Niet alleen in Nederland is Indeed nu populairste jobboard

Redactie Op 05 maart 2019
Gem. leestijd < 1 minuut 1025x gelezen
Deel dit artikel:
Niet alleen in Nederland is Indeed nu populairste jobboard

Dat Indeed in Nederland een populair jobboard is? Dat wisten we al. Maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Frankrijk, België, Groot-Brittannië en Ierland gooit de vacatureverzamelaar inmiddels hoge ogen.

Zo wordt 48% van de markt in Groot-Brittannië momenteel gedomineerd door Indeed. Ook in Ierland, Nederland en Frankrijk heeft Indeed zeker een kwart aandeel in de markt, aldus de Global Talent Acquisition Monitor.

Elke minuut bijna 10 banen erbij

Indeed is een Amerikaanse zoekmachine voor vacatures en heeft 250 miljoen unieke bezoekers per maand. Elke minuut worden 9,8 banen toegevoegd. Sinds 2004 geven ze werkzoekenden toegang tot miljoenen vacatures van websites van bedrijven en jobboards over de hele wereld. Indeed is beschikbaar in meer dan 60 landen.

Ranking van Indeed per land

Land Ranking
Groot-Brittannië 1
Ierland 2
Nederland 1
Frankrijk 2
Griekenland 4
Duitsland 3
Zwitserland 4
België 3
Italië 3
Portugal 4
Spanje 4
Zweden 4
Polen 4
Oostenrijk 5
Tsjechië 6
Noorwegen 4
Hongarije 8
Finland 9
Roemenië 12
Denemarken 8

In veel landen markt gefragmenteerd

In veel Europese landen staat Indeed hoog in de ranking. Maar in sommige landen is de markt erg gefragmenteerd. Zo staat Indeed bijvoorbeeld in Spanje op de vierde plaats en is het marktaandeel ‘slechts’ 9%. Infojobs.com is daar veel populairder met een marktaandeel van 42%.

Of de positie van Indeed zo dominant blijft, valt overigens nog te bezien

Of de positie van Indeed zo dominant blijft, valt overigens nog te bezien. Sinds begin dit jaar mogen bemiddelaars in de VS en Canada niet meer gratis hun banen op Indeed zetten. Indeed verandert daardoor van een aggregator en een jobboard steeds meer zelf in een bemiddelaar, in lijn met de strategie van moederorganisatie Recruit.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners