Funny Friday: de bijzondere vacature voor een ‘Director of Royal Travel’ (voor Meghan en Harry)

Niet alleen de Britse prins Andrew ligt zwaar onder vuur, ook zijn neef Harry wordt door de tabloids op de voet gevolgd. Een ‘Director of Royal Travel‘ moet voorkomen dat zijn blazoen op het gebied van ecovriendelijk reizen nog verder wordt besmet.

Peter Boerman Op 29 november 2019
Gem. leestijd 2 min 610x gelezen
Deel dit artikel:
Funny Friday: de bijzondere vacature voor een ‘Director of Royal Travel’ (voor Meghan en Harry)

Wie belangstelling heeft, mag tot 20 december solliciteren op de ‘kritische functie’, die bedoeld is om niet alleen Harry en Meghan, maar alle leden van het Britse koningshuis veilig, efficiënt, kosteneffectief en ‘gepast’ de wereld rond te laten reizen.

Je krijgt verantwoordelijkheid over al het koninklijke luchtverkeer, de koninklijke helikopter én de Royal Train.

Het is geen misselijke baan, met een inkomen van maximaal 85.000 pond (zo’n 100.000 euro). Daarvoor krijg je dan de verantwoordelijkheid over al het luchtverkeer van de ‘royal family’. Ook moet je de vluchttijden van de koninklijke helikopter bewaken, en zelfs het gebruik van de Royal Train in acht houden. Bovendien word je geacht contact te houden met alle relevante autoriteiten, met inachtneming van veiligheids- en milieuoverwegingen.

director of royal travel voor meghan en harry

Pikante timing

De timing van de vacature is op z’n minst pikant te noemen. Prins Harry, kleinzoon van Koningin Elizabeth, reist samen met zijn vrouw Meghan Markle namelijk voortdurend de wereld rond. En dat gebeurt met name in privévliegtuigen. Iets wat veel kritische fans niet ontgaan is. Zo reisden de twee in augustus in 11 dagen tijd maar liefst 4 keer met het privévliegtuig. Ze vierden bijvoorbeeld Meghans 38ste verjaardag op Ibiza. En twee dagen later waren ze alweer in het Franse Nice te vinden. Ook nam Harry in diezelfde maand de private jet naar Sicilië, om aldaar een speech te houden over de vele gevaren van klimaatverandering. Naar verluidt nam het paar sinds hun huwelijk voor 60 procent van hun gevallen een privé jet, terwijl Harry zelf claimt zeker ‘in 99% van de gevallen’ via een commerciële maatschappij te vliegen.

Prins Harry nam in augustus de private jet naar Sicilië, om daar een speech te houden over de gevaren van klimaatverandering.

Hypocrisie ten top‘, was daarna het oordeel van velen. Vandaar dat de koningin nu hoogstpersoonlijk besloten lijkt te hebben zelf in te grijpen. Bovenstaande vacature wordt in de kranten in elk geval vooral uitgelegd als waarborg om ervoor te zorgen dat de reisplannen van het koninklijke stel in het vervolg iets minder omstreden zijn. Eén zwart schaap in de familie, zoals haar zoon Andrew, is voor de koningin immers al zorg genoeg…

Lees ook:

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners