Webinar Week 8 - 13 februari 2021

Over de WebinarWeek

De Werf& en ZIPconomy de Webinar Week van 2020 is helaas alweer voorbij. Dit was  een  week waarin boegbeelden, specialisten en ervaringsdeskundigen op de arbeidsmarkt hun kennis deelden.

Webinars terugkijken

Was je niet in de gelegenheid om er live bij te zijn? Alle webinars zijn terug te kijken. Dit kan door naar het programma hieronder te gaan en op het webinar van jouw keuze te klikken. Je ziet daar dan een link om naar de replay van het webinar te gaan. Wil je alle webinars terugkijken? Dat kan hier>>

Inschrijven Webinar Week

Inschrijven voor de webinars van 2020 is niet meer mogelijk, terugkijken kan nog wel. Je kan ook alvast een save the date voor 2021 in de agenda zetten. De webinar week van 2021 is van 8 tot en met 13 februari 2021.

Programma

Hieronder vind je het programma van de Webinar Week 2020. Door op de titels te klikken kom je bij de informatie over het webinar en kan je de replay van het webinar bekijken.

Showing All
Candidate expercience / Employer branding
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
Maandag 10 februari
Thema: Future Proof Recruitment
Maandag 10 februari
Maandag 10 februari
Opening dagvoorzitter
Opening dagvoorzitter
Spreker
Geert-Jan Waasdorp
Organisatie
Het Recruiting Kantoor

Dagvoorzitter Geert-Jan Waasdorp geeft een inleiding over het dagthema en zal gedurende de dag iedere spreker introduceren.

Opening dagvoorzitter
Opening dagvoorzitter

De 10 meest opvallende recruitmenttrends in 2020 en verder…
De 10 meest opvallende recruitmenttrends in 2020 en verder…
10:15 - 11:00
Spreker
Geert-Jan Waasdorp
Organisatie
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Thema
Future Proof Recruitment

Aan de hand van 10 trends neemt Geert-Jan Waasdorp je mee in de belangrijkste en opvallendste ontwikkelingen die (gaan) spelen en waarmee jij als recruiter te maken krijgt. Je krijgt praktische tips over hoe jij je hier het beste op kunt voorbereiden en je recruitment activiteiten future proof kunt inrichten.

Over Geert-Jan Waasdorp
Geert-Jan Waasdorp is oprichter van Intelligence Group, het onderzoeks- en databureau gespecialiseerd in arbeids­markt­communicatie en recruitment en de Academie voor Arbeids­markt­communicatie.

Met een nuchtere, onaf­hankelijke, praktische en feitelijke kijk op de arbeids­markt adviseert Geert-Jan werkgevers, variërend van doel­groep­gerichte werving, employability tot en met inter­nationale recruitment­vraagstukken. Altijd vanuit feiten, en geïnspireerd vanuit honderden succesvolle praktijk­voorbeelden. Hierdoor zijn werkgevers in staat om een wervings­aanpak te kiezen die het dichtste bij hen staat en tegelijker­tijd zorgt dat zij effectiever en efficiënter in staat zijn om hun Instroom, doorstroom en uitstroom te organiseren.

In 2006 richtte hij samen met Martijn Hemminga de Academie voor Arbeids­markt­communicatie op. Hij is uitgever van werf-en.nl en auteur van o.a. ‘Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand’, ‘Recruitment­kengetallen 2013’, ‘Zo vind u een baan’ en ‘Schaarste bestaat niet’. Tevens heeft hij verschillende online instrumenten bedacht. Kortom, Geert-Jan is een fervent blogger en ondernemer en leeft de arbeids­markt in al haar facetten.
Kijk hier het webinar terug

Hoe je met strategische werving structureel betere kandidaten bereikt
Hoe je met strategische werving structureel betere kandidaten bereikt
11:15 - 12:00
Spreker
Joren de Ruig & Kim Lokhorst
Thema
Future Proof Recruitment

In de huidige arbeidsmarkt is ‘post and pray’ niet altijd meer genoeg. Om de beste kandidaten voor je te winnen moet je ze niet alleen vinden en bereiken, je moet ze ook weten te boeien en verleiden. Joren de Ruig en Social Media Expert Kim Lokhorst nemen jou mee door echte campagnes die door out-of-the-box te denken succesvol zijn ingevuld. Meld je aan en laat je inspireren!

Over Joren de Ruig
Joren is een echte ster in het analyseren van processen en te achterhalen hoe dingen beter kunnen. Onder andere door zijn ervaring bij Bol.com heeft hij een grote expertise opgebouwd in procesoptimalisatie. In zijn rol als Customer Succes Manager bij Brockmeyer Jobmarketing Experts past hij deze kennis toe op het gebied van structurele wervingscampagnes.

Over Kim Lokhorst
Kim is altijd bezig met social media. Of het nu in haar rol als Social Media Expert bij Brockmeyer Jobmarketing Experts is of om haar eigen blogs te promoten. Als micro-influencer heeft zij een succesvol Instagram account met meer dan 15.000 volgers.
Kijk hier het webinar terug

Weg met het onderbuikgevoel, start met data!
Weg met het onderbuikgevoel, start met data!
12:30 - 13:15
Achmad Mardjoeki
Marksmen
Thema
Future Proof Recruitment

Data is van cruciaal belang bij het leggen van een goed fundament. Maar voor veel organisatie blijft het een abstract begrip.

Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je dit van het begin tot eind kan neerzetten. Hoe ziet de perfecte datacollectie eruit en wat zijn de uitdagingen. Hoe ga je met data aan de slag? Bijvoorbeeld voor dashboarding, jobmarketing, personalisatie of optimalisatie aan de werken-bij website.

Laat je inspireren. Na de webinar heb je handvatten verkregen om jouw recruitmentstrategie en -activiteiten optimaal en toekomstbestendig in te zetten.

Over Achmad Mardjoeki
Met een achtergrond in design en development heeft hij zijn sporen verdiend in de consumentenmarketing. Bij klanten zoals Volkswagen, ASR, Rakuten, TUI was hij verantwoordelijk voor datacollectie, -visualisatie en -activatie. Als onderdeel van Marksmen vertaalt hij zijn geworven kennis en expertise naar de recruitmentbranche. Daarbij helpt hij dag in, dag uit klanten om hun recruitmentprocessen volwassener neer te zetten door meer en beter om te gaan met data en technologie.
Kijk hier het webinar terug

Futureproof recruitment? Sluit je als flexbureau aan bij een platform.
Futureproof recruitment? Sluit je als flexbureau aan bij een platform.
13:30 - 14:15
Maikel Neelen
Organisatie
Tigris
Thema
Future Proof Recruitment

Google for jobs, Indeed en nieuw opkomende werkplatformen. Bemiddelingsbureaus zien hiervan zowel de kansen als bedreigingen. Maar is het echt iets nieuws? Andere branches zoals de retail hebben deze stappen al doorlopen.

Amazon en Bol.com zijn platformen en faciliciteren het hele proces van bezoek tot aan de betaling en logistiek. Retailers kunnen hun eigen producten aanbieden binnen deze platformen en profiteren van de infrastructuur die deze platformen in zich hebben. Met als gemak voor de klant dat hij alles op 1 plek kan vinden, vergelijken en bestellen.

Laten we van deze bedrijven leren. Want ook de toekomst van de flexbranche zit in een platform dat het gehele traject van sollicitatie tot aan loonstrook faciliteert voor zowel de kandidaat als opdrachtgever.

Over Maikel Neelen
Maikel Neelen is CTO & co-founder van Tigris. Met zijn jarenlange ervaring in de uitzendbranche is hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends, die hij vervolgens doorvertaalt in de ontwikkeling van het Tigris platform. Tigris is het enige platform voor de uitzendbranche dat ontwikkeld is op het meest krachtige CRM-systeem ter wereld: Salesforce. Één integrale oplossing voor jobmarketing, recruitment, operations en payrolling. Dit zorgt ervoor dat flexbureaus, opdrachtgevers en kandidaten optimaal samen kunnen werken.
Kijk hier het webinar terug

Google for Jobs, be prepared! 10 tips
Google for Jobs, be prepared! 10 tips
14:30 - 15:15
Spreker
Kittie Spierings
Organisatie
Roestvrij Taal
Thema
Future Proof Recruitment

Het kan nu echt niet lang meer duren: de lancering van Google for Jobs in Nederland. Een ontwikkeling die het wervingslandschap in één klap zal veranderen. Kansen zijn er genoeg. Valkuilen ook. Hoe zorg je dat je goed voorbereid bent? Waar moet je op letten? In dit webinar leer je wat er nodig is om straks hoge ogen te gooien in de zoekresultaten. Met 10 tips die je direct kunt toepassen.

Over Kittie Sperings
Kittie Spierings (38) is directeur-eigenaar van Roestvrij Taal, een van de grootste spelers op het gebied van jobbranding- en vacatureteksten in Nederland. Kenmerkend is haar fascinatie voor ontwikkelingen rond tekstuele content en de psychologie daarachter, specifiek op het terrein van arbeidsmarktcommunicatie. Kittie adviseert opdrachtgevers op dit gebied en geeft trainingen en presentaties, onder meer over actuele thema’s zoals employer branding, Google for Jobs, en inclusie en diversiteit in vacatureteksten.
Kijk hier het webinar terug

Dinsdag 11 februari
Thema: Candidate Experience
Dinsdag 11 februari
Dinsdag 11 februari
Opening dagvoorzitter
Opening dagvoorzitter

U kiest uw nieuwe medewerkers niet. Zij kiezen u!
U kiest uw nieuwe medewerkers niet. Zij kiezen u!
10:15 - 11:00
Jim Kleijnen
Cornerstone OnDemand
Thema
Candidate Experience

Nog niet zolang geleden zou niemand het hebben geaccepteerd als kandidaten voor een vacature hun eigen lijstje met eisen hadden. Tegenwoordig hebben getalenteerde kandidaten het niet alleen voor het zeggen, ze vertellen u ook nog welke kant u op moet. En dat betekent dat organisaties anders moeten recruiten, want deze nieuwe talenten kijken meer dan ooit naar wie u bent, wat u te bieden hebt en hoe u hen gaat helpen hun doelen te bereiken. Als recruiter tegenwoordig meer moet doen dan vacatures adverteren als u talenten wilt binnenhalen én behouden.

Hoe moeten bedrijven zich in deze uitdagende omgeving verkopen aan kandidaten en hoe kunnen ze meer doen om de beste talenten te vinden?
Kijk hier het webinar terug

Het ATS beperkt jouw candidate experience? Onzin!
Het ATS beperkt jouw candidate experience? Onzin!
11:15 - 12:00
 
Ricardo Risamasu
Talmark
Thema
Candidate Experience

Hoe je toch een excellent candidate experience biedt ondanks de vaak beperkte mogelijkheden van een ATS. Talmark laat zien hoe je én gebruik kan maken van de processen van je ATS én een excellente kandidaatervaring kunt bieden.

Visueel maken en verrijken van vacatures met content als foto’s en video’s per vacature, gepersonaliseerde ervaringen, gedifferentieerd solliciteren, selectievragen, conversational forms, functieprofielen, solliciteren via Whatsapp, direct een afspraak inplannen met een recruiter. Allemaal zaken die je graag wilt toevoegen aan een career website met aantrekkingskracht. Het kán! Ook met jouw ATS is meer mogelijk dan je denkt.

Kijk hier het webinar terug

Is jouw talent journey net zo geweldig als het talent dat je zoekt?
Is jouw talent journey net zo geweldig als het talent dat je zoekt?
12:30 - 13:15
Organisatie
Indeed
Thema
Candidate Experience

Als werkgever heb je op de arbeidsmarkt te maken met meer concurrentie dan ooit. Maar je hebt ook de kans om je te onderscheiden van andere werkgevers door kandidaten een positieve ervaring te bieden die ze nooit meer vergeten. Kom erachter wat ervoor nodig is om kandidaten een optimale ervaring te bieden, en waarom dit cruciaal is om toptalent te werven en te behouden.

Wat er oa wordt besproken tijdens de presentatie is:
· Waarom het belangrijk is om kandidaten te helpen om succesvol te zijn
· Welke gebeurtenissen ertoe leiden dat kandidaten zich een negatief beeld vormen van een bedrijf
· Hoe je kandidaten van begin tot eind een positieve ervaring biedt

Kijk hier het webinar terug

Een aantrekkelijke experience met hart voor talent? Attract & Select: video-style!
Een aantrekkelijke experience met hart voor talent? Attract & Select: video-style!
13:30 - 14:15
Spreker
Walter Hueber
Organisatie
Cammio
Thema
Candidate Experience

Video begint online steeds meer de standaardtaal te worden en dit is binnen recruitment niet anders. Met de juiste video tools in handen creëer jij dan ook eenvoudig een winnende candidate experience. Van messaging tot vacatures en van interviews tot onboarding: video-impressies geven een beter beeld. In dit webinar gaat Walter Hueber in op het hoe en waarom van video binnen alle stappen van de candidate experience en leer je hoe je dit zelf optimaal kunt inzetten.

Over Walter Hueber
Walter Hueber Walter is mede-oprichter en CEO van video recruitment platform Cammio. Hij leidt een team van experts, gespecialiseerd in online video technologie, recruitment en employer branding. Gedurende zijn carrière heeft hij altijd een fascinatie gehad over de rol van technologie en hoe technologie barrières kan verlagen, groei kan versnellen en nieuwe markten kan creëren.

Recruitment technologie kan alleen succesvol zijn als het wordt omarmd door zowel recruiters als kandidaten. Cammio is een online video recruitment platform waarmee kandidaten persoonlijkheid kunnen toevoegen aan hun CV.
Kijk hier het webinar terug

Waarom laat je kandidaten nog steeds via saaie formulieren solliciteren als het ook via WhatsApp kan?
Waarom laat je kandidaten nog steeds via saaie formulieren solliciteren als het ook via WhatsApp kan?
14:30 - 15:15
 
Luuk van Neerven
Organisatie
Joboti en CM.com
Thema
Candidate Experience

WhatsApp staat inmiddels bij 12,1 miljoen Nederlanders in de top 3 van meest gebruikte Apps. Solliciteren via WhatsApp biedt veel voordelen: kandidaten vinden het veel makkelijker en prettiger dan een formulier en reageren veel sneller. Bovenal: onderzoek wijst uit dat je conversie met 25% verhoogt als je kandidaten via chat laat solliciteren in plaats van een formulier.

Hoe gemakkelijk zou het zijn dat wanneer iemand geniet van een hamburger in een fastfoodketen waar je voor werft, hij of zij een QR-code op de kassabon, een flyer of een poster kan scannen. Deze QR opent een nieuw gesprek in hun eigen vertrouwde WhatsApp. Door een eenvoudige 'hoi' in te typen, een emoji te sturen of een teken van leven te tonen in de chat, begint de chat. Of dat een WhatsApp button naast een vacature op je website, direct een leuk gesprek start in zijn of haar WhatsApp. De vragen die je virtuele assistent in WhatsApp aan de kandidaat stelt, bepaal je natuurlijk helemaal zelf en kunnen zelfs per vacature verschillen.

Vragen die we tijdens het webinar beantwoorden:
· Wat zijn de voordelen van een virtuele assistent in WhatsApp?
· Wat zijn de eerste resultaten van bedrijven?
· Hoe bouw je eenvoudig een chatbot in WhatsApp?
· Hoe kan ik snel solliciteren via WhatsApp lanceren?
· Hoe koppel ik WhatsApp aan mijn recruitmentsysteem?
· Welke andere mogelijkheden biedt een virtuele assistent in WhatsApp mijn kandidaten?

Nieuwsgierig geworden en ben jij Recruiter, Marketeer of Recruitment Manager? Dan is dit Webinar over solliciteren via WhatsApp voor jou, dus schrijf je snel in.

Over Luuk van Neerven
Luuk van Neerven studeerde Marketing in Groningen in de tijd dat een bekende reclame-uiting nog volop actueel was: “Half the money spend on advertising is wasted; the trouble is we don't know which half.” Nu Marketing veel meer data gedreven is, verdiept Luuk zich graag in technologie. Na diverse Marketing- en Sales-rollen in de Farmaceutische industrie, kwam hij via een vriend op het Recruitment pad. Met het runnen van een Werving en Selectiebureau als eerste stap, gevolgd door een aantal jaar interim corporate recruitment, kent hij de Recruitment wereld. Waardevolle ervaring die hij nu bij Joboti inzet om door middel van technologie en (WhatsApp) chatbots in het bijzonder, het recruitment proces bij klanten te optimaliseren.

Kijk hier het webinar terug

Woensdag 12 februari
Thema: Professioneel inhuren in de praktijk
Woensdag 12 februari
Woensdag 12 februari
Opening dagvoorzitter
Opening dagvoorzitter

Scherpe inkoop vraagt om scherp risicobeheer. Ken de valkuilen van inhuur personeel.
Scherpe inkoop vraagt om scherp risicobeheer. Ken de valkuilen van inhuur personeel.
10:15 - 11:00
Spreker
Paneldebat
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

“Schaarste op de arbeidsmarkt, kosteneffectiviteit, complexe wetgeving. Aanleidingen genoeg om dienstverleners in te schakelen voor de behoefte aan flexibele arbeidskrachten. Een goede samenwerking met de juiste partij werpt ook zeker zijn vruchten af. Mits de valkuilen en risico’s bekend zijn, en daar gaat het toch nog (te) vaak mis.

Hoe pak je dat aan, het beperken van de risico’s bij inhuur? Hoe zorg je dat een scherpe onderhandeling op prijs niet als een boemerang terugkomt via (keten)aansprakelijkheid, boetes en imagoschade.

In een paneldebat komen de grootste valkuilen én de oplossingen aan de orde: Wat zijn de gevolgen van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab)? Waar liggen de risico’s vanuit de Wet aanpak schijnconstructies (Was)? Wat betekent de ketenaansprakelijkheid en hoofdelijke aansprakelijkheid voor jouw onderneming? Hoe zit het met de financiële risico’s bij het inzetten van brokers? Welke gevolgen heeft de nieuwe meldingsplicht voor buitenlandse detacheerders per 1 maart a.s. voor jouw onderneming en welke risico’s loop je als inlener als je dit niet goed controleert? Wat is de toegevoegde waarde van het PayOk-keurmerk ten opzichte van het NEN-certificaat?”

Aan het paneldebat doen mee:
● Hendarin Mouselli (VRF advocaten)
● Gerlof Roubos (Stichting PayOK)
● Maarten de Jong (Bureau Cicero)

Kijk hier het webinar terug

11:15 - 12:00
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Inzicht in externe inhuur? Doe een selfscan!
Inzicht in externe inhuur? Doe een selfscan!
11:15 - 12:00
Spreker
Paul Oldenburg
Organisatie
HeadFirst Group
Thema
Professioneel Inhuren in de praktijk

Aangescherpte wetgeving, kostenbewustzijn en natuurlijk schaarste. Genoeg aanleidingen om de externe inhuur te professionaliseren. Desondanks bestaat het bij driekwart van de organisaties uit ad hoc ingerichte processen, Excel-bestandjes met freelancers en onvoorspelbare resultaten.

De eerste stap naar professioneel inhuren is een analyse op vragen als; ‘Wat is de huidige inhuur en hoe is die georganiseerd/ingericht?’, ‘Hoe flexibel moet de organisatie zijn?’, ‘Wat is de best passende flexibele schil?’, ‘Hoe kan de inzet van tijdelijke krachten en externen goed georganiseerd worden?’. Paul Oldenburg legt in dit webinar uit hoe organisaties met behulp van deze inventarisatie, kerngetallen en best practices organisaties zichzelf een spiegel kunnen voorhouden om het inhuurproces en -beleid te optimaliseren. Daarnaast laat hij aan de hand van een recente case zien hoe dit traject er in de praktijk uit kan zien.
Kijk hier het webinar terug

Inhuur flexibel personeel: Waar te beginnen?
Inhuur flexibel personeel: Waar te beginnen?
12:30 - 13:15
Fariël Dilrosun en Cor de Koeijer
NBBU
Thema
Professioneel inhuren in de pratijk

Uw onderneming is op zoek naar flexibel personeel. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? En met welke partij kunt u het beste samenwerken?

Heeft u van te voren al een idee welke keuzes u allemaal heeft en waar u rekening mee moet houden? Bent u zich als opdrachtgever bewust van wat u aan personeel aangeleverd krijgt en wat daar allemaal bij komt kijken?

Fariel Dilrosun en Cor de Koeijer van de branchevereniging NBBU gaan in het webinar Inhuur flexibel personeel: Waar te beginnen? op al deze vragen in en lichten toe welke mogelijkheden u allemaal heeft en wat die voor u betekenen.
Kijk hier het webinar terug

Statement of Work: een heel andere visie op inhuur
Statement of Work: een heel andere visie op inhuur
13:30 - 14:15
Spreker
Paul Vincent
Organisatie
HAYS
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Statement of Work (SoW) staat al jaren op de trendlijstjes binnen inhuur. Maar werken met SoW is veel dan het overstappen van ‘uurtje-factuurtje’ model. Organisatie kopen ook geen SoW, maar de service. Dat zit onder een SoW ofwel Procurement Services.
Paul Vincent – een internationaal expert op dit vlak – laat in dit webinar meerwaarde van de SoW benadering zien. En hoe je daarmee, naast de focus op kosten ook veel meer focus kan aanbrengen op productiviteit, snelheid en efficiëntie van het inzetten van externen.
Kijk hier het webinar terug

Het geheim achter goed inhuren (en opdrachten krijgen) via een Dynamisch Aankoopsysteem.
Het geheim achter goed inhuren (en opdrachten krijgen) via een Dynamisch Aankoopsysteem.
14:30 - 15:15
Spreker
Jaap Jan Westland
Organisatie
Flextender
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Steeds meer publieke organisaties maken voor het inhuren van personeel gebruik van een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS). Maar hoe werkt dat nou precies? Hoe richt je het DAS goed in zodat je niet alleen rechtmatig, maar ook doelmatig werkt? En hoe kan je als inschrijver het beste reageren op de verschillende uitvragen? In dit webinar legt Jaap Jan Westland uit waar je op moet letten als opdrachtgever, maar ook als inschrijver.

Over Jaap Jan Westland
Jaap Jan Westland is vanaf de oprichting betrokken bij Flextender, een organisatie die als Managed Service Provider haar opdrachtgevers ondersteunt bij het inhuren van personeel. Flextender werkt voornamelijk in opdracht van organisaties in het publieke domein, zoals gemeenten, provincies en omgevingsdiensten.
Kijk hier het webinar terug

Donderdag 13 februari
Thema: Out of the box
Donderdag 13 februari
Donderdag 13 februari
Opening dagvoorzitter
Opening dagvoorzitter

2020 Nieuw decennium, nieuwe (out-of-the-box) technologie?
2020 Nieuw decennium, nieuwe (out-of-the-box) technologie?
10:15 - 11:00
 
Bert Koning
 
Otys
Thema
Out of the box
 

Ontdek nieuwe technologieën en platformen om jouw recruitmentproces te optimaliseren.
In dit webinar leer je :
- welke kant de recruitment technologie 'wind' opwaait
- de laatste trends in tooling voor recruitmentdoeleinden
- tips om jouw 'tech stack' zo optimaal mogelijk te combineren.

Bert Koning doet dit op basis van zijn kennis en aan de hand van demo's. Hij geeft je een inkijkje in hoe OTYS omgaat met koppelingen, en het mogelijk maakt om de software optimaal in te zetten.

Over Bert Koning
Bert Koning is COO van OTYS Recruiting Technology. Bert heeft meer dan twintig jaar kennis en ervaring mee op het gebied van employment, sales en technologie. Deze kennis en ervaring heeft hij opgedaan bij OTYS, maar ook bij  WCC Smart Search & Match en diverse andere organisaties. Bert zal in deze webinar zijn kennis delen over technologie & software en hoe beide ingezet kunnen worden om processen te verbeteren én vooral: out-of-the-box te denken. 
Kijk hier het webinar terug

Referral Recruitment: Activatie is key!
Referral Recruitment: Activatie is key!
11:15 - 12:00
Spreker
Heleen Stoevelaaar
Organisatie
The Referral Company
Thema
Out of the box

Referral Recruitment, je eigen medewerkers inzetten voor de groei van je organisatie is niet meer weg te denken als onderdeel van de totale wervingsstrategie. Echter, het valt of staat met een goede referral strategie gericht op de doelgroep, dus niet hoe jij erover denkt of je toekomstige medewerkers. In 45 minuten krijg jij insights van de do’s en don'ts van een effectieve referral strategie. Veel voorbeelden en inspiratie om de eerste stappen te zetten voor jouw organisatie. Ik laat een tweetal cases zien en veel voorbeelden.
Kijk hier het webinar terug

Discriminatie in het recruitmentproces: Wat zijn uw ervaringen?
Discriminatie in het recruitmentproces: Wat zijn uw ervaringen?
12:30 - 13:15
Organisatie
Mercer
Thema
Out of the box

Een innovatief, chat-based onderzoek waarin we op zoek zijn naar uw (anonieme) ervaringen en inzichten omtrent dit thema. Door deel te nemen draagt u bij aan de beeldvorming van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en daarmee bouwen we samen aan eerlijkere arbeidsmarktkansen.

Grijp uw kans, geef uw mening en kom tegelijkertijd ook meer te weten over de ervaringen van collega’s.
Dit webinar kan je niet terugkijken.

Werk in 2030: ben jij er klaar voor?
Werk in 2030: ben jij er klaar voor?
13:30 - 14:15
Arnoud Visser en Michel Pilet
Organisatie
clevergig
Thema
Out of the box

De manier waarop de wereld werkt is drastisch aan het veranderen. Waar onze (groot)ouders tot het pensioen bij dezelfde werkgever zat heeft de medewerker van de toekomst hele andere wensen.

"Maar wat betekent dat voor mij"? Goede vraag! Als jij wilt weten hoe de medewerker anno 2030 in het werkende leven staat schrijf je dan in voor dit webinar. We zullen het nieuwe normaal van werk uit de doeken doen gebaseerd op onderzoek, helder bewijs, en onze eerste hand signalen uit de markt. Last (but not least!) zullen we je een aantal handvatten meegeven hoe jij relevant kunt blijven in de toekomst.

Gepresenteerd door het dynamische duo Michel Pilet en Arnoud Visser van het bedrijf clevergig.

Over de sprekers
Als CEO is Michel Pilet verantwoordelijk voor de visie, Customer Success, financiën en algehele bedrijfsvoering. Corporate achtergrond, en heeft 3 jaar geleden zijn roeping gevonden in ondernemerschap. Arnoud Visser is als CCO verantwoordelijk voor groei, marketing en sales binnen clevergig waarbij het product van clevergig een hele belangrijke rol heeft. Achtergrond in gastvrijheid en IT.

Kijk hier het webinar terug

Hubspot: De kracht van een CRM in recruitment
Hubspot: De kracht van een CRM in recruitment
14:30 - 15:15
Spreker
Jan Hein de Wilde en Petra de Niet
Organisatie
SendtoDeliver
Thema
Out of the box

Tegenwoordig is een ATS heilig in de recruitment wereld. Echter, deze systemen zijn vaak niet gespecialiseerd voor het belangrijkste werk van recruiters, een relatie bouwen met de kandidaat. En dat is precies wat je doet met een goed ingericht CRM.

In deze seminar gaan we in hoe je slim online werving en selectie kan uitvoeren. Hoe maak je een systeem om goede relaties op te bouwen met kanjers van kandidaten. Een CRM is hier wel uitermate geschikt voor.
Hoe? Meld je aan voor ons webinar.

Over de sprekers
Jan Hein de Wilde en Petra de Niet zijn oprichter/eigenaar van SendtoDeliver, Site.nu en Wilde Amsterdam en zijn elke dag bezig met het maken van de optimale combinatie tussen design, development en marketing.
Kijk hier het webinar terug

Vrijdag 14 februari
Thema: Total Talent Acquisition
Vrijdag 14 februari
Vrijdag 14 februari
Opening dagvoorzitter
Opening dagvoorzitter

Mis geen talent
Mis geen talent
10:15 - 11:00
Marleen Deleu / Mark van Assema
 
The Flex Academy / Amessa
Thema
Total Talent Acquisition

Succesvolle organisaties benutten snel groeiende flexibilisering in deze moderne, dynamische arbeidsmarkt als kans om steeds het juiste talent aan boord te hebben en zeker geen talent te missen. We geven een inkijkje in ons aanstaande boek dat directies en HR managers een visie geeft hoe om te gaan met elke beschikbare vorm van talent in de nieuwe realiteit van werk, en een handleiding biedt om Integraal Talentbeheer (ITB) door te voeren. Het goede nieuws is dat de verschillen tussen vaste en flexibele talenten helemaal niet zo groot zijn en dat veel processen en technologie makkelijk gelijk getrokken kunnen worden.

Over de sprekers
Marleen Deleu heeft meer dan 30 jaar ervaring in het adviseren van organisaties om de inhuur van externe talenten te optimaliseren en naar een strategisch niveau te brengen. Mark van Assema is ruim 20 jaar HR projectleider en verbindt partijen voor een succesvolle verandering. Samen hebben zij recent één van de eerste implementaties van ITB in België begeleid. In dit boek overzien zij het hele traject vanaf de onderzoeksfase, het ontwikkelen van het concept tot aan het doorvoeren van de verandering in proces, mens en technologie.
Kijk hier het webinar terug

Optimaal ontsluiten van de arbeidsmarkt: maak de stap naar TTA
Optimaal ontsluiten van de arbeidsmarkt: maak de stap naar TTA
11:15 - 12:00
 
Roeland van Laer
 
Labor Redimo
Thema
Total Talent Acquisition

In dit webinar laat Roeland van Laer zien hoe organisaties met Total Talent Acquisition optimaal de arbeidsmarkt kunnen ontsluiten. Veel organisaties hebben namelijk beperkte toegang tot beschikbaar personeel, omdat hun recruitmentaanpak gesegmenteerd is. Vaste werving, inhuur, sourcing en employer branding zijn vaak apart georganiseerd.

Total talent acquisition (TTA) is een oplossing. Het is een holistische benadering waarbij flexibele arbeid wordt beschouwd in combinatie met de permanente personeelsbehoefte om de doelen van de organisatie te bereiken. In dit webinar leer je alles over TTA als strategisch proces om de juiste werknemers te vinden en aan te nemen.
Kijk hier het webinar terug

VMS de onmisbare schakel voor succesvol total workforce management / optimalisatie
VMS de onmisbare schakel voor succesvol total workforce management / optimalisatie
12:30 - 13:15
 
Manfred Vogels
Organisatie
Beeline
Thema
Total Talent Acquisition

Wat krijg je als je workforce optimalisatie combineert met digitale transformatie? U krijgt een flexibel personeelsbestand dat een krachtig concurrentievoordeel oplevert voor uw bedrijf. In deze sessie zal Manfred Vogels van VMS leverancier Beeline dieper ingaan op technologie die klaar is om de kracht van uw interne en externe talentbronnen te ontketenen:
• Hoe helpt kunstmatige intelligentie in het kiezen van de juiste persoon, maar ook in het kiezen van de juiste strategie
• Hoe zorg ik dat mijn inhuur altijd volgens de juiste interne en externe regelgeving gebeurt
• De kracht van een Ecosysteem
Schrijf je in voor dit webinar

Heet van de naald: de laatste politieke ontwikkelingen rond wetgeving zzp en inhuur externen
Heet van de naald: de laatste politieke ontwikkelingen rond wetgeving zzp en inhuur externen
13:30 - 14:15
Spreker
Hugo-Jan Ruts
Organisatie
ZIPconomy
Thema
Total Talent Acquisition

Op woensdagmiddag 12 februari overlegt Minister Koolmees met de Tweede Kamer over het zzp-dossier. In dat overleg zal het Kabinet, de coalitie en de oppositie kleur moeten bekennen over: het wel of niet doorgaan van wetgeving die de Wet DBA moet vervangen, de webmodule, een reactie op het rapport van de Commissie Borstlap.
Een richtingbepalend moment voor zelfstandige professionals, opdrachtgever en bemiddelaars. Hugo-Jan Ruts praat je in dit webinar in een half uur weer helemaal bij over de laatste stand van zaken.
Dit webinar richt zich op opdrachtgevers van zelfstandigen en andere vormen van externe arbeid, intermediairs, beleidsmaker, maar zeker ook zelfstandigen.

Hugo-Jan Ruts in hoofdredacteur van ZiPconomy en volgt het politiek, maatschappelijk debat over de toekomst van de (flexibele) arbeidsmarkt en de wetgeving rond inhuren zzp op de voet.
Kijk hier het webinar terug

StartUp corner: what’s new in 2020
StartUp corner: what’s new in 2020
14:30 - 15:15
Spreker
Diverse sprekers
Thema
Total Talent Acquisition

De dynamische wereld van inhuur, interim en recruitment zorgt elk jaar weer voor de nodige startups. Nieuwe initiatieven, vol met innovatie, hoge verwachtingen en goede bedoelingen. We geven graag het podium aan een aantal van deze startup’s die het in 2020 willen gaan maken. Ieder krijgt een paar minuten de tijd om hun pitch neer te zetten en kritische vragen van het publiek te beantwoorden.
Ongetwijfeld een inspirerend uurtje vol veel belovende verhalen.

Aan het woord komen onder andere:
• Eelco Frijsinger van “Krootz-zzp”
• Ronald van Driel van “Recruitment Accelerator”
• Vincent Smit van “Grip op Interim”

Kijk hier het webinar terug

Maandag 10 februari
Dinsdag 11 februari
Woensdag 12 februari
Donderdag 13 februari
Vrijdag 14 februari

Deze partners verzorgden een webinar tijdens de Webinar Week 2020Bekijk alle partners

Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
Beeline
Brockmeyer
Bureau Cicero
Cammio
clevergig
Cornerstone
CM.com
Hays
HeadFirst Group
Indeed
Intelligence Group
Joboti
Labor Redimo
Marksmen
Mercer
NBBU
Otys Recruiting Technology
Roestvrij Taal
SendtoDeliver
Stichting PayOK
Talmark
Tigris
ZiPconomy

Partner worden?

Wil jij verzekerd zijn van een partnership voor de Webinar Week van 2021? Claim dan nu alvast jouw plek. Meer weten over een partnership? Neem dan contact op met Denise van der Lans 

Lees elke dinsdag en donderdag de gratis Werf& Nieuwsbrief. Mis niets van wat gebeurt op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie en recruitment.

  • Ik kan me op ieder moment weer afmelden en mijn gegevens worden niet verstrekt aan derden.