Heleen Stoevelaar over referral: ‘Vraag je collega’s níet om jouw taken als recruiter over te nemen’

Bij referral denken we vaak dat collega’s jouw taak als recruiter wel even kunnen overnemen. Maar zo is het zeker niet, waarschuwt Heleen Stoevelaar. ‘Vraag liever waardoor ze in beweging komen.’

Werf& gastredacteur Op 16 januari 2023
Gem. leestijd 3 min 513x gelezen
Deel dit artikel:
Heleen Stoevelaar over referral: ‘Vraag je collega’s níet om jouw taken als recruiter over te nemen’

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Een uitspraak die we vaak horen, niet alleen binnen recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. En ja, ook ik hou ervan dingen gewoon te dóén. Deze quote staat voor onbevangenheid en daarmee kunnen we in het leven echt veel doen om het gezelliger en mooier te maken (ook al heeft Pippi Langkous het nóóit gezegd).

Ja, ook ik hou ervan dingen gewoon te dóén…

Echter. Binnen mijn specialisme, ‘Referral Recruitment’, kijk ik toch anders ernaar. Wij ontmoeten regelmatig organisaties met de handen in het haar nadat ze “iets” hebben gedaan met referral recruitment. ‘En toen gebeurde er helemaal niks, terwijl we wel 4.000 euro wilden geven aan collega’s als zij mee zouden werven’. Het moment voor ons om eens echt even stil te staan bij je interne doelgroep. Recruiters zijn nu eenmaal (vaak) gericht op de buitenwereld. Hoe trekken we talent van buitenaf aan? Daarvoor tonen we graag lachende ‘eigen’ medewerkers in...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Deze site onthoudt via een cookie die geplaatst wordt bij inloggen dat gebruikers na 48 uur weer worden uitgelogd. Als je het ‘remember me‘ vinkje aanzet onthoudt de site het voor 14 dagen. Dit geldt niet als je hebt ingesteld in je browser dat wanneer je deze site sluit je  ook meteen je cookies wist.

Meer lezen?

Deze column van Heleen Stoevelaar, oprichter/eigenaar van The Referral Company, verscheen ook in het Werf& Jaarboek 2022. Ook een exemplaar hiervan ontvangen? Vraag hem hier aan.

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners