Feel Good Friday: recruitment-humor rondom de Amerikaanse verkiezingen

De Amerikaanse verkiezingen blijven ook ruim een week later nog aardig de gemoederen bezighouden. En dat leidt soms tot aardig hilarische grappen, ook vanuit recruitment-perspectief.

Peter Boerman Op 13 november 2020
Gem. leestijd 2 min 361x gelezen
Deel dit artikel:
Feel Good Friday: recruitment-humor rondom de Amerikaanse verkiezingen

Het is inmiddels ruim een week geleden dat de Amerikaanse verkiezingen plaatsvonden. En hoewel de winnaar inmiddels toch wel aardig vaststaat, zijn er nog steeds Republikeinen die zich daar niet bij willen neerleggen. Wat dan soms weer tot hilarische tegenreacties leidt. En het is even zoeken: maar soms is daar ook best een invalshoek bij te vinden die ook voor recruiters leuk en interessant is.

Bijzondere perk: ‘De kans krijgen om met de hele Trump-familie te werken!’

Zo heeft mediagroep MeidasTouch een soort parodie van een wervingscampagne gemaakt voor Jones Day, het advocatenkantoor dat Trump bijstaat in zijn pogingen nog iets te redden van het resultaat, door te wijzen op vermeende, massale fraude. De video somt achter elkaar de voordelen op om voor het kantoor te werken, zoals de bijzondere perk: ‘De kans krijgen om met de hele Trump-familie te werken!’

Ook leuk: het cv van Trump

Ook leuk was een video die al vóór de verkiezingen verscheen, maar al op de uitslag vooruitliep. In deze reclame van politiek actiecomité Win America Back zien we een HR-manager die het cv van de (ex-)predident doorloopt. Inclusief ’26 aanklachten wegen seksuele intimidatie’ en ‘250.000 doden op het geweten’. Het gesprek, dat nog zo vrolijk begint, neemt daardoor plots een andere wending. Je ziet haar denken: oei, is dit wel een goede kandidaat? Precies de boodschap die het comité ook op de kiezers wilde overbrengen.

En zo zijn er nog wel meer video’s en grappen te vinden die humor zien in de ‘werkzoekende’ Trump. Ook veel bekeken is bijvoorbeeld de video van Ben de Almeida (Benoftheweek) die als Trump solliciteert bij Home Depot.

Of deze, die zich voorstelt hoe Trump zich voorbereidt op een sollicitatiegesprek bij McDonald’s:

You’re fired!

Al duurt het natuurlijk nog wel even voordat Trump zich echt meldt op de arbeidsmarkt. Tot die tijd vermaken velen zich op sociale media dan ook liever met de uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen, in combinatie met die bekende oneliner van de (bijna voormalig) president:

Er is zelfs een campagne gaande om een miljoen kaartjes met die boodschap naar het Witte Huis te sturen. Al staat de teller daarvan momenteel pas net voor bij de 10.000…

De inmiddels president-elect Joe Biden liet zichzelf trouwens ook niet onbetuigd, zelfs al ver vóór de verkiezingen:

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners