maken.

Je employer brand is een sterke tool om je recruitment effectiever te maken en talent aan te trekken. Maar hoe zorg je ervoor dat je werkzoekenden precies laat zien wie je bent? En wat vinden kandidaten belangrijk tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan? Wij geven antwoord op deze vragen.

Herken jij het gevoel dat je je vacatures overal onder de aandacht hebt gebracht, maar dat je toch niet de respons krijgt die je had verwacht? Dan is deze sessie voor jou. Wij bespreken hoe je je employer brand effectief in kunt zetten om het juiste talent te bereiken.

Na dit webinar weet je: - Hoe je kunt inspelen op de huidige ontwikkelingen om zo talent aan te trekken en te behouden
- Wat kandidaten belangrijk vinden bij het zoeken naar een baan
- Hoe jij je employer brand kan versterken met behulp van praktische tips

Schrijf je nu in!

Monsterboard heeft met Pay-for-Performance een nieuwe manier van werven: Persoonlijk en alleen betalen voor een geleverde prestatie
Nieuwe manier van werven: betalen voor prestatie
12:30 - 13:15
Martijn Tomassen & Emilie de Haes
Monsterboard
Recruitment Marketing & Employer

In een sterk veranderende markt, waarin het vinden van goed personeel lastiger is geworden, willen steeds meer bedrijven maatwerk en flexibiliteit bij hun recruitmentvraagstuk. Monsterboard begrijpt deze behoefte en besloot daarom een model op te zetten waarbij de klant persoonlijk geholpen wordt en alleen betaalt voor het resultaat: Pay for Performance.

Wat houdt Pay for Performance precies in?

In het kort komt het erop neer dat bedrijven pas betalen als wij een bepaald resultaat boeken op hun vacature. Daarbij kunnen ze kiezen uit twee soorten performance: of voor een klik op de sollicitatieknop (apply start), waarmee de werkzoekende kenbaar maakt te willen solliciteren; of bij een afgeronde sollicitatie (apply finish), waarmee de kandidaat met zijn gegevens in het ATS-systeem of in de mailbox van de klant terechtkomt.

Omdat het Pay-for-Performance model van Monsterboard een grote toegevoegde waarde is voor bedrijven en dit de toekomst van recruitment is.

Eigenlijk is het geschikt voor alle soorten bedrijven. Voor bedrijven met veel vacatures werkt het erg goed, omdat bij hen het vangnet groter is om veel kandidaten aan te spreken. Maar juist ook voor kleinere bedrijven biedt het een enorme toegevoegde waarde, om hen te helpen zichtbaarder te worden.

Na dit webinar weet je hoe de toekomst van recruiten er uit ziet. Succesvolle samenwerking tussen een jobboard en een bedrijf. Samen succesvol zijn. Het past ook bij waar we als maatschappij veel meer naartoe gaan: betalen voor hetgeen dat je krijgt, waarbij je ook nog eens flexibel kunt op- en afschalen.

Schrijf je nu in!

Ontdek hoe je met webinars meer impact kunt realiseren voor jouw werving en employer branding.
Impactvolle webinars voor werving en employer branding
13:30 - 14:15
Martijn Hemminga & Edwin van der Sande
WBNRS
Recruitment Marketing & Employer Branding

In een krappe arbeidsmarkt red je het niet met alleen een goede vacaturetekst, social post en/of sourcing. Of het nu gaat om werving van actief zoekenden of het engagen van de latente doelgroep, om impact te maken moet je iets bijzonders doen.

Met de inzet van webinars informeer en enthousiasmeer je optimaal jouw doelgroep met live video. Laat je eigen medewerkers in de spotlight staan, schakel live vanuit de studio naar een vestiging, start video's in, laat kijkers op polls stemmen en vragen beantwoorden, vrijwel alles is mogelijk.

Maar hoe kun je webinars optimaal integreren in jouw recruitment- en arbeidsmarktcommunicatiestrategie. Hoe zorg je dat webinars jouw andere middelen versterken en vice versa? Tijdens het webinar neemt Martijn Hemminga (WBNRS) samen met Edwin van der Sande (Technical Valley) mee in hoe je webinars het beste kunt inzetten om impact te maken. Ook krijgen we een inkijkje hoe Technical Valley al jarenlang webinars inzet voor haar recruitment.

Waarom moet je jouw sessie volgen?
- Om de kracht van webinars te ontdekken
- Om te leren zowel de actieve als latente kandidaat te bereiken en in beweging te krijgen
- Om inspiratie te krijgen hoe je weninars inzet voor werving en employer branding
- Om te leren van de case van Technical Valley

Na het volgen van het webinar weet je…
- de voordelen van het geven van webinars voor werving en employer branding
- hoe je webinars kunt inbedden in jouw andere middelen en media
- hoe je meetbare impact maakt met webinars

Schrijf je nu in!

Employer branding is hotter dan ooit. Maar hoe maak je een werkgeversmerk onweerstaanbaar? Daarover vertel ik je in deze sessie meer.
SteamTalmark: 3 inzichten om je employer brand irresist
14:30 - 15:15
Jari Kloppenburg
SteamTalmark
Recruitment Marketing & Employer

SteamTalmark is al ruim 29 jaar expert op het gebied van employer branding en arbeidsmarktcommunicatie. Nu de arbeidsmarkt blijvend onder hoogspanning staat is de interesse in het vakgebied groter dan ooit. Daarom is het wat ons betreft tijd om zoveel mogelijk kennis met elkaar te delen. In deze sessie delen wij drie kern inzichten die je kunt gebruiken om je werkgeversmerk onweerstaanbaar te maken.

Je volgt deze sessie als je dieper in het employer branding vak wil duiken. Als je het leuk vindt om strategisch over het vak na te denken. En uiteraard als je graag onweerstaanbaar wil worden!

Na dit webinar weet je wat de relatie tussen het logo van Peugeot en employer branding is, dat er een alternatief is voor funneldenken en dat alles draait om gedeelde ambities.

Schrijf je nu in!

Vrijdag 6 oktober
Thema: Total Talent Management
Vrijdag 6 oktober
Vrijdag 6 oktober
Opening dagvoorzitter - Roeland van Lear
Total Talent Management

Zijn er echt zoveel meer zzp’ers of worden ze gewoon meer aangeboden? Betalen we marktconform of veel te veel voor onze zelfstandige professionals? En wie is er duurder? Een detacheerder, een zzp-bemiddelaar of de zelfstandig professional?
Vast & Flex. Een strategisch vergelijk en afweging
10:15 - 11:00
Geert-Jan Waasdorp
Intelligence Group
Total Talent Management

Zijn er echt zoveel meer zzp’ers of worden ze gewoon meer aangeboden? Betalen we marktconform of veel te veel voor onze zelfstandige professionals? En wie is er duurder? Een detacheerder, een zzp-bemiddelaar of de zelfstandig professional? In dit webinar deelt Intelligence Group niet alleen haar vast/flex-dashboard waarmee je direct zicht hebt op de vast & flex arbeidsmarkt, maar deelt zij ook al haar waarnemingen en bevindingen van 10+ jaar onderzoek, waarvan meer dan 10 geschreven Talent Monitors.

Zondermeer open deuren, verrassende nieuwtjes en een confronterende realiteit….

Schrijf je nu in!

AI en automatisering worden steeds essentiëler in de markt. Hoe maak je straks het verschil? Persoonlijk contact met je kandidaat is key!
Human touch vs Automatisering: best practices van 2023!
11:15 - 12:00
Dean Versteeg & Seth de Haan
Tigris
Total Talent Management

AI is everywhere. Elk bedrijf is op zoek naar meer automatisering. Maar hoe zorg je dat dit niet ten koste gaat van persoonlijk contact met je kandidaten en medewerkers? Sterker nog: hoe kun je ervoor zorgen dat automatisering juist leidt tot meer persoonlijk contact in de volledige candidate journey? In dit webinar presenteren we je onze lessons learned en de vijf best practices die we in 2023 hebben verzameld. Onze visie: automatisering als verrijking van de persoonlijke communicatie.

Dit webinar is interessant voor iedereen die met zijn of haar flexbureau een echt verschil wilt maken. Wil je er uit springen in de branche, uniek zijn, voorop lopen en een echte connectie opbouwen met je kandidaten? Dan is dit webinar voor jou!

Voorop lopen in de branche? Dat ga je doen door de juiste combinatie van automatisering en persoonlijk contact over het hele proces.
Wil je weten hoe? Volg dan ons webinar!

Na dit webinar weet je:
- Hoe je door heel de candidate journey persoonlijk contact kan leggen met je kandidaten.
- Heb je 5 best practices geleerd over persoonlijk contact.
- Hoe de juiste automatisering persoonlijk contact versterkt door de hele candidate journey.

Schrijf je nu in!

Sourcing en employer banding gaan hand in hand.Sourcing, door middel van talentpooling kan veel waarde toevoegen aan je employer brand.
Wat sourcing voor jouw employer brand kan betekenen.
12:30 - 13:15
Milou Verhoeks
Cooble
Total Talent Management

Sourcing is steeds belangrijker als het gaat om employer branding, ‘Zodra je in je sourcing een crappy bericht uitstuurt, heeft het andere investeren in employer branding echt minder zin. Mensen vinden daar iets van. Omdat je met sourcing het spel op de arbeidsmarkt omdraait, moet je zeker weten dat je het juiste bericht naar juiste doelgroep stuurt. Relevant zijn is belangrijk, juist ook om je employer branding op peil te houden.’ In deze sessie gaan we in op de betekenis van sourcing voor jouw employer brand middels talentpooling.

Deze sessie geeft nieuwe inzichten in hoe je sourcing wel en ook niet moet inzetten, wat het allemaal voor effecten kan hebben op jouw employer brand en hoe je nou echt kunt bouwen aan langdurige effectieve talentpools.

Na dit webinar weet je:
- Hoe je sourcing wel en ook niet moet inzetten - Welke effecten sourcing kan hebben op jouw employer brand - Wat de ideale samenwerking is tussen sourcing en employer branding - Hoe je echt kunt bouwen aan langdurige effectieve talentpools

Schrijf je nu in!

TTM vereist een datagestuurde benadering om als strategie succesvol te zijn. Met het juiste VMS vermijd je de 4 grootste valkuilen van TTM.
Ontdek de kracht van een VMS in Total Talent Management
13:30 - 14:15
Eric Noorlander & Chris Neddermeijer
Nétive VMS
Total Talent Management

Wil je de talentstrategie van jouw organisatie met snelle inzichten succesvol naar een volgend niveau brengen? Wil je de implementatierisico's daarbij beperken? En wil je weten hoe technologische oplossingen je hierbij kunnen helpen?

Dan zien we je graag terug bij ons webinar 'De kracht van een VMS in Total Talent Strategie'. Vanuit onze 20 jaar lange ervaring als VMS-leverancier delen we hoe je jouw organisatie klaarstoomt voor de toekomst van werk en juíst in tijden van arbeidsmarktkrapte je processen efficiënt en doelgericht kunt blijven optimaliseren.

Zo vertellen we hoe:
- je integratieproblemen tussen traditionele HR- en inkoopprocessen kunt overbruggen door ons VMS als centrale hub te gebruiken;
- toegang tot alle talentbronnen in ons VMS óók leidt tot betere communicatie en bovendien snellere besluitvorming;
- ons VMS een consistente bedrijfscultuur stimuleert, zodat het bereiken van gezamenlijke TTM-doelen makkelijker wordt;
- je op basis van data de prestaties en ROI van je TTM-initiatieven, en daarmee je gehele strategie, verbetert.

Dus ben je betrokken bij talentwerving – vast, flex of voor projecten? Merk je aan alles dat het formuleren van een Total Talent Strategie niet voldoende is om die te laten slagen? En is er binnen jouw bedrijf meer draagvlak nodig voor de strategie, de inrichting van de organisatie en het gebruik van de juiste middelen?

Weet dan dit: een VMS-leverancier zo vroeg mogelijk betrekken bij het vaststellen van je Total Talent Strategie levert alleen maar winst op. Reserveer dus snel je plek en ontdek hoe ons VMS de sleutel kan zijn tot het bereiken van het volledige potentieel van je organisatie in het tijdperk van Total Talent Strategie.

Schrijf je nu in!

Maandag 2 oktober
Dinsdag 3 oktober
Woensdag 4 oktober
Donderdag 5 oktober
Vrijdag 6 oktober

Deze bedrijven verzorgen een webinar tijdens de Webinar WeekBekijk alle partners

Apply
Beeline
Bovib
Brisker Group
Bureau Cicero
Byner
Circle8
Cooble
Flexparency
Flextender
HeadFirst Group
Hogeschool van Amsterdam
Indeed
Intelligence Group
Malt
Monsterboard
Mysolution
Nétive VMS
People2.0
Staff Capital
SteamTalmark
Textmetrics - Smart AI writing software voor  tekstoptimalisatie
Thomas International Nederland
Tigris
Tigris.Works
Timetohire
WBNRS