ICT Group stapt in recruitment onder de naam Additude

In januari dit jaar nam de Nederlandse ICT Group het Zweedse Additude over. Nu start de recruitmenttak van de Zweden ook op de Nederlandse markt, en blijft de merknaam Additude behouden.

Peter Boerman Op 04 september 2019
Gem. leestijd 2 min 419x gelezen
Deel dit artikel:
ICT Group stapt in recruitment onder de naam Additude

Additude Nederland focust zich binnen de techmarkt op drie gebieden: recruitment, detachering met de mogelijkheid tot overname (deta-vast) en de instroom van jongeren en zij-instromers via de Additude Academy. Daarmee kan het bedrijf naar eigen zeggen voorzien in kandidaten voor vaste functies, maar ook in de vraag naar tijdelijk personeel.

‘Ons doel is om mensen succesvol en gelukkig te laten zijn in hun werk.’

‘Ons doel is om mensen succesvol en gelukkig te laten zijn in hun werk’, zegt Ger Erades, business area manager van Additude Nederland. ‘Iemand vinden met de juiste competenties is al moeilijk. Maar iemand vinden die qua persoonlijkheid ook past bij het bedrijf is helemaal een uitdaging. Dat is ons specialisme. Met diepgaande gesprekken en een specifieke test brengen wij alle kanten van een kandidaat in beeld: hard en soft skills, drijfveren en motivaties, maar ook valkuilen en belemmeringen. Daardoor kunnen we op voorhand een heel goede inschatting maken of iemand in een bepaalde rol succesvol gaat zijn.’

Het werkt 2 kanten op

Naast de werving van commercieel talent, ligt de focus van Additude op banen voor industriële automatisering en (embedded) softwarespecialisten. Additude vult functies in op managementniveau en rekruteert daarnaast techrollen als architecten, softwareontwikkelaars en testers. Op het hoofdkantoor van Additude in het Zweedse Malmö werken 160 professionals, goed voor een omzet van zo’n 16 miljoen euro.

Op het hoofdkantoor van Additude in Malmö werken 160 professionals.

De overname van het Zweedse it-bedrijf werd in Nederland begin dit jaar vooral uitgelegd als internationale expansie van de ICT Group, die zijn hoofdkantoor heeft in Barendrecht. Nu blijkt het ook de andere kant op te werken, en rolt het bedrijf de Zweedse activiteiten dus ook hier uit. Wel onder de naam Additude dus, omdat die naam in Zweden al een grote bekendheid heeft.

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners