Webinar Week 11 t/m 15 oktober 2021

De Werf& en ZiPconomy Webinar Week 2021

Van 11 tot en met 15 oktober delen boegbeelden, specialisten en ervaringsdeskundigen op de arbeidsmarkt hun kennis met jou.

De thema’s van de verschillende dagen zijn:

  • Maandag 11 oktober: Professioneel inhuren in de praktijk.
  • Dinsdag 12 oktober: Recruitment Process Automation.
  • Woensdag 13 oktober: HR Tech & Flex.
  • Donderdag 14 oktober: Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt.
  • Vrijdag 15 oktober: De toekomst van vast & flex: Total Talent Management.

Programma

Showing All
Candidate expercience / Employer branding
10:00
10:30
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
14:30
15:00
15:30
16:00
Maandag 11 oktober
Thema: Professioneel inhuren in de praktijk.
Maandag 11 oktober
Maandag 11 oktober
Opening dagvoorzitter
Spreker
Hugo-Jan Ruts
Organisatie
ZIPconomy

Onder leiding van dagvoorzitter Hugo-Jan Ruts nemen verschillende sprekers je mee in het thema Professioneel inhuren in de praktijk.

Opening dagvoorzitter

Door een groeiende behoefte aan flexibiliteit in Nederland dient de flexsector effectief en professioneel te worden vormgegeven.
De route naar een vakvolwassen sector met oog voor kwaliteit
10:15 - 11:00
Frederieke Schmidt Crans
Bovib
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Intermediairs zijn niet meer weg te denken uit de arbeidsmarkt. Ze vervullen een behoefte van opdrachtgevers om zo effecient mogelijk vraag en aanbod bij elkaar te brengen binnen de de kaders van wet- en regelgeving. Door de jaren heen is het inhuren van personeel een vak geworden. Maar hoe zorgen we dat dit op een professionele manier gebeurt en waarbij de verschillende belangen binnen de inhuurketen niet uit het oog verloren worden? Door de oprichting van brancheorganisaties en het ontwikkelen van keurmerken en opleidingen werken we toe naar een vak volwassen sector. In deze webinar gaan we in op hoe wij als Bovib daar een bijdrage aan leveren en welke effect dat heeft voor zowel opdrachtgevers als derde partijen.

Na dit webinar weet je
* Rol en verantwoordelijkheden van de intermediair
* Ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt die leiden tot de behoefte van de inzet van een intermediair
* De wijze waarop invulling wordt gegeven aan het professionaliseren van deze sector
* Een doorkijk naar de toekomst


Over Frederieke Schmidt Crans
Frederieke Schmidt Crans (40) is voorzitter van de Bovib en in het dagelijks leven directeur van Het Flexhuis (MSP dienstverlener). Met inmiddels 20 jaar ervaring in arbeidsbemiddeling is zij deskundige op het gebied van flexibele arbeid en de organisatie hiervan binnen de arbeidsmarkt.

Naar de inschrijfpagina

Je zit vaak zonder het te weten op een schat aan informatie. Maak jezelf hier slimmer mee en toon je toegevoegde waarde aan de organisatie.
Next step externe inhuur: slimmer worden met eigen inhuurdata
11:15 - 12:00
Spreker
Paul Oldenburg
Organisatie
HeadFirst
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Weten wie er als externen bij je rondlopen, tegen welke tarieven, looptijden van opdrachten en de totale kosten. Het verlangt heel wat van organisaties om al die gegevens vast te leggen. Ondertussen bouw je daarmee wel een schat aan data op. Over kwaliteiten van professionals, over welke condities er worden gehanteerd en over welke inhuurstrategie succesvol is en welke niet. De kunst is deze inhuurdata goed te ontsluiten en om te zetten in relevante informatie en inzichten. Met als doel: de eigen prestaties te kunnen benchmarken met die van de markt.

Paul Oldenburg legt in dit webinar uit hoe inhuurdata organisaties kan helpen bij het nemen van goed onderbouwde besluiten en het optimaliseren van de inhuurstrategie. Daarnaast laat hij aan de hand van een recente case zien hoe dit in de praktijk wordt toegepast.

Na dit webinar weet je:
- Hoe je bij de inhuur van externen eigen data veel beter kunt benutten.
- Hoe je waardevolle data over de inhuur van externen uit je eigen systeem haalt.
- Hoe je jouw prestaties met de markt vergelijkt.

Over Paul Oldenburg
Paul (1969) is vijfentwintig jaar actief in de flexmarkt en sinds 2009 betrokken bij de ontwikkeling van de eerste onafhankelijke MSP van Nederland: Staffing Management Services. Sinds eind 2018 is de organisatie onderdeel van HeadFirst Group en werd daarmee marktleider op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. Vanuit zijn rol is Paul verantwoordelijk om de externe inhuur van organisaties uit de publieke sector en grote corporates (> 20 miljoen inhuur) naar een volgende fase te brengen. Tevens is hij een van de auteurs van het boek ‘Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid’, waarvan in oktober een tweede versie wordt uitgebracht.

Naar de inschrijfpagina

First Brokerage: voordelen, valkuilen en aandachtspunten
12:30 - 13:15
Jeroen de Vries
Hero
Thema
Professioneel inhuren in de praktijkNaar de inschrijfpagina

Bijzondere administratieve constructies kunnen uw inzicht in de keten als opdrachtgever bemoeilijken, Maarten de Jong neemt u mee in deze casussen
Administratieve constructies: hierop moet je letten in de keten van aansprakelijkheid
13:30 - 14:15
Maarten de Jong
Bureau Cicero
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Bij het inlenen van personeel is het volgens de Nederlandse wetgeving van belang dat u als opdrachtgever zich bewust bent van de gehele keten. Met name inlenen uit het buitenland met meerdere schakels kent hogere risico's, hoe meer schakels, hoe meer risico de opdrachtgever loopt. Maarten de Jong, inspecteur bij Bureau Cicero en buitenland specialist laat aan de hand van een aantal business cases zien waar het gevaar in de administratieve werkelijkheid ligt.

Na deze sessie weet u waar u op moet letten in de keten van aansprakelijkheid als opdrachtgever en waar de administratie wel eens anders kan duiden dan de werkelijkheid is. U krijgt tips en tools om het in uw situatie toe te passen.

Over Maarten de Jong
Maarten de Jong is al meer dan twee decennia werkzaam in de flex-branche waarvan de helft als inspecteur op NEN 4400-1, NEN 4400-2 en Pay-OK gebied. Hij schrijft regelmatig blogs en artikelen over de materie en is veel gevraagd spreker.

Naar de inschrijfpagina

De nieuwe editie van het standaardwerk over inhuur van externe arbeid is uit!
14:30 - 15:15
Spreker
Rob de Laat
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

De nieuwe editie van het standaardwerk over inhuur van externe arbeid is uit! Mede-auteur Rob de laat bespreekt actuele cijfers & de belangrijkste ontwikkelingen.

Naar de inschrijfpagina

Dinsdag 12 oktober
Thema: Recruitment Process Automation
Dinsdag 12 oktober
Dinsdag 12 oktober
Opening dagvoorzitter
Caroline Pols
Up
Thema
Recruitment Process Automation

Dagvoorzitter Caroline Pols leidt deze dag kort in en zal gedurende de dag onze host zijn van de verschillende webinars.

Hoe zorg je als recruiter ervoor dat je klaar bent voor de toekomst? Ontdek hoe je AI en Automation slim inzet voor de beste resultaten!
Zo los je met AI en Automation sourcing uitdagingen op!
10:15 - 11:00
Arjan van der Vecht
Textkernel
Thema

Hoe zorg je ervoor dat jij als recruiter klaar bent voor de toekomst? De pandemie dwong uitzendbureaus dieper te duiken in digitale transformatie. En op dit moment boeken de voorlopers uitzonderlijke resultaten! Automation en Artificial Intelligence (AI) zijn dé hot topics van 2021. Maar hoe zet jouw organisatie deze krachtige tools in om de grootste uitdaging aan te pakken: de perfecte kandidaten vinden?

Arjan van der Vecht van Textkernel - specialist in Machine Intelligence voor het matchen van mensen en jobs - geeft tijdens dit webinar praktische voorbeelden over hoe Automation en AI jouw uitzendbureau helpt de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken.

Na deze sessie weet jij:
* Hoe je semi-geautomatiseerde sourcing maximaliseert terwijl je als recruiter de controle houdt
* Hoe je junior recruiters snel aan de slag krijgt, zodat ook zij snel betere matches kunnen maken
* Hoe je recruiters verandert in power sourcers door de inzet van AI-searching

Over Arjan van der Vecht
Arjan van der Vecht heeft meer dan 10 jaar ervaring binnen de wereld van recruitment technologie. Momenteel werkt hij bij Textkernel, de internationale leider in Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Semantic Technology voor het matchen van mensen en banen. Arjan helpt recruiters slimmer en effectiever te werken door het creëren van efficiëntie in het HR- en wervingsproces.

Naar de inschrijfpagina

Sneller meer conversie? Beter profiteren van je eigen database? Zo verover je als uitzender of detacheerder tijdig het juiste talent.
Krapte!Volume! Conversie! 3 key automations in Staffing
11:15 - 12:00
Joram Timmerman & Rob Boersma
Byner & Jobrock
Thema
Recruitment Process Automation

De war for talent is heftiger dan ooit! Hoe vind je als uitzendorganisatie of detacheerder in deze enorm schaarse arbeidsmarkt toch altijd tijdig geschikte professionals? Slimme automations zijn hierbij een krachtig wapen. Voor het snel en doeltreffend werven van grote volumes. Maar ook voor het engagen van kandidaten en je ‘eigen’ professionals in elke fase van hun journey.

Tijdens dit webinar laten we aan de hand van 3 succesvolle praktijkcases de impact zien van krachtige automations in verschillende fasen van het proces. Van recruitment tot matching. Van plaatsing tot alumni en daarna. Zodat je - ongeacht het volume en de aard van het wervingsvraagstuk - altijd de juiste mensen aantrekt, duurzame persoonlijke relaties opbouwt met talent en waardevolle ambassadeurs voor je organisatie creëert.

Na deze sessie weet je:
* hoe je sneller dan concurrenten het juiste talent bereikt
* hoe je meer productiviteit behaalt tegen minder kosten
* hoe je een duurzame relatie opbouwt met waardevol talent
* hoe je ambassadeurs kweekt voor je organisatie


Over de sprekers:

Joram Timmerman
Joram is mede-oprichter van Byner. Zijn expertise in de Staffing & Recruitment branche en zijn fascinatie voor digitalisering resulteerden in de ontwikkeling van Byner. Byner is een innovatieve app die het kernproces optimaliseert van lead tot factuur en is het #1 end-to-end platform op Salesforce voor talent en customer engagement voor bedrijven in detachering, recruitment en consultancy. Naast eigenaar van Byner is Joram ook managing partner van Salesforce Implementatie en Consulting Partner Talent Peaks.

Rob Boersma
Rob is directeur van Jobrock, een toonaangevende, geïntegreerde recruitment marketing toolkit voor agencies om engagement met talent te starten op de plekken waar ze echt zijn. De tool stelt innovatieve recruitmentbureaus in staat om meesters te worden in hun vak door het effectief bereiken en binden van actieve en passieve kandidaten.

Naar de inschrijfpagina

We nemen je mee in vijf praktijkvoorbeelden van bedrijven die WhatsApp Business inzetten bij het contact met kandidaten.
Hoe zet je WhatsApp in voor jouw candidate engagement?
12:30 - 13:15
Spreker
Luuk van Neerven
Organisatie
Joboti
Thema

Tijdens het webinar laten we je zien hoe je direct vanuit je recruitmentsysteem eenvoudig en snel contact kunt opnemen met kandidaten, via WhatsApp. Ook gaan we in op het gebruik van Job Alert, een middel dat door veel bedrijven wordt ingezet om kandidaten naar hen toe te trekken.

Na dit webinar weet je:
- Welke mogelijkheden WhatsApp Business jou biedt
- In welke fasen van de candidate journey WhatsApp voor jou interessant is
- Hoe WhatsApp jou een hogere conversie en tijdsbesparing kan bieden


Over Luuk van Neerven
Luuk van Neerven studeerde marketing in Groningen in de tijd dat een bekende reclame-uiting nog volop actueel was: “Half the money spend on advertising is wasted; the trouble is we don’t know which half.” Nu marketing veel meer data gedreven is, verdiept Luuk zich graag in technologie.

Na diverse marketing- en sales-rollen in de farmaceutische industrie, kwam hij via een vriend op het recruitment pad. Met het runnen van een werving- en selectiebureau als eerste stap, gevolgd door een aantal jaar interim corporate recruitment, kent Luuk de recruitment wereld. Zijn waardevolle ervaring zet hij nu in bij Joboti om door middel van technologie en (WhatsApp) chatbots in het bijzonder, het recruitmentproces bij klanten te optimaliseren.

Naar de inschrijfpagina

Voor het eerst in 50 jaar zijn er meer vacatures dan werklozen. Toch zijn 50% van de kandidaten latent opzoek. Een kans, vraagt iets anders!
Regulier recruitmentproces geen optie... Change or Die
13:30 - 14:15
Caroline Pols & Esther Moelands
Up in Business
Thema

Voor het eerst in 50 jaar hebben we meer vacatures dan werklozen. Kandidaten met een schaarste profiel solliciteren niet, toch is 50% van de kandidaten latent opzoek. Hoe kan je deze mensen bereiken en hoe bereik je ze op het juiste moment? We nemen je mee hoe je dit in praktijk toe kan passen aan de hand van concrete voorbeelden.

Na deze sessie weet je:
- hoe je grip krijgt op je doelstelling, het per definitie realiseren van het aantal hires in lijn met jouw doelstelling
- inzicht te krijgen in concreet relevant gedrag van latent zoekende kandidaten op persoonsniveau
- op welke manier je jouw latent zoekende kandidaten op het juiste moment kan benaderen voordat de rest van de markt dit doet
- waar je moet beginnen, we nemen je mee in de praktijk aan de hand van 5 stappen
- wat je morgen anders kan doen


Over de sprekers
Caroline Pols
Caroline Pols is Founder van UP in Business. UP staat voor groei.
Caroline komt vanuit de arbeidsbemiddeling. Haar roots liggen bij Vitae (Experis), daar is ze in 2000 gestart. In 2008 heeft ze de overstap naar Manpower Group Nederland gemaakt, het gedachtegoed van UP is ontstaan tijdens de financiële crisis in haar laatste rol als Salesdirector.

Esther Moeland
Esther Moelands is partner bij UP in Business. Met een pragmatisch, resultaatgerichte, authentieke en avontuurlijke kijk op het recruitment/ sales proces adviseert en begeleidt Esther ruim 35 klanten binnen de arbeidsbemiddeling naar een slim online en offline proces. Een steady commercieel ritme wat vervolgens autonoom voortgezet wordt door haar opdrachtgevers.

Naar de inschrijfpagina

Door middel van diverse stellingen worden onderwerpen besproken zoals volumerecruitment via jobboard marketing, pay for performance is het nieuwe afrekenmodel & waarom inkoop transparant te delen met opdrachtgevers.
Hoe data gedreven tooling het recruitment landschap verandert
14:30 - 15:15
Femke Marijne
JobBoost.io
Thema

JobBoost.io zal in gesprek gaan met één van haar opdrachtgevers (jobmarketing expert Brockmeyer) om de online wervingscampagnes van een aantal opdrachtgevers te bespreken. Waarom is er voor een dergelijke wervingsstrategie gekozen, en hoe presteert de tool van JobBoost.io? Verder zoomen we door middel van een aantal stellingen verder in op de markt en de toekomst binnen het recruitment landschap.

Na dit webinar ken jij het geheim achter goede tooling!

Over de spreker
Femke Marijne is campaign manager binnen JobBoost.io en 1e aanspreekpunt voor support. Ze onderhoudt contacten met opdrachtgevers, beheert campagnes en optimaliseert daar waar nodig. Samen met de klant weet zij de juiste strategie te kiezen om tot de beste resultaten te komen. Ook onderhoud zij de contacten met de jobboards om ervoor te zorgen dat deze ook optimaal presteren om gezamenlijk tot de beste conversies te komen.Naar de inschrijfpagina

Woensdag 13 oktober
Thema: HR Tech & Flex
Woensdag 13 oktober
Woensdag 13 oktober
Opening dagvoorzitter
Hugo-Jan Ruts
ZIPconomy
Thema
HR Tech & Flex

Dagvoorzitter Hugo-Jan Ruts leidt deze dag kort in en zal gedurende de dag onze host zijn van de verschillende webinars.

Chris Neddermeijer vertelt hoe je je kansen op een match tussen vraag en aanbod kunt verhogen met 'Skill based hiring'.
Dé oplossing voor schaarste op de arbeidsmarkt: Skill based hiring
10:15 - 11:00
Chris Neddermeijer
Nétive VMS
Thema
HR Tech & Flex

Goede automatisering is randvoorwaardelijk voor goed talentbeheer. Dit geldt ook voor flexibele arbeid en dan zijn Vendor management systemen (VMS) onvermijdelijk als tooling voor integraal flexibel talent beheer van aanvraag t/m factuur. In tijden van schaars talent is het optimaliseren van de rol/kandidaat match cruciaal.

Vanuit de achtergrond van flex en technologie vertelt Chris Neddermeijer hoe je je kansen op een match tussen vraag en aanbod kunt verhogen door naar vaardigheden in plaats van functietitels te kijken: skill based hiring.

Hij legt uit hoe door een combinatie van technieken je vacatures goed kunt vullen met mensen waarvan je op voorhand niet had gedacht dat ze daarvoor geschikt zouden zijn, omdat wij mensen met zoveel onbewuste vooroordelen over een profiel de match simpelweg niet kunnen zien.

Een verhaal over recruitment met kunstmatige intelligentie als je glazen bol. De enige vraag die blijft is: durf je het aan?

Na deze sessie weet je wat je met een vendor management systeem kunt doen en hoe je met het principe van skill based hiring je schaarsteprobleem kunt oplossen.

Over Chris Neddermeijer
Chris is samen met Patrick Tiessen en Leon Vet boprichter van Nétive. Sinds 1998 houd hij zich bezig met het inhuurvak. Gestart als programmeur, vervolgde hij zijn carrière als functioneel analist, product owner en tegenwoordig als Solution Architect. Hij helpt zijn relaties tot de beste oplossing te komen voor uitdagingen binnen het inhuurproces. Uiteraard met behulp van het prachtige Nétive Vendor Management Systeem!

Naar de inschrijfpagina

11:15 - 12:00
Thema
Professioneel inhuren in de praktijk

Lessons learned uit het Human Catalist report: hoe staan huidige MSP’s ervoor?
11:15 - 12:00
Spreker
Maurice Roy
Organisatie
Hays
Thema
HR Tech & FlexSchrijf je in voor dit webinar

12:30 - 13:15
Spreker
Organisatie
Beeline
Thema
HR Tech & FlexNaar de inschrijfpagina

Alle werkenden een vast contract met inkomenszekerheid minimaliseert risico's en stimuleert duurzame inzetbaarheid.
Iedereen een vast contract
13:30 - 14:15
Spreker
Edward Belgraver
Organisatie
Verloning.nl
Thema
HR Tech & Flex

Sociale zekerheden zijn alleen te dragen wanneer we solidair zijn aan elkaar en we een arbeidsmarkt creëren waarin alle werkenden economisch zelfstandig zijn, blijven of worden.

Edward laat je fundamenteel anders nadenken over sociale zekerheid. Hij neemt je mee in een wereld waarin sociale zekerheid normaal is. Waar dit met elkaar veel beter georganiseerd kan worden.

Over Edward Belgraven
Als mens en ondernemer maak ik me hard om de wereld om me heen mooier en beter te maken. Dit doe ik als ondernemer door complexe zaken te ontdoen van onzinnige en complexe regels. In de arbeidsmarkt heb ik daarin mijn passie én meer dan genoeg uitdaging gevonden!

Schrijf je in voor dit webinar

Het belang van een datagedreven aanpak voor flex om snelheid, kwaliteit, efficiëntie en financiële voordelen te behalen.
De data en tech gedreven toekomst van flex
14:30 - 15:15
Kevin Akeroyd
Brainnet, onderdeel van Pro Unlimited
Thema
HR Tech & Flex

Data en platforms zijn de toekomst voor zoek en beheer van tijdelijke arbeidskrachten.

Wist je dat flex wereldwijd groeit? Steeds meer bedrijven stappen over van traditioneel tactisch beheer van flexmedewerkers naar naar een strategische focus. In de toekomst zal flexarbeid veel holistischer worden behandeld, omdat het de mogelijkheid biedt tot talentdifferentiatie, er miljarden in wordt omgezet en flex niet langer wordt ingezet voor piek en ziek. Om de snelheid, kwaliteit, efficiëntie en financiële voordelen voor het beheer van tijdelijk personeel te verbeteren is de juiste technologie onmisbaar.

Ontdek tijdens dit webinar
• Personele ontwikkelingen op macroniveau
• Het belang van een holistische, datagedreven aanpak voor flex
• Hoe technologie werkgevers helpt om hun flex wereldwijd succesvol te beheren en op te schalen
• De verschuiving van gefragmenteerde en niet-geïntegreerde solo-oplossingen naar een overkoepelend platform


Na dit webinar weet je:
- De toekomst voor het beheer van flex en de invloed van data en technologie daarop
- Meer inzicht in de personele ontwikkelingen op macroniveau
- Wat het belang van een holistische, datagedreven aanpak voor flex
- Hoe technologie werkgevers helpt om hun flex wereldwijd succesvol te beheren en op te schalen
- Hoe gefragmenteerde en niet-geïntegreerde solo-oplossingen verschuiven naar een overkoepelend platform


Over Kevin Akeroyd
Kevin Akeroyd is de Chief Executive Officer van PRO Unlimited. Hij wordt gezien als een van de vertrouwde experts in de technologie-industrie. Kevin heeft leidinggevende functies bekleed bij enkele van 's werelds meest opvallende merken die leider waren in Cloud Software, Services en Data. Pro Unlimited is MSP dienstverlener en actief in ruim 100 landen met een netwerk van 5.000 leveranciers van flexibel personeel en meer dan 210.000 flexkrachten. Brainnet is een onderdeel van Pro Unlimited

Naar de inschrijfpagina

Donderdag 14 oktober
Thema: Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt
Donderdag 14 oktober
Donderdag 14 oktober
Opening dagvoorzitter
Wim van Meerbeeck & Geert-Jan Waasdorp
Organisatie
HRlinkIT & Intelligence Group
Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt

Dagvoorzitters Wim van Meerbeeck & Geert-Jan Waasdorp zullen een korte introductie geven op het thema van deze dag en gedurende de dag onze hosts zijn bij de diverse webinars.

Vergroot de vijver aan sollicitanten door vereisten te versoepelen en met matching technologie de verborgen parels er uit te vissen.
Vergroot de vijver met inzet matching technologie
10:15 - 11:00
 
Lotte Welten
 
The Selection Lab
Thema
Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt.
 

Het grote tekort aan kandidaten forceert organisaties om hun aanpak fundamenteel aan te passen. De meest krachtige manier om meer sollicitanten te krijgen is om de harde vereisten aan de voorkant van het proces te versoepelen. Denk hierbij aan het benodigde opleidingsniveau of bijvoorbeeld het aantal jaar relevante werkervaring. Maar holt de kwaliteit dan niet achteruit? Niet perse.

Door te werken met matching technologie (op basis van assessments) kan namelijk objectief worden bepaald welke van de sollicitanten met een 'alternatieve' achtergrond verborgen talenten zijn. Zo kun je een HBO functie ook openstellen voor kandidaten met een MBO opleiding en met een cognitieve toets meten of ze over de benodigde (op HBO niveau) intelligentie beschikken. Of mensen met minder benodigde ervaring een kans geven als blijkt dat hun competenties en drijfveren overeenkomen met hetgeen belangrijk is voor de functie.

Zo kun je niet alleen meer vacatures vullen, maar zou het zomaar kunnen dat je nog beter ontdekt welke kenmerken er echt toe doen binnen jullie organisatie om zo de kwaliteit van medewerkers juist te verhogen.


Na dit webinar weet je:
- De voordelen van het inzetten van matching technologie.
- Hoe matching technologie andere organisaties heeft geholpen hun time to hire, quality-of-hire, retentie en diversiteit heeft verhoogd.
- Op welke manier de matching technologie van The Selection Lab jullie organisatie kan helpen op verantwoorde wijze jullie vijver te vergroten.

Over Lotte Welten
Lotte is de CEO en mede-oprichter van The Selection Lab.

Lotte is van origine historica en in haar gehele carrière actief op het vlak van diversiteit en inclusiviteit. In de eerste jaren deed ze dit vooral voor NGO's en stichtingen in het buitenland (China, Malaisië, Ghana, Mexico), maar sinds 4 jaar op Nederlandse bodem met The Selection Lab. Middels matching technologie wilt ze het selectieproces objectiveren om zo (onbewuste) vooroordelen uit het selectieproces te halen en daarmee organisaties (en de samenleving) inclusiever te maken. The Selection Lab groeit hard en heeft in het afgelopen jaar het aantal klanten vertwintigvoudigd.

Naar de inschrijfpagina

10 inhoudelijke tips voor startende recruiters
11:15 - 12:00
Dorien Waasdorp
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie
 
Thema
Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt.
 

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt is er een schreeuwend gebrek aan recruiters in Nederland. We mogen niet vergeten dat recruitment een vak is waarin je succesvol wordt als je de basisprincipes kent en leert beheersen. Ben jij een startende recruiter en kan je nog wel wat tips gebruiken voor jouw werving? Tijdens dit webinar geeft Dorien Waasdorp je tips en tricks hoe jij een vliegende start maakt in jouw recruitmentcarrière.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens dit webinar zijn:
* De vacature intake
* Hoe kom je in aanraking met de perfecte kandidaat?
* Wat kan jij doen aan personal branding?
* Welke platformen zijn belangrijk om te kennen?


Over Dorien Waasdorp
Dorien Waasdorp-Slotboom is werkzaam als trainer, interim HR Adviseur, spreker en trouwambtenaar.

Dorien is haar loopbaan gestart als intercedent en heeft daarna altijd gewerkt binnen HR. Haar ervaringen vanuit het verleden neemt ze mee in haar trainingen en adviezen, gecombineerd met haar positieve instelling en haar enthousiasme zorgt ze dat cursisten zich op hun gemak voelen en aan het einde van de training met nieuwe, praktische, informatie naar huis gaan.

In alle functies die zij heeft doorlopen was recruitment een centraal onderdeel van haar dagelijkse werkzaamheden. Van intake van de vacature bij de lijnmanagers tot het zoeken van nieuwe medewerkers. Van assessor en het voeren van sollicitatiegesprekken tot aan onboarding en het trainen van lijnmanagers. In de afgelopen 15 jaar heeft zij meer dan 1.000 hires gemaakt.

Dorien is co-auteur van het boek Zo vind je een baan!

Naar de inschrijfpagina

Naar de inschrijfpagina

Ontdek hoe digitaal je recruitmentproces is en krijg voorbeelden van hoe je slim en digitaal kunt werven in een moeilijke arbeidsmarkt.
Hoe volwassen is jouw digitale recruitmentproces?
12:30 - 13:15
 
Wim van Meerbeeck
 
HRlinkIT
Thema
Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt.
 

In dit webinar krijg je aan de hand van enkele vragen inzicht in jouw recruitmentproces: hoe digitaal is jouw bedrijf al? Wat zijn de bottlenecks die jouw proces vertragen? Hoe doet de concurrentie het en de winnaars in de markt? Dagvoorzitter Geert-Jan Waasdorp en Wim Van Meerbeeck geven jou per onderdeel handvaten en quick wins om verder te digitaliseren. Het ideale webinar voor wie zijn optimalisatiemogelijkheden wilt ontdekken en wilt starten met digitaliseren.

Na deze sessie weet je:
- hoe digitaal je recruitmentproces is
- hoe je snel kunt optimaliseren
- hoe je start met een digitaliseringstraject
- heb je inzicht in de digitalisering van de recruitmentsector

Over Wim van Meerbeeck
Wim Van Meerbeeck is oprichter van HRlinkIT en Minggo. Wim ziet als geen ander de mogelijkheden van technologie voor bureaus en speelt een belangrijke rol in de digitale transformatie van de recruitmentsector in België en Nederland. Hij wordt beschouwd als een expert en thought leader inzake trends, kansen en uitdagingen in de recruitmentmarkt. Dankzij zijn specifieke ervaring en kennis is hij een inspiratie voor veel marktleiders en innovators.

Naar de inschrijfpagina

In dit webinar wordt toegelicht welke rol data en tools van Intelligence Group spelen/ hebben gespeeld in de wervingsprocessen van ProRail
De rol van data in het recruitmentproces van ProRail
13:30 - 14:15
Teun van Keeken & Inge Vuik
ProRail & Intelligence Group
Thema
Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt.
 

In de afgelopen jaren is ProRail veranderd van een niet zo populaire werkgever in een werkgever waar veel mensen willen werken en waar (technische) innovaties voorop staan. Tijdens het gesprek met de dagvoorzitter zal er een kijkje worden gegeven in de keuken van recruitment bij ProRail en de uitdagingen waar het de afgelopen jaren voor heeft gestaan, maar ook welke uitdagingen er op dit moment zijn. Daarbij wordt er stilgestaan wat het belang is van het gebruik van data in het recruitmentproces. Teun legt o.a. uit welke data van Intelligence Group worden gebruikt in de vacatureintakes met de hiring managers, maar ook hoe de data worden ingezet om vacatureteksten doelgroepgericht te schrijven.

Na dit webinar weet je
- hoe doelgroepdata praktisch inzetbaar zijn in het wervingsproces
- hoe ProRail omgaat/is omgegaan met de krapte op de arbeidsmarkt voor cruciale functies
- hoe je als organisatie ook kunt werven op basis van skills en competenties i.p.v. werkervaring.

Over de sprekers
Teun van Keeken
Jarenlang is Teun werkzaam geweest als recruiter aan de bureauzijde in de ICT detacheringssector, een dynamische branche, waarin een ad-hoc-, en no-nonsense mentaliteit erg belangrijk is. Tegenwoordig is hij coördinerend op het gebied van sourcing en Talent acquisitie, waarbij hij de focus legt op de specialistische en vaak lastig in te vullen vacatures voornamelijk o.g.v. techniek, ICT, Management en Finance bij ProRail. Door middel van het inzetten diverse wervingskanalen en de juiste tools probeert hij het juiste talent voor zijn opdrachtgever aan te trekken en ProRail als een aantrekkelijk werkgever te positioneren. Een match op basis van hard skills is niet voldoende, ook de soft skills zijn met oog op een langdurige en duurzame arbeidsrelatie van groot belang. Hij denkt daarom ook graag mee met de professionals over hun carrièrewensen en -mogelijkheden.

Inge Vuik
Inge is werkzaam als Business Developement Manager en adviseert organisaties ter ondersteuning van mobiliteits- en wervingsvraagstukken. Hierin is het voortdurend belangrijk om een doelgroepgerichte aanpak te hebben op basis van data. Met behulp van uiteenlopende analyses en tools, waaronder de Arbeidsmarktscan en het DoelgroepenDashboard, kan Intelligence Group werkgevers helpen bij allerlei arbeidsmarktvraagstukken.

Naar de inschrijfpagina

Wij tonen hoe HR technologie helpt om objectief te werven op competenties en talent bij gebrek aan gekwalificeerde kandidaten
Geen gekwalificeerde kandidaten: wat nu? HR tech helpt!
14:30 - 15:15
Jochen Roef & Filip De Geijter
Traicie & Actonomy
Thema
Succesvol werven in een krappe arbeidsmarkt.
 

'Hire for attitude, train for skill' wordt al jaren gepredikt in sectoren met gebrek aan gekwalificeerde kandidaten! Maar hoe pak je dit concreet aan en hoe helpt technologie je daarbij?

Na deze sessie weet je
- Wanneer het zinvol is om op attitude te werven in plaats van op ervaring
- Hoe je 'hire for attitude' stapsgewijs in de praktijk aanpakt
- Welke technologie je kan helpen om competenties te objectiveren
- Welke technologie je kan helpen om softskills te objectiveren

Over de sprekers
Jochen Roef
Jochen Roef heeft als master in de Psychologie steeds een passie gehad voor taal. Na functies als salesprofessional, loopbaanbegeleider en Learning en Development Manager bij Adecco, startte hij in 2010 Blinc, een consultancy organisatie die mensen helpt bij persoonlijke en professionele groei. In 2019 bouwde hij samen met academici traicie, een taalgebaseerd algoritme dat de natuurlijke werkstijl van kandidaten voorspelt vroeg in de rekrutering.

Filip De Geijter
De carrière van Filip De Geijter kent 1 centrale rode draad: taal en technologie. Als voormalig Product Marketing Manager van taalpionier bedrijf Lernout & Hauspie zette hij 30 jaar geleden de eerste stappen in Language Processing. Vandaag is hij CEO van Actonomy.

Naar de inschrijfpagina

Vrijdag 15 oktober
Thema: De toekomst van vast & flex: Total Talent Management
Vrijdag 15 oktober
Vrijdag 15 oktober
Opening dagvoorzitter
Hugo-Jan Ruts
ZIPconomy
De toekomst van vast & flex: Total Talent Management

Dagvoorzitter Hugo-Jan Ruts leidt deze dag kort in en zal gedurende de dag onze host zijn van de verschillende webinars.

Hoe voldoe je aan de verwachtingen van je medewerkers in een veranderende wereld?
Recruitment in 'het nieuwe normaal'
10:15 - 11:00
Arjan Vissers
Indeed
Thema
De toekomst van vast & flex: Total Talent Management

Recruitment in een nieuwe wereld: verwacht het onverwachte. Dat geldt nu meer dan ooit tevoren. Hoe ga jij dit toepassen in je strategie en welke hordes moet je daarvoor nemen?

Na dit webinar weet je:
- hoe je je recruitmentstrategie kunt aanpassen binnen de veranderende wereld
- welke trends belangrijk zijn om in de gaten te houden komend jaar
- waar werkzoekenden belang aan hechten tegenwoordig

Over Arjan Vissers
Als Recruitment Evangelist Benelux ondersteunt Arjan werkgevers met het optimaliseren van hun recruitmentproces door inzichten te bieden in online jobsearch en de recruitmentmarkt. Arjan werkt al ruim 5 jaar bij Indeed. In zijn vorige rol was hij verantwoordelijk voor de strategie en executie van Indeed in de Benelux waar Indeed is uitgegroeid tot #1 vacataturewebsite in zowel Nederland als België. Voor Arjan bij Indeed aan de slag ging, heeft hij veel ervaring opgedaan in de HR-sector;waar hij onder andere verantwoordelijk is geweest voor de strategie en groei van verschillende ondernemingen in de Benelux.

Naar de inschrijfpagina

Total Talent Management: Mastering the art of finding Waldo
11:15 - 12:00
Guido de Regt
 
Sterksen
Thema
De toekomst van vast & flex: Total Talent ManagementNaar de inschrijfpagina

Wij geloven in het belang van een eerlijk en transparant inhuurproces. Hoe wij dit doen als onafhankelijke MSP? We vertellen het graag!
Eerlijk inhuren met een onafhankelijke MSP
12:30 - 13:15
 
Daniël Goedhart & Jaap Jan Westland
Organisatie
Flextender
Thema
De toekomst van vast & flex: Total Talent Management

Wij weten dat eerlijke inhuur niet altijd makkelijk is. We zien het nog steeds, overal om ons heen. Flextender maakt zich hard voor een nieuwe wereld. Een wereld waarin de inhuurmarkt open en transparant is. Waar iedere kandidaat een gelijke kans heeft. Of je nu zzp’er bent of werkt voor een grote detacheerder. Zo houden wij belangenverstrengelingen bij aanbestedingen buiten de deur. Maar waar moet je op letten als inhurende partij? Wij vertellen het graag tijdens het gesprek met de dagvoozitter.

Na deze sessie weet je waarom inhuren via een onafhankelijke MSP écht het beste is voor opdrachtgevers en kandidaten.

Over de sprekers
Jaap Jan Westland is adjunct-directeur en Daniël Goedhart is Senior Relatiemanager. Hun kennis over de inhuurmarkt is ongeëvenaard en het zijn inspirerende sprekers.

Naar de inschrijfpagina

Het gaat niet meer om de belangen van werkgevers en werknemers maar om die van de conservatieven en de progressieven
Alle rollen op de arbeidsmarkt zijn aan het schuiven
13:30 - 14:15
Spreker
Stef Witteveen
Organisatie
Uniforce Professionals
Thema
De toekomst van vast & flex: Total Talent Management

Nu de werkgevers het uitgangspunt van brede welvaart omarmen, gaat het er veel meer om of je de arbeidsmarkt wilt inrichten naar de behoeften van de toekomst of dat je de zaken zoveel mogelijk terug wilt draaien naar het oude dienstverband.

Jij volgt deze sessie om los te komen van het oude en onbruikbare jargon van de arbeidsmarkt dialoog en daardoor nieuwe perspectieven kunt ontdekken.

Over Stef Witteveen
Stef heeft in zijn loopbaan ervaring opgedaan met aangelegenheden van de arbeidsmarkt in binnen- en buitenland. De carrière van Stef is begonnen bij IKEA en Allied Breweries, daarna heeft hij als CEO bij o.a. Randstad België/Luxemburg, Randstad USA en CED Europe jarenlang gewerkt in de uitzend- en outsourcingssector.

Naar de inschrijfpagina

14:30 - 15:15
Spreker
Jeroen Kuijlen
Organisatie
Staffing Groep
Thema
De toekomst van vast & flex: Total Talent ManagementNaar de inschrijfpagina

Maandag 11 oktober
Dinsdag 12 oktober
Woensdag 13 oktober
Donderdag 14 oktober
Vrijdag 15 oktober

Inschrijven Webinar Week

De inschrijvingen voor de Webinar Week zijn geopend. Je kan je inschrijven voor 1 of meerdere gratis webinars.

Schrijf je gratis in

Webinar Week partnersBekijk alle partners

Indeed
Intelligence Group
Textkernel
Joboti
UP in Business
JobBoost.io
Byner
Jobrock
HRlinkiT
The Selection Lab
ZiPconomy
Traicie
Actonomy
Verloning.nl
HeadFirst Group
Hero
Bureau Cicero
HAYS Talent Solutions
Bovib
Brainnet
Flextender
Staffing Groep
Uniforce Professionals
Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie