Hoe selecteer je een interim-manager? (Nieuwe challenge wil helpen)

Een interim-manager selecteren is geen eenvoudige opgave. Een nieuwe challenge voor interim-managers onder elkaar wil organisaties helpen om door de bomen het bos te leren zien.

Peter Boerman Op 02 september 2019
Gem. leestijd 2 min 365x gelezen
Deel dit artikel:
Hoe selecteer je een interim-manager? (Nieuwe challenge wil helpen)

De nieuwe challenge is een initiatief van Michel van Buren en Hugo-Jan Ruts. Zij willen hiermee onderstrepen dat interim-management een vak is. Net als het selecteren van een interim-manager. De challenge, waarvan de inschrijving start op 2 september, wil duidelijk maken dat interim-management gaat over verandering en verbetering en dat het daarom belangrijk is om hoge eisen te stellen aan een interim-manager en het bureau erachter.

The Game is Changing, Change the Game

De eerste officiële Interim Challenge kent een finale die plaatsvindt op 29 november, tijdens het congres The Game is Changing, Change the Game, op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam. De Interim Challenge staat open voor interim-managers in algemeen management, supply chain management & logistiek, HR en finance. Voorwaarde is dat de interim-manager zich (vóór 14 oktober) inschrijft via een bureau of een zelfstandig collectief.

De deelnemers werken aan een case, ontwikkeld door Nyenrode en Sioo

De deelnemers werken een complexe case uit rondom het fictieve bedrijf Lion Textiles Group. De casus is ontwikkeld in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en Sioo op basis van bestaande praktijksituaties.

‘Interim-Manager van het jaar 2019’

Interim-managers die deelnemen aan de Interim Challenge stellen een plan van aanpak op. Daarvoor zullen ze een beroep moeten doen op hun kennis over verschillende vakgebieden en op hun competentie om samenwerking te stimuleren tussen afdelingen zoals sales, marketing, productie, inkoop en logistiek, HR en Finance, met het bedrijfsbelang als uitgangspunt. De 4 interim-managers met het beste plan van aanpak strijden op 29 november om de titel ‘Interim-Manager van het jaar 2019’. Tijdens dit congres staat de rol van de interim-manager als leider tijdens organisatieveranderingen centraal. Tevens presenteert ABN Amro dan de uitkomsten van het onderzoek naar de markt van interim-management anno 2019.

Meer weten? Stuur dan een mailtje naar Joke Twigt.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners