Hoe een feilloze ‘Recruiter Experience’ de conversie op vacatures verhoogt

Redactie Op 14 januari 2019
Gem. leestijd 3 min 1230x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe een feilloze ‘Recruiter Experience’ de conversie op vacatures verhoogt

Een positieve candidate experience is al lange tijd hot topic in recruitment. Maar onderschat ook het belang van een goede ‘Recruiter Experience’ niet. Zo kun je uiteindelijk immers ook je kandidaten beter bedienen.

Marius van den Hombergh

Vrijdag 15 februari 2019 vertelt Marius van den Hombergh (Textkernel) in zijn webinar tijdens de Webinar Week hoe een feilloze ‘Recruiter Experience’ je kan helpen de conversie op je vacatures te verhogen. Marius doet hier alvast een boekje open over dit onderwerp.

> Waarom is een goede candidate experience volgens jou zo belangrijk?

“De candidate experience is belangrijk omdat het de eerste indruk is die een kandidaat krijgt van jouw bedrijf. En we weten allemaal dat de eerste indruk telt! Daarnaast is er momenteel sprake van een echte ‘war for talent‘. Een zeer positieve candidate experience verhoogt de kans dat je de beste kandidaten aantrekt. En ook al wijs je een kandidaat uiteindelijk af, met een goede candidate experience is de kans groot dat de ex-kandidaat jouw bedrijf aanbeveelt in zijn of haar eigen netwerk.”

‘Een zeer positieve Candidate Experience verhoogt de kans dat je de beste kandidaten aantrekt’

> Wat is jouw tip voor een betere candidate experience?

“Mijn tip is om slim gebruik te maken van software die delen van je recruitmentproces automatiseert. Dat scheelt niet alleen recruiters tijd, maar verlaagt voor kandidaten ook de drempel om te solliciteren. Denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde data-invoer en eenvoudig mobiel solliciteren mogelijk maken. Zorg voor een goede semantische zoekfunctionaliteit in het ATS- of recruitmentsysteem, zodat recruiters de beste kandidaten ook weer goed kunnen vinden. Daardoor houden ze meer tijd over voor de menselijke en – vind ik – leukste kant van het vak: het in gesprek gaan met de kandidaat.”

> Wat verwacht jij dat in 2019 gaat gebeuren op dit gebied?

“Ik verwacht dat we komend jaar innovaties gaan zien die je helpen nog efficiënter te sourcen en te recruiten. Technologieën als artificial intelligence en machine learning zien we al langere tijd in het vak. Dat wordt komende jaren alleen maar meer. Afgelopen jaar introduceerden we bij Textkernel al de eerste cv-parser op basis van deep learning en ik denk dat we die technologie vaker gaan tegenkomen. Ook gaan we nog meer innovaties zien op het gebied van data en analytics. Denk bijvoorbeeld aan het slim data gebruiken voor aanscherping van je (internationale) recruitmentstrategie.”

‘Komend jaar gaan we meer technologie op basis van deep learning tegenkomen’

> Wat ga je vertellen in je webinar?

“Ik wil laten zien hoe je je proces zo kunt inrichten dat je zowel de Recruiter als de kandidaat een goede ervaring kunt bieden. Denk hierbij aan recruitment automation-oplossingen die de invoer van gegevens automatiseren, terwijl je tegelijkertijd volledig geautomatiseerd een gestructureerde database opbouwt. Natuurlijk ontbreekt eenvoudig mobiel solliciteren hierbij niet. Tot slot laat ik je zien hoe de juiste zoektechnologie je helpt snel en eenvoudig de beste kandidaten naar voren te brengen.”

Meer tips voor een betere Recruiter Experience? Volg het webinar! 

In zijn webinar vertelt Marius van den Hombergh hoe je de kandidaat-conversie kunt verhogen, geautomatiseerd kunt bouwen aan je eigen talentpool en hoe je eenvoudig mobiel solliciteren mogelijk maakt. Zo til je de candidate experience naar het hoogste niveau en creëer je tegelijkertijd een feilloze Recruiter Experience. Hoe blijer de recruiter, hoe beter voor de kandidaat – en voor jouw bedrijf!
Meld je aan voor zijn gratis webinar. Of schrijf je in voor een van de andere 25 webinars. 

Lees ook: 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners