Webinar Week 8 - 12 februari 2021

Over de WebinarWeek

Noteer alvast in jouw agenda. De Werf& en ZIPconomy Webinar Week 2021. Van 8 tot en met 12 februari delen boegbeelden, specialisten en ervaringsdeskundigen op de arbeidsmarkt hun kennis met jou.

De thema’s van de verschillende dagen zijn:

  • Maandag: Laat technologie voor je werken
  • Dinsdag: Professioneel inhuren in de praktijk
  • Woensdag: Data Driven Recruitment
  • Donderdag: Trends in inhuur en Total Talent Acquisition
  • Vrijdag: Een nieuwe kijk op het managen van talent

Programma

Hieronder bekijk je het programma. Door te klikken op het webinar krijg je meer informatie over de inhoud. Je kan dan ook doorklikken naar het inschrijformulier, maar je kan ook hier klikken om je gratis in te schrijven.

Showing All
Candidate expercience / Employer branding
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
Maandag 8 februari
Thema: Succesvol werven van schaarse doelgroepen
Maandag 8 februari
Maandag 8 februari
Opening dagvoorzitter
Spreker
Denise van der Lans
Organisatie
Academie voor Arbeidsmarktcommuicatie

Dagvoorzitter Denise van der Lans geeft een inleiding over het dagthema en zal gedurende de dag iedere spreker introduceren.

Opening dagvoorzitter

Leads genereren kan iedereen. De uitdaging zit in het motiveren én activeren van kandidaten om voor jouw bedrijf te kiezen.
Activate your Database!
10:15 - 11:00
Spreker
Jan Hein Wilde & Jon Cassuto
Thema
Laat technologie voor je werken

Het thema van maandag: "Laat technologie voor je werken" is een onderwerp dat SendtoDeliver op het lijf is geschreven. Leer direct van onze best practices en kom er achter welke stappen er nodig zijn om jouw kandidaten te activeren.

Deze webinar is voor alle recruiters en recruitment managers die meer willen halen uit hun online aanwezigheid en huidige database. Het maakt niet uit of je er nog mee moet beginnen of stappen wilt maken, deze webinar gaat je helpen!
Na dit webinar:
* Ken je de basisingrediënten voor een goede candidate lifecycle.
* Weet je hoe je kandidaten activeert vanuit je data(base).
* Weet je waar en wanneer je moet bijsturen en optimaliseren.
* Kan je recruitment en marketing beter integreren.
* Werk je efficiënter en slimmer.

Over de sprekers
Jan Hein Wilde
Als oprichter/eigenaar van onder andere SendtoDeliver, is Jan Hein verantwoordelijk voor de groei van SendtoDeliver. Zijn specialisme ligt in het combineren van de benodigde ingrediënten voor online succes. Van User Experience naar Marketing, Development en Integraties.

Jon Cassuto
Jon is als partnership manager verantwoordelijk voor alle relaties van SendtoDeliver. Zijn specialisme ligt op het gebied van media en (recruitment) marketing.

Naar de inschrijfpagina

Met de nieuwste technologie van minder méér maken
11:15 - 12:00
Spreker
Melvin Metz & Bastiaan Brans
Organisatie
OTYS Recruiting Technology
Thema
Laat technologie voor je werken

Het vinden van een schaarse doelgroep kan enorm tijds-intensief zijn. Hoe vind je schaarse kandidaten en hoe leg je vervolgens contact? En minstens zo belangrijk, hoe bind je ze aan jouw organisatie? De nieuwste technologische ontwikkelingen, tools & koppelingen zorgen ervoor dat jij steeds sneller en beter jouw doelgroep kan bereiken. Hoe? Met tezamen meer dan 20 jaar ervaring in de recruitment & software weten Melvin Metz en Bastiaan Brans van OTYS Recruiting Technology jou hier alles over te vertellen. In deze interactieve webinar gaan ze in op de nieuwe digitale manier van werven.

Over de sprekers
Melvin Metz
Melvin is een Sales Manager met een hart voor de IT. Binnen een jaar heeft hij zichzelf helemaal thuis gemaakt in de recruitmentbranche en weet hij zijn klanten alles te vertellen over succesvol matchen. Hij kan het weten, want door zijn IT achtergrond zijn OTYS en hij de beste match. Het bedrijf en haar cultuur sluit perfect aan bij Melvin. Iets dat hij uitstraalt naar al zijn klanten. Betrouwbaar, open en kundig. Net als OTYS.

Basitaan Brans
Bastiaan is al heel lang niet meer weg te denken uit de Recruitmentbranche en nog minder uit OTYS. Alhoewel begonnen als recruiter, heeft zijn leergierigheid ervoor gezorgd dat hij ook alles weet over IT & software. Bij OTYS gestart als consultant, maar inmiddels een beproefd Senior Product Manager met een schat aan kennis, die hij graag deelt.

Naar de inschrijfpagina

Flexbureaus generen een schat aan data. Ontdek hoe je de meeste waarde uit je data haalt door je aan te sluiten bij een platform.
Data driven recruitment? Sluit je aan bij een platform!
12:30 - 13:15
Maikel Neelen
Tigris
Thema
Laat technologie voor je werken

Flexbureaus generen een schat aan data. Data wordt immers gegenereerd tijdens het gehele proces. Van sollicitatie t/m de salaris verwerking. De potentie van deze data wordt vaak niet ontsloten door de grote complexiteit. Er wordt gewerkt met meerdere systemen, er is geen technische kennis in huis of er is gewoon weg geen tijd voor. Jij als flexbureau wil immers focussen op waar je goed in bent, de match maken op basis van persoonlijk contact. Door je als flexbureau aan te sluiten bij een platform combineer je deze twee zaken en word je als flexbureau echt futureproof.

Na dit webinar weet je:
- Wat de potentie is van je data
- Hoe je deze data optimaal inzet
- Waarom het aansluiten bij een platform een futureproof strategie is

Over Maikel Neelen
Maikel Neelen is CTO & co-founder van Tigris. Met zijn jarenlange ervaring in de uitzendbranche is hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends, die hij vervolgens doorvertaalt in de ontwikkeling van het Tigris platform. Tigris is het enige platform voor de uitzendbranche dat ontwikkeld is op het meest krachtige CRM-systeem ter wereld: Salesforce. Één integrale oplossing voor jobmarketing, recruitment, operations en payrolling. Dit zorgt ervoor dat flexbureaus, opdrachtgevers en kandidaten optimaal samen kunnen werken.

Naar de inschrijfpagina

Hoe kan je impact creëren dankzij medewerkers en hoe kan je deze meten en inzichten verwerven?
Iedere medewerker is marketeer én recruiter!
13:30 - 14:15
Patrick de Pauw
Organisatie
Social Seeder
Thema
Succesvol werven van schaarse doelgroepen

Social Seeder werkt met meer dan 250 organisaties wereldwijd rond de uitbouw van employee engagement programma's dankzij een unieke combinatie van een methodologie én een online platform. We bouwen als het ware virtuele cafés waar mensen met mensen spreken over jouw bedrijf. Tijdens deze sessie delen we inzichten over hoe dergelijke programma's opgestart worden, de 'do's' en 'don'ts' .. maar voornamelijk wat je kan verwachten als resultaat en hoe je dit kan meten.
Ontvang talloze tips & trics hoe je medewerkers kan enthousiasmeren om het unieke verhaal van jouw organisatie te delen met hun netwerk. Social Seeder heeft, op basis van tienduizenden campagnes, rijke data inzichten die we graag delen.

Na de webinar weet je:
* Hoe je een programma moet opstarten
* Waar je op moet letten om het tot een succes te maken
* Welke content uniek is voor jouw organisatie
* Welke impact hebben geëngageerde medewerkers?

Over Patrick de Pauw
Na meer dan 20 jaar ervaring als commercieel directeur in diverse internationale organisaties besloot Patrick 7 jaar geleden het roer om te gooien. De impact van mensen (op sociale media) was toen al zo belangrijk dat hij, samen met 2 partners, Social Seeder opstartte. Ondertussen bieden meer dan 250 organisaties ons hun vertrouwen en is Patrick een veelgevraagde spreker op talloze HR en communicatie events.

Naar de inschrijfpagina

Wat is de praktische meerwaarde van een partnership tussen mens en machine om de huidige rekrutering uitdaging op te lossen?
AI als hefboom in rekrutering
14:30 - 15:15
Spreker
Jochen Roef
Organisatie
Traicie
Thema
Laat technologie voor je werken

Is het waar dat er met 7,7 miljard mensen wereldwijd en een bevolkingsgroei van 227.000 mensen per dag echt een tekort aan talent is? No way! Alleen als je het vanuit de klassieke rekruteringshoek bekijkt, diploma en sectorervaring. Deze keynote laat op een praktische manier zien hoe AI het echte potentieel van mensen in kaart kan brengen en zo een breder beeld kan geven van het echte talent dat beschikbaar is. De HR-afdeling kan een einde maken aan de 'war for talent' als de angst voor AI in samenwerking met AI wordt getransformeerd.

Na dit webinar weet je:
* Dat goed gebouwde HR technologie is een geschenk voor HR en de professionele recruiter.
- Dat AI de recruiter tijd en ruimte geeft om de taken op te nemen die menselijk intuïtie, ervaring en empathie vragen.
- Dat de vraag NIET is wie de beste recruiter is: de mens of de machine. De vraag is wat ze samen kunnen realiseren in termen van HR business value

Over Jochen Roef
Jochen Roef (1979) is oprichter van Blinc Sales Institute, en oprichter/CEO van Traicie.com, beide toonaangevende bedrijven in hun marktsegment. Jochen is gepassioneerd door human resources, sales en HR. Na het behalen van zijn masterdiploma psychologie is hij in verschillende bedrijfsfuncties terechtgekomen, wat zijn fascinatie voor sales en menselijke diversiteit heeft aangewakkerd. Hij heeft meegewerkt aan de RIO-methode, een innovatieve marketing- en verkoopmethodologie die zorgt voor hyperpersonaliseerde klantervaringen. Daarnaast creëert Jochen met Traicie.com baanbrekende AI-toepassingen die HR-afdelingen wereldwijd helpen om de 'war for talent' te winnen. De missie van traicie is de meest inclusieve en accurate prescreening technologie te bouwen die mensen wereldwijd helpt om een baan te vinden waarin ze dagelijks hun natuurlijk kwaliteiten en gaven kunnen inzetten.

Naar de inschrijfpagina

Dinsdag 9 februari
Thema:Professioneel inhuren in de praktijk
Dinsdag 9 februari
Dinsdag 9 februari
Opening dagvoorzitter
Hugo-Jan Ruts
ZIPconomy
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Dagvoorzitter Hugo-Jan leidt deze dag kort in en zal gedurende de dag onze host zijn van de verschillende webinars.

Waarom freelance pools net zo belangrijk zijn als talent pools
10:15 - 11:00
Lars Evers
Jellow
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Het vinden van talent in vakgebieden waar grote schaarste heerst, is lastig en wordt alleen maar lastiger. Een manier om hierop in te spelen zijn talent pools, maar dit blijkt nog niet voldoende.

Wanneer HR en recruitment ook aandacht besteden aan freelance pools, kunnen schaarse vacatures veel efficiënter en eenvoudiger worden ingevuld: met freelance talent!

Het starten met en het opbouwen van een freelance pool hoeft niet tijdrovend en moeilijk te zijn. In dit webinar laten we zien hoe je dit heel eenvoudig kan doen.

Over Lars Evers
Eind 2012 zijn mijn compagnon Noel Wilson en ik gestart met het freelance platform Jellow. Waar het eerste jaar vanuit een zolderkamer met z'n 3-en gepionierd werd, is Jellow inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 30 collega's. Elke dag werk ik samen met mijn gepassioneerde collega’s hard om voor opdrachtgevers de zoektocht naar freelancers zo snel en makkelijk mogelijk te maken.

Naar de inschrijfpagina

Inhuurdata ontleed: volop kansen voor toekomstig inhuurbeleid
11:15 - 12:00
 
Paul Oldenburg
HeadFirst Group
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Weten wie er als externen bij je rondlopen, tegen welke tarieven, looptijden van opdrachten en de totale kosten. Het verlangt heel wat van organisaties om al die gegevens vast te leggen. Ondertussen bouw je daarmee wel een schat aan data op. Over kwaliteiten van professionals, over welke condities er worden gehanteerd en over welke inhuurstrategie succesvol is en welke niet. De kunst is deze inhuurdata goed te ontsluiten en om te zetten in relevante informatie en inzichten. Met als doel: de eigen prestaties te kunnen benchmarken met die van de markt.

Paul Oldenburg legt in dit webinar uit hoe inhuurdata organisaties kan helpen bij het nemen van goed onderbouwde besluiten en het optimaliseren van de inhuurstrategie. Daarnaast laat hij aan de hand van een recente case zien hoe dit in de praktijk wordt toegepast.

Over Paul Oldenburg
Paul (1969) is vijfentwintig jaar actief in de flexmarkt en sinds 2009 betrokken bij de ontwikkeling van de eerste onafhankelijke MSP van Nederland: Staffing Management Services. Sinds eind 2018 is de organisatie onderdeel van HeadFirst Group en werd daarmee marktleider op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. Vanuit zijn rol is Paul verantwoordelijk om de externe inhuur van organisaties uit de publieke sector en grote corporates (> 20 miljoen inhuur) naar een volgende fase te brengen. Tevens is hij een van de auteurs van het boek ‘Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid’, waarvan dit jaar een tweede versie wordt uitgebracht.

Naar de inschrijfpagina

Tafelgesprek onder leiding van Hugo-Jan Ruts
Zelfregulering en Professionalisering loont!
12:30 - 13:15
Ger Jaarsma & Marc Belfroid & Paul Heinrichs
Organisatie
Pay-OK & Hertel & Bureau Cicero
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

In 2020 stond de flexmarkt meerdere malen in de schijnwerpers, de schandalen volgden elkaar op.

De Europese detacheringsrichtlijn is herzien en er zijn door verschillende commissies (Borstlap & Roemer) aanzetten gedaan tot nieuwe wet-, en regelgeving. Deze moeten ervoor zorgen dat er een gelijk speelveld blijft bestaan op de arbeidsmarkt. Zelfregulering zal een rol blijven spelen in de uitzendsector. Echter is de besluitvorming voor het volgende kabinet.

Een gesprek tussen opdrachtgever (Altrad/Hertel), keurmerkhouder (Pay-OK) en flex deskundige (Bureau Cicero) over de uitdagingen om te voldoen aan wet-, en regelgeving.

Naar de inschrijfpagina

Flexibele arbeidsrelaties; terug- en vooruitblikken rechtspraak 2020 en 2021
13:30 - 14:15
Spreker
Joyce Snijder
Organisatie
Wijn & Stael Advocaten
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

In 2020 heeft de Hoge Raad weer een aantal belangrijke uitspraken gedaan voor de flexbranche. Herinnert u zich het Taxi Dorenbos-arrest nog waarin is beslist dat een vierde arbeidsovereenkomst via een payrollbedrijf een schijnconstructie is? En welke gevolgen heeft het recente arrest voor u waarin is beslist dat de partijbedoeling niet relevant is bij de kwalificatie van de arbeidsovereenkomst. Zijn alle door u ingeleende zzp’ers schijnzelfstandigen geworden?

Zullen de werknemers van USG Legal in 2021 de inlenersbeloning afdwingen van hun werkgever en van de overheid? Zijn zij onder toezicht en leiding werkzaam of is er sprake van contracting?

Advocaat Jocye Snijder bespreekt deze en andere uitspraken met u en gaat in op vragen van deelnemers aan dit webinar.

Over Joyce Snijder
Joyce Snijder werkt als advocaat bij Wijn & Stael en is gespecialiseerd in arbeidsrecht. Ze treedt op voor ondernemingen, bestuurders en professionals. Joyce is dé expert als het gaat om flexibele arbeidsrelaties. Ze adviseert (grote) flexspelers o.a. over de inrichting van hun bedrijfsmodel en over de contractdocumentatie bij het in-en uitlenen van flexibele arbeidskrachten en zzp’ers. Legal 500 beveelt Joyce aan voor haar specifieke kennis en kunde op het gebied van flexibele arbeidsrelaties. In 2020 werd zij als rising star vermeld met de quote: “Joyce Snijder really stands out on her knowledge on labour law in the flex-market (contingent workforce).”

Naar de inschrijfpagina

Hoe NXP succesvol grip kreeg op SOW opdrachten.
SOW Management – Bringing Theory to Life
14:30 - 15:15
 
Paul Vincent & Paula Taylor
Organisatie
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Statement of Work (SOW) based business services are often procured in an inconsistent and fragmented way. Yet despite the intention of many buying organisations to improve their approach to services procurement, few know how best to do it in a practical and sustainable way. The key challenge revolves around stakeholder engagement. Instead of viewing SOW based services as purely a ‘block of spend to manage’ and narrowly focusing on visibility, control and cost reduction, an SOW programme should be centred around helping project owners to get work done. This webinar describes an innovative Services Procurement program which is designed to do just that.

Many SOW management programmes fail to get off the ground because they are insufficiently set up for success in the first place. This case study will illustrate the most important considerations that Procurement, HR and Talent Acquisition professionals should be mindful of when constructing a solution for their organisation. After this webinar you know the key ingredients of SOW management success and how to spot and overcome potential roadblocks.

About the speakers
Paul Vincent, Global Head of Services Procurement of Hays Talent Solutions
Paul joined Hays Talent Solutions in May 2019 and is globally responsible for the definition, marketing and delivery of our Procurement, Statement of Work and Supplier Enablement related services. He has been working on the supply side of the workforce solutions industry since 2015 and before that spent 6 years running his own consultancy practice helping a variety of different organisations to buy and sell business services more effectively. Prior to establishing Insight Sourcing Solutions, he spent 24 years working for BT Group plc where he held a series of senior level procurement, commercial and change management roles.

Paula Taylor, Director of Global Sourcing Professional Services, NXP Semi-Conductors
Paula is the Global Director of Strategic Sourcing for NXP’s contingent workforce and has been with NXP for 8 years. Prior to NXP, she had a 20 year career as an HR professional and has worked with more than 25 technology companies developing best in class HR programs. This cross over from HR to Procurement gives her a unique perspective on Total Talent Management and how to leverage not only full time employees, but also the contingent population, to deliver a holistic program and competitive advantage for NXP.

Naar de inschrijfpagina

Woensdag 10 februari
Thema: Recruitment inspiratie uit binnen- en buitenland
Woensdag 10 februari
Woensdag 10 februari
Opening dagvoorzitter
Petra de Niet
ToTalent & Werf&
Thema
Recruitment inspiratie uit binnen- en buitenland

Dagvoorzitter Petra de Niet geeft een inleiding over het dagthema en zal gedurende de dag iedere spreker introduceren.

Gebruik data om het maximale uit jouw recruitmentstrategie te halen.
Ontcijfer je recruitment ROI
10:15 - 11:00
Spreker
Sara Cauwenbergh
Organisatie
Indeed
Thema
Data Driven Recruitment

Zelfs als je de voordelen van datagestuurde werving kent, kan het lastig zijn om relevante gegevens te verzamelen en deze in concrete acties om te zetten. Krijg inzicht in hoe je jouw gegevens kunt gebruiken om vervolgens slimmere recruitment beslissingen te nemen.

Na het volgen van dit webinar weet jij:
- De juiste kandidaten te bereiken in een concurrerende arbeidsmarkt;
- Geautomatiseerde source tracking te gebruiken om te achterhalen waar je kandidaten en hires vandaan komen;
- Een sourcingmethode te implementeren die eenvoudig voortgang en prestaties bijhoudt.

Over de spreker
Voordat Sara als Recruitment Evangelist bij Indeed aan de slag ging verdiepte ze zich in search engines zoals Google & Bing en social media algoritmes zoals Facebook. Ze trainde & coachte zowel bedrijven als interne werknemers op hun digitale kennis en de inzet van de juiste marketing mix.

Tegenwoordig analyseert Sara data van de zoekmachine Indeed. Ze helpt hiermee werkgevers hun zoektocht naar de juiste kandidaten te vergemakkelijken door hen mee te nemen in de inzichten van online job search.

Naar de inschrijfpagina

11:15 - 12:00
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Het moderniseren en automatiseren van vacatureteksten met Augmented Writing zorgt voor het bereiken van je doelgroep, zonder uitsluiting.
Moderniseren en automatiseren van vacatureteksten
11:15 - 12:00
Spreker
Marcel Leeman
Organisatie
Textmetrics
Thema
Data Driven Recruitment

Vacatureteksten schrijven zonder uitsluiting, dat is waar Augmented Writing je bij kan ondersteunen. Als recruiter wil je in je vacatureteksten de juiste job motivators benoemen, om meer en betere kandidaten aan te spreken. Je wilt met je vacatureteksten potentiële kandidaten niet uitsluiten door bijvoorbeeld onbedoelde discriminatie op grond van geslacht of leeftijd. Of te complexe en ontoegankelijke vacatureteksten schrijven. Het Textmetrics platform helpt bij het schrijven van kwalitatief goede vacatureteksten, die inclusief zijn geschreven waardoor je mensen niet uitsluit. Op deze manier bereik je een grotere doelgroep, en wordt de kans op het vinden van de perfecte kandidaat en een divers personeelsbestand vergroot.

Na dit webinar weet je:
* De invloed van taal op het bereiken van je doelgroep, zonder uitsluiting
* Hoe belangrijk Augmented Writing is als toevoeging op de traditionele manier van vacatureteksten schrijven
* Hoe inclusief schrijven ervoor kan zorgen dat het bereiken van de perfecte kandidaat appeltje eitje is
* Dat je door vacatureteksten beter en inclusief te schrijven een belangrijke stap zet richting een divers personeelsbestand


Schrijf je in voor dit webinar

In een wereld vol informatie lijkt gevoel pal tegenover data te staan. Maar is gevoel niet ook data? Wij delen onze visie en ervaringen.
Hoe gevoel en data samengaan en tot resultaat leiden
12:30 - 13:15
Spreker
Vikthor Looten & Michael Raven
Organisatie
Talmark
Thema
Data Driven Recruitment

Recruitment en data gaan steeds meer samen. Maar in hoeverre is data leidend? Wanneer je alleen maar doet wat mensen verwachten, doe je nooit iets wat mensen niet verwachten. Data is zeker belangrijk, maar moet in balans zijn om te komen tot progressie en innovatie.

In deze Webinar deelt Talmark hun visie, ervaringen en meningen over het gebruik van data in hun projecten. Van Employer Branding en campagnes tot websites. In hoeverre kan data je helpen bij het maken van nieuwe innovaties? Hoe combineren we gevoel en intuïtie met harde cijfers? En is gevoel ook niet gewoon data? In dit Webinar laten we door middel van voorbeelden in de praktijk voor o.a. Essent en ANWB zien hoe we deze vragen beantwoorden.

Na het webinar:
* Heb je geleerd dat gevoel ook data kan zijn én tot resultaat kan leiden
* Weet jet dat data niet allesomvattend hoeft te zijn

Over de sprekers
Vikthor en Michael zijn de jonge krachten van Talmark. Vikthor (26) is projectmanager en houdt zich bezig met functioneel design, projectmanagement en innovatie voor klanten als Essent, ANWB en Heineken. Michael (28) is merk- en conceptmanager en ontwikkelt werkgeversmerken en concepten, begeleidt contentproducties en is bezig met vernieuwing voor klanten als Essent en TenneT.

Naar de inschrijfpagina

Leer hoe jij talentdata kunt inzetten voor optimale selectie.
Een nieuwe koers, zonder kabaal. Weet jij hoe?
13:30 - 14:15
Spreker
Marjan van der Meer & Mark van Ieperenburg
Organisatie
GITP
Thema
Data Driven Recruitment

De nieuwe koers van een bedrijf vertalen naar de benodigde workforce. Helder definiëren wat voor talent je zoekt. Ontdekken welk talent binnen de organisatie al aanwezig is. Gaandeweg het proces verantwoorde risico’s nemen, die de kans van slagen vergroten.

Uitdagingen waar je als recruiter binnen een veranderende organisatie mee te maken krijgt.

Bedrijfskundige, psychologische en psychometrische inzichten komen samen bij talent- en datagedreven selectie: Workforce Matching.

In dit webinar bespreken we enkele organisaties die recent een intense krimp- of groeifase achter de rug hebben. En delen we onze ervaringen van organisaties die het zich konden permitteren te kiezen voor een meer geleidelijke transitie.

Na dit webinar weet je:
- welke wetenschappelijke selectiemethodieken nog steeds relevant zijn en welke nieuwe ontwikkelingen op dit moment worden omarmd;
- hoe belangrijk het is om een fair, objectief en inclusief selectieproces wendbaar vorm te gegeven;
- hoe de juiste balans aan te brengen tussen een mensgerichte en data-driven selectie;
- hoe vanuit verzamelden data een feedbackloop te benutten om het selectieproces aan te scherpen;
- hoe belangrijk het is om algoritmes kritisch te blijven bekijken.

Op basis van wetenschappelijk gevalideerde online assessmenttools verzamelt GITP talentdata van individuen, teams en organisatie.

Leer hoe jij talentdata kunt inzetten voor optimale selectie.

Naar de inschrijfpagina

Data driven werven, interessant, maar waar begin je? Kijk hoe je data in 15 min voor je laat werken en de werving een enorme boost geeft.
Data Driven Recruitment in één handomdraai geregeld
14:30 - 15:15
Spreker
Ronald van Driel
Organisatie
Recruitment Accelerator
Thema
Data Driven Recruitment

Data driven werven, het is gemakkelijk gezegd en iedereen heeft het erover, maar waar begin je? Hoe vlieg je dat aan? Ronald van Driel laat zien hoe je met Recruitment Accelerator niet alleen de werving van personeel in een kwartier (!) een enorme boost geeft. Maar ook hoe je data voor je laat werken. Up-to-date data over juist JOUW specifieke doelgroepen. Met een geweldige impact op zowel de snelheid van het wervingsproces als op de kwaliteit van kandidaten. Met tevreden vacaturehouders als het ultieme resultaat.

Na dit webinar weet je:
- hoe je arbeidsmarktdata voor je laat werken
- hoe je binnen één kwartier de werving voor een lastige vacature hebt geregeld
- dat het slimmer, beter, sneller, goedkoper én leuker kan

Over Ronald van Driel - Recruitment Evangelist
Ronald is (mede-)eigenaar van twee prachtige organisaties: * Recruitment Solutions - strategisch recruiten binnen een paar weken, optimaliseren werving- en selectieprocessen en versnellen arbeidsmarktcommunicatie * Recruitment Accelerator - sneller, beter, leuker en kostenefficiënt werven. Voor MKB, corporates en bureaus.

Naar de inschrijfpagina

Donderdag 11 februari
Thema: HR-Tech
Donderdag 11 februari
Donderdag 11 februari
Opening dagvoorzitter

Presentatie onderzoek Trends rond inhuur externen in 2021
10:15 - 11:00
Hugo-Jan Ruts, Sjanne-Marie van den Groenendaal, Thijs Maters
 
ZiPconomy in samenwerking met Harvey Nash
Thema
Trends in inhuur en Total Talent Acquisition
 

Presentatie ZiPconomy onderzoek onder opdrachtgevers. Hopelijk kunnen we de Covid-19 crisis snel achter ons laten. Maar wat heeft dat voor een effect op de trends bij opdrachtgevers rond inhuur? Minder inhuur of juist meer? Pakken organisaties de draad rond het verbeteren van inhuurprocessen gewoon weer op of staan er nieuwe thema’s op de agenda? Komt er meer aandacht voor ‘goed opdrachtgeverschap’? Hugo-Jan Ruts bespreekt de eerste uitkomsten over een eigen onderzoek onder opdrachtgevers met Sjanne-Marie van den Groenendaal (Tilburg University) en Thijs Maters (Harvey Nash)

Over de sprekers Hugo-Jan Ruts
Hugo-Jan is oprichter en hoofdredacteur van ZiPconomy

Sjanne-Marie van den Groenendaal
Sjanne Marie is docent aan de Tilburg University en is gespecialiseerd in het onderwerp goed opdrachtgeverschap

Thijs Maters
Thijs is Sales Director bij Harvey Nash

Naar de inschrijfpagina

Ons stelsel van sociale zekerheid is achterhaald en inefficiënt. Hoe komen we tot een sterker stelsel waarin alle werkenden tot hun recht komen?
Naar een (veel) efficiënter stelsel van sociale zekerheid
11:15 - 12:00
 
Edward Belgraver
 
Verloning.nl
Thema
Trends in inhuur en Total Talent Acquisition
 

Het sociaal stelsel staat huidige trends van werken in de weg en belemmert bedrijven om op een maatschappelijk verantwoorde manier (flexibele) arbeidsrelaties op te bouwen. Edward Belgraver gaat in op een aantal structurele ‘weeffouten’ in de wijze waarop ons sociale stelsel is georganiseerd. Hij belicht vijf trends die de veranderende arbeidsmarkt typeren en laat aan de hand van concrete voorbeelden én initiatieven uit zijn eigen werkpraktijk zien welke mogelijkheden er zijn om de sociale zekerheid veel effectiever te organiseren, op een manier die ruimte biedt voor alle typen werknemers en die een einde maakt aan de tweedeling die gecreëerd is tussen werknemers en opdrachtnemers.

Als overheid, werkgever of opdrachtgever kun je een rol spelen in de verandering van het sociale stelsel. Door je bewust te zijn van de trends kun je beter inspelen op de ‘werkende van morgen’. De trends leren ons wat werkenden belangrijk vinden, waarom het voor veel werkenden niet goed loopt en waar kansen liggen. Het webinar geeft aan hoe we met omdenken een evenwichtiger arbeidsmarkt krijgen waar waarde toevoegen aan de organisatie het uitgangspunt is. Met de lessons learned van het webinar kun je morgen aan de slag!

Na dit webinar:
* Heb je scherper inzicht gekregen in de belemmerende factoren van het huidige sociale stelsel. Je hebt geleerd welke gevolgen een aantal trends op de arbeidsmarkt hebben én welke kansen die trends bieden voor een nieuwe invulling van de relatie tussen werkgever en werkende.
* Heb je geleerd om met een andere blik naar de arbeidsmarkt te kijken. Je krijgt een verfrissende kijk op het sociale stelsel en op de manier waarop we de ontwikkelingen van zelfstandigen en werknemers op een andere manier (sociaal) kunnen ondersteunen.Naar de inschrijfpagina

Trends rond inhuur, TTM & HR Tech
12:30 - 13:15
 
Mark van Assema & Erinne Baarslag
 
HR Tech Review & Baarslag Consultancy
Thema
Trends in inhuur en Total Talent Acquisition
 

Digitalisering van inhuur en recruitment is vanwege Covid-19 definitief doorgebroken. Daarnaast staat Total Workforce Management nu ook echt op de agenda. Welke trends zijn er rond HR Tech oplossingen voor inhuur? Is dit nog maar het begin van een tech-revolutie rond werk? Zorgt digitalisering en remote werk voor het verdwijnen van het verschil tussen ‘vast’ en ‘flex’. Wat is het concept van de internal marketplace? En lopen we in Nederland voorop of juist niet? We bespreken deze trends met twee experts: Mark van Assema en Erinne Baarslag.

Over de sprekers

Mark van Assema
Mark van Assema is oprichter van het platform #HRTechReview en tevens auteur van het eerste boek over total workforce management ‘Mis geen talent’.

Erinne Baarslag
Erinne Baarslag is eigenaar van Baarslag Consultancy een bedrijf wat thuis is in vraagstukken rondom het beter organiseren van externe inhuur. Als onafhankelijke transformatie manager zet ze haar opgedane kennis in - 13 jaar Adecco - Pontoon wereldwijde HR dienstverlener - om total workforce oplossingen te bedenken en te implementeren.

Naar de inschrijfpagina

Kostenbesparing: to VMS or not to VMS, that is the question
13:30 - 14:15
 
Manfred Vogels
 
Beeline
Thema
Trends in inhuur en Total Talent Acquisition
 

Hoe zit het nou precies met al die kostenbesparingen die een VMS kan realiseren? Wat moet ik daarvoor doen? Hoe realiseer ik deze uiteindelijk? En hoe maak ik een businesscase om de investering voor een VMS te rechtvaardigen?

In dit webinar neemt Beeline je mee in de details van kostenbesparingen en hoe VMS technologie kan helpen deze te realiseren, tevens helpen ze je op weg om een businesscase te maken, die een investering voor een VMS zal rechtvaardigen.

Over Manfred Vogels
Manfred is al ruim 25 jaar actief in de wereldwijde flexmarkt. Hij heeft in het verleden voor Manpower en Accenture gewerkt. In verschillende rollen was hij verantwoordelijk voor interne en externe internationale opdrachtgevers met betrekking tot het beheer van hun tijdelijke arbeidskrachten, het ontwikkelen van personeel strategie en het ontwikkelen en implementeren van inkoop strategieën voor tijdelijke arbeidskrachten.

Naar de inschrijfpagina

Brexit: detachering en zzp-diensten.
14:30 - 15:15
 
Gerben Dijkman
 
Pieters Advocaten
Thema
Trends in inhuur en Total Talent Acquisition
 

De Brexit is dan toch een feit. Maar de nu gemaakte afspraken hebben vooral betrekking op de handel in goederen. Over ‘diensten’ is nog veel onzeker en onduidelijk. Wat betekent dat dan voor detachering en zzp-diensten? Voor Britten die hier werken, en andersom? Welke nieuwe risico’s liggen er voor opdrachtgevers en bemiddelaars. En wat kan je daar tegen doen? Experts van Brainnet leggen het graag aan u uit in deze actuele webinar.

Over Gerben Dijkman
Gerben Dijkman, advocaat sinds 2005 en gespecialiseerd in het migratierecht. Mijn hele carrière heb ik bij Pieters Advocaten gewerkt. Sinds 2013 ben ik als partner verbonden aan het kantoor. Naast mijn werk als advocaat ben ik verbonden aan de beroepsopleiding voor advocaten als hoofddocent regulier migratierecht. Verder ben ik redacteur van het jurisprudentietijdschrift 'Jurisprudentie Vreemdelingenrecht'.

Naar de inschrijfpagina

Vrijdag 12 februari
Thema: Loopbaantech
Vrijdag 12 februari
Vrijdag 12 februari
Opening dagvoorzitter
Heleen Stoevelaar
The Referral Company
Loopbaantech

Dagvoorzitter Heleen Stoevelaar leidt deze dag in met een korte introductie en zal gedurende de dag one host zijn voor alle webinars

Recruiting Unbound - Moet je de skillsets voor jouw toekomstige organisatie inkopen, inhuren of zelf ontwikkelen?
Op weg naar veerkrachtige personeelswerving
10:15 - 11:00
Jim Kleijnen
Cornerstone OnDemand
Thema
Een nieuwe kijk op het managen van talent

Als recruiter heb je ongetwijfeld gemerkt dat het landschap vandaag heel anders is dan gisteren. Elke organisatie heeft zo zijn eigen veranderingen doorgemaakt. Maar alle organisaties hebben mensen nodig – de juiste mensen, die de organisatie helpen om snel in te spelen op een veranderende omgeving.

Het is belangrijk dat je weet hoe je met het grote aanbod aan kandidaten kunt omgaan, hoe je de beste kwaliteit vindt, hoe jouw werkgeversmerk wordt beïnvloed door het gedrag van jpuw organisatie, of je de benodigde skillsets moet inkopen, inhuren of ontwikkelen, en hoe je mensen kunt leren om vandaag en morgen met al deze veranderingen om te gaan.

Na de webinar :
Bevrijd je jouw TA-functie van conventionele denkpatronen en vergroot je jouw veerkracht met:
- Flexibiliteit – organisaties moeten hun processen flexibiliseren om te kunnen voldoen aan de veranderende vraag
- Authenticiteit – zorg dat jouw merk staat voor wie je bent, nu en in de toekomst
- Vaardigheid – identificeer, vind en werf de skillsets die je nodig hebt
- Training – voeg waarde toe aan jouw recruiters, hiring managers en kandidaten.

Over Jim Kleijnen
Degenen die Jim kennen zouden waarschijnlijk zeggen dat hij een creatieve geest is, gevangen in het lichaam van een salesman. Een loyaal, competitief individu, geïntrigeerd door alles wat met technologie en innovatie te maken heeft, maar bovenal, de impact die het heeft op de mens. Vandaar dat hij de koers van zijn carrière heeft verlegd om bedrijven te helpen hun menselijk potentieel te realiseren door gebruik te maken van moderne technologie.

Naar de inschrijfpagina

Een vernieuwende recruitment- en HR-werkwijze in Ecosystemen met ondersteuning van matchtechnologie creëert nieuwe kansen.
Talentacquisitie in Ecosystemen
11:15 - 12:00
Yves Feijen & Han Stoffels
 
8vance
Thema
Een nieuwe kijk op het managen van talent

Doorgaans worden HR-processen lineair bekeken. Het proces start bij werving & selectie van talent, ontwikkeling van talent in de organisatie en vervolgens uitstroom van talent naar een nieuwe uitdaging. Yves Feijen en Han Stoffels nemen je dit webinar mee naar een vernieuwende recruitment- en HR-werkwijze in Ecosystemen met ondersteuning van matchtechnologie. Het perspectief van het talent staat centraal in de continue begeleiding van werk naar werk. Ontdek de voordelen van werken in een ecosysteem, in een netwerk van bekende en nog onbekende partners.

Wil jij weten:
• Hoe zowel bedrijven als intermediairs elkaar onderling kunnen versterken?
• Welke nieuwe businessmodellen er kunnen ontstaan door te werken in een ecosysteem?
• Hoe HR-technologie de processen in ecosystemen kan ondersteunen, voor zowel kleine als grote spelers?
• Welke rol autonome matching speelt binnen deze processen?

Dan is dit webinar interessant voor je! Ben je nieuwsgierig geworden en ben je een recruiter, HR-professional of loopbaanbegeleider? Schrijf je dan snel in voor dit webinar.

Na dit webinar weet je
• Welke factoren invloed hebben op de arbeidsmarkt van de toekomst de komende decennia.
• Hoe het werken in ecosystemen een antwoord biedt op de uitdagingen voor recruiters, HR-professionals en loopbaanbegeleiders.
• Het belang van autonome matching om ecosystemen van de toekomst vorm te geven.
• Hoe jij als recruiter, HR-professional of loopbaanbegeleider eenvoudig kan werken in gesloten of open ecosystemen, of deze zelf kan opzetten.

Over de sprekers

Yves Feijen
Yves Feijen is ruim 23 jaar actief in recruitment en detachering waarbij hij werkzaam is geweest bij Yacht en Monsterboard. Een belangrijke rode draad in de afgelopen jaren is het realiseren van employability en mobiliteit van medewerkers binnen organisaties onder het motto: ‘medewerkers moeten in staat worden gesteld hun “eigen businessplan” voor hun werkzame leven op te stellen en uit te voeren’. Dat begint met een intrinsieke motivatie, waarbij serious gaming, een effectief middel is gebleken om een eerste start te maken rondom employability. Dit heeft Yves onder meer uitgerold binnen departementen van de overheid. Maar data en technologie zijn eveneens essentiële hulpmiddelen om hieraan invulling te geven. Dat is voor Yves het ontbrekende puzzelstukje en reden geweest om aan te sluiten bij 8vance.

Yves is een groot voorstander van ecosystemen. Deze helpen de doorstroom en daarmee de ontwikkeling van medewerkers te versterken. Zijn ruime ervaring vanuit sales en marketing om organisaties met elkaar te verbinden en samen te werken, sluit hier naadloos op aan om praktisch invulling te geven aan het succesvol uitrollen van ecosystemen.

Han Stoffels
Han Stoffels is de oprichter van 8vance Matching Technologies BV, een Nederlands data gedreven matchtechnologiebedrijf dat gebruik maakt van big data en geavanceerde matchingsalgoritmen om oplossingen te bouwen voor de arbeidsmarkt. In zijn internationale managementcarrière was Han verantwoordelijk voor het opbouwen van snelgroeiende multinationale organisaties en heeft hij in die hoedanigheid leiding gegeven aan wereldwijde personeelswerving. Eind 2012 richtte hij 8vance Matching Technologies op, om de tool te bouwen die hij altijd al wilde hebben bij het werven en ontwikkelen van talent.

Met zijn strategische visie op talentontwikkeling, HR en recruitment inspireert hij recruiters, HR-professionals en ontwikkelingscoaches om matchmaking en selectie meer op basis van skills en competenties te gaan doen, in plaats van voornamelijk op ervaring en opleiding. Ook is hij een expert en vervend voorstander van het inzetten van big data en kunstmatige intelligentie bij talentmobiliteit en talentontwikkeling. Door de eigen autonome matchtechnologie van 8vance in te zetten in wil hij kleine en middelgrote intermediairs en bedrijven toegang geven tot de AI-technologie van de grote spelers.

Naar de inschrijfpagina

Inspiratie, insights, ervaringen en uiteraard de nodige tips en tricks. Na dit webinar kan jij direct aan de slag met diversiteitsbeleid!
Diversiteit en Inclusie, meer dan een hype!
12:30 - 13:15
 
Stefano Verkooij & Nancy Poleon
Organisatie
Brockmeyer Jobmarketing Experts & BrandedU
Thema
Een nieuwe kijk op het managen van talent

Op de arbeidsmarkt is helaas nog steeds niet iedereen gelijk. Onbewust sluiten we toch bepaalde groepen uit, stoten ze af of laten we ons beïnvloeden door vooroordelen. Of dat nu is op basis van etniciteit, geslacht of seksualiteit, niet iedereen heeft gelijke kansen. Iets waar wij als wervingsprofessionals een verschil in kunnen (en moeten) maken.

Nancy Poleon werkte als marketing manager voor artiesten als Britney Spears, Alicia Keys en Pink. De ervaringen die ze hierin op deed nam ze mee in haar bedrijf BrandedU waarmee ze vrouwen inspireert om hun zelfbeeld en 'eigen merk' te versterken. Op deze manier helpt zij hen onder andere om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. In gesprek met jobmarketing expert Stefano Verkooij (Brockmeyer) deelt zij haar inspirerende insights en ervaringen.

Dit webinar geeft jou concrete tips en tricks waarmee je direct aan de slag kunt met diversiteitsbeleid en meteen een verschil kunt maken binnen jouw organisatie.

Na dit webinar
- Weet je waarom een diverse organisatie belangrijk is
- Heb je bakken met inspiratie opgedaan
- Kun je direct aan de slag met jouw diversiteitsbeleid


Naar de inschrijfpagina

Talent vinden en behouden. Laat mensen vooral doen wat ze leuk vinden! De beste basis voor groei. Maar hoe weet je nou wat ze écht willen?
Ga ff lekker doen wat je leuk vindt!
13:30 - 14:15
Spreker
Maurice Vermunt
Thema
Een nieuwe kijk op het managen van talent

Fluitend naar je werk, weet je nog? Doe jij dat? En hoe zit dat voor je collega's of medewerkers? Als het vlammetje brandt en je energie krijgt van je werk zit je goed. Sta eens stil bij wat je echt interesseert en of je dat nog vindt in je dagelijkse werk. Samen met een team van wetenschappers zijn we op het punt gekomen dat we de zogenaamde 'doorleefde interesse' kunnen meten. How deep is your love? Meer weten, beter meten!

Na dit webinar weet je:
* Het belang van interesse bij matching en re-matching
* Wat is doorleefde interesse?
* Wat voegt het kunnen meten hiervan toe aan het instrumentarium van de professional?

Over Maurice Vermunt Maurice Vermunt is directeur/eigenaar van LDC en al 20 jaar ondernemer binnen arbeidsmarkt gerelateerde bedrijven. Hij heeft de ambitie om op meerdere manieren een positieve bijdrage te leveren aan maatschappij en arbeidsmarkt.

Naar de inschrijfpagina

Een succesvolle loopbaanprofessional focust zich met name op data, inzetbaarheid, skills en vitaliteit en heeft aandacht voor het individu
De succesformule van een loopbaanprofessional anno 2021
14:30 - 15:15
Spreker
Inge Vuik
Organisatie
Intelligence Group
Thema
Een nieuwe kijk op het managen van talent

Wil je weten hoe je als loopbaanprofessional in 2021 succesvol blijft/wordt? En wil je weten hoe je ook in 2025 nog succesvol kandidaten begeleidt in hun loopbaan? Volg dan het webinar van Intelligence Group waarin de succesformule wordt uitgewerkt.

Na dit webinar:
Ken je de succesformule van een loopbaanprofessional
Heb je een leidraad om de formule toe te passen
Weet je welke kansen je kunt of moet benutten!

Over Inge Vuik
Inge is werkzaam als Business Developement Manager en adviseert organisaties ter ondersteuning van mobiliteits- en wervingsvraagstukken. Hierin is het voortdurend belangrijk om een doelgroepgerichte aanpak te hebben op basis van data. Met behulp van uiteenlopende analyses en tools, waaronder de Arbeidsmarktscan en het DoelgroepenDashboard, kan Intelligence Group werkgevers helpen bij allerlei arbeidsmarktvraagstukken: of het nu gaat om het effectief werven van de doelgroepen, skills for the future of arbeidsmarktkansen. Afhankelijk van de vraag en de kern van het probleem bepaalt Inge in overleg met de klant de juiste analyse-aanpak en adviseert vervolgens de klanten hoe deze resultaten in de praktijk van de klant tot concrete acties en resultaten kunnen leiden. Het hebben van data over alle doelgroepen en over kansen op de arbeidsmarkt is cruciaal om effectief en slim te kunnen werven of loopbaanpaden vorm te geven.

Naar de inschrijfpagina

Maandag 8 februari
Dinsdag 9 februari
Woensdag 10 februari
Donderdag 11 februari
Vrijdag 12 februari

Inschrijven Webinar Week

Inschrijven voor de Webinar Week is gratis en doe je hier:

Schrijf je in

Deze partners maken de Webinar Week 2021 mogelijk:Bekijk alle partners

Beeline
Brainnet
Brockmeyer
Cammio
Bureau Cicero
Cornerstone OnDemand
Harvey Nash
Hays
HeadFirst Group
#HRTech Review
Indeed
Intelligence Group
Jellow
LDC
Otys Recruiting Technology
Pontoon Solutions
Recruitment Accelerator
SendtoDeliver
Social Seeder
Talmark
Textmetrics
Traicie
Tigris
Wijn & Stael Advocaten
ZiPconomy
8vance