Home Campagnes Gaat een ritje in deze 4WD genoeg ict’ers verleiden tot een sollicitatie?

Gaat een ritje in deze 4WD genoeg ict’ers verleiden tot een sollicitatie?

178 keer
0
4wd

Nu de enorme schaarste weer terug is op de arbeidsmarkt voor ict’ers probeert MendriX kandidaten te verleiden met een sollicitatie in een grote 4wheeldrive. Gaat dat lukken?

Ze noemen het zelf ‘solliciteren 2.0’, en zeggen er onbescheiden bij: ‘MendriX geeft het sollicitatiegesprek een geheel nieuwe dimensie. Met dit mooie weer geen warme kantoren en kleffe koffie, maar naar buiten: 4X4 rijden en een koud biertje drinken met elkaar.’

Sollicitant beter leren kennen

Transport Management Systems-aanbieder MendriX hoopt met de 4WD de kandidaten voor de vacature van Medior ERP consultant nog beter te leren kennen. Sollicitanten die meedoen worden overigens niet beoordeeld op hun rijkunsten, maar op ‘het lef en het vermogen om oplossingen te verzinnen, ook als ze in onverwachte omstandigheden belanden’.

Sollicitanten die meedoen worden niet beoordeeld op hun rijkunsten, maar op hun lef

Kort telefonisch interview – daarna 4WD rijden

Sollicitanten kunnen een cv met een korte motivatie opsturen. Daarna worden ze gebeld  voor een kort telefonisch interview. MendriX nodigt vervolgens de beste drie kandidaten vóór 30 juni uit voor een selectiemiddag waarbij de kandidaten hun toekomstige teamgenoten echt goed moeten leren kennen.

Zou het genoeg zijn?

Of één ritje in een 4WD genoeg is om de schaarse ict’ers tot een sollicitatie te bewegen? Dat valt natuurlijk nog te bezien. Het doet een beetje denken aan de tijd dat ict’ers sollicitatiegesprekken kregen in de showroom van een autodealer, en daarna meteen met een leaseauto naar buiten mochten rijden. Maar dat waren natuurlijk wel andere tijden. De ict’er van nu is een andere dan die van toen, zou je zo zeggen.

Extra grote fruitmand voor mama

De autorit is overigens niet het enige dat het bedrijf in de strijd werpt. Zo biedt Mendrix ook ‘voor nieuwe papa’s extra papaverlof, en voor nieuwe mama’s een extra grote fruitmand’. Al is het bedrijf ook wel zo eerlijk om nieuwe kandidaten meteen te waarschuwen dat het bij hen niet elke dag feest is. ‘Wij garanderen een job met 80% fun en 20% minder fun’.

‘Wij garanderen een job met 80% fun en 20% minder fun’

Maar, zo voegen ze daar meteen aan toe: ‘Eénmaal binnen gaat niemand snel meer weg.’ Het zal vast niet zo bedoeld zijn, maar eerlijk gezegd klinkt dat op een of andere manier ook best wel weer een beetje afschrikwekkend…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here