Hoe Hello 24/7 met ‘mantelzorg-app van de zaak’ personeelsuitval wil terugdringen

Inmiddels zou een vijfde van personeelsuitval al te linken zijn aan mantelzorg. Zorgtechbedrijf Hello 24/7 introduceert daarom een app die personeel te hulp schiet bij het combineren van werk en mantelzorg.

Redactie Op 24 oktober 2022
Gem. leestijd 2 min 126x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe Hello 24/7 met ‘mantelzorg-app van de zaak’ personeelsuitval wil terugdringen

Nederland telt bijna 5 miljoen mantelzorgers. De helft van hen heeft naast het mantelzorgen ook een baan. En vaak daarnaast ook nog eens een veelal druk sociaal leven. Een flinke uitdaging die ervoor zorgt dat bijna 1 op de 5 gevallen van werkverzuim is namelijk gerelateerd aan mantelzorg, blijkt uit onderzoek van HRM CZ & GfK.

Met deze app kan de werkgever ook praktische ondersteuning bieden.

Met de achterliggende filosofie ‘deel de zorg, regel het samen’ ontwikkelde zorgtechbedrijf Hello 24/7 daarom een app die mantelzorg beter behapbaar maakt en praktisch ondersteunt. De app kan door werkgevers als employee benefit worden aangeboden. Zo kan de werkgever niet alleen de dialoog met de werknemer aangaan, maar ook praktische ondersteuning bieden. Via de app deel je de taken met elkaar en met extra handen/services van buitenaf: van wie-gaat-wanneer-langs, tot snel een gezonde maaltijd regelen en zelf op afstand een oogje in het zeil houden.

mantelzorg app

35.000 keer gedownload

Hello 24/7 lanceerde de app eind vorig jaar en intussen is deze al meer dan 35.000 keer gedownload. Ook partijen als gemeente Den Haag, Univé, KPN en verschillende zorgorganisaties werken momenteel samen met het zorgtechbedrijf. Oprichter Arthur Clement: ‘Uit cijfers van het SCP weten we dat mantelzorg snel belangrijker wordt. Dat gaat ook op voor organisaties – 1 op de 4 werknemers ís nu al mantelzorger. Personeel moet hierin daarom meer ondersteund worden door de werkgever. Belangrijk voor het werkgeluk van het personeel, wat ten goede komt aan duurzame inzetbaarheid.’

‘Werkgevers moeten hun personeel hierin beter ondersteunen.’

Clement denkt dat de Dag van de Mantelzorg, op 10 november, het ideale moment is om mantelzorgende werknemers een hart onder de riem te steken. ‘Organisaties moeten laten zien dat ze niet alleen praten over duurzame inzetbaarheid en werk/privébalans, maar er ook echt iets aan doen’, aldus Clement. ’We gaan het zorg/deeltijdperk in.’

Enkele feiten over mantelzorg

  • 1 op de 3 Nederlanders (16+) gaven in 2020 mantelzorg (circa 5 miljoen mantelzorgers).
  • 830.000 mantelzorgers geven zowel langdurig (meer dan 3 maanden) als intensief (meer dan 8 uur per week) hulp.
  • 9,1% van de mantelzorgers voelt zich zwaar belast (460.000 mantelzorgers).
  • Ongeveer 5 op de 6 mantelzorgers geniet van de leuke momenten van het zorgen.
  • 1 op de 4 werknemers combineert betaald werk met mantelzorg.

Lees ook

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners