Inhousedag Explore Allen & Overy (inzending Allen & Overy)

Redactie Op 15 maart 2019
Gem. leestijd 3 min 937x gelezen
Deel dit artikel:
Inhousedag Explore Allen & Overy (inzending Allen & Overy)

Explore Allen & Overy is een interactieve en unieke Inhousedag die ervoor zorgt dat studenten het kantoor zelf kunnen ontdekken en ervaren. Lees de hele case van Allen & Overy die is ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2019.

Case Allen & Overy

Omschrijving van de case

Veel studenten zien A&O als een prestigieuze organisatie. Daardoor voelen ze een drempel om langs te komen op het kantoor in Amsterdam. Als ze eenmaal binnen zijn, voelen ze zich direct welkom en worden ze verrast door de goede, collegiale sfeer en de fijne werkomgeving. Binnen de advocatuur worden veel inhousedagen georganiseerd, die vaak bestaan uit een standaard kantoorpresentatie en een case. Allen & Overy heeft ervoor gekozen om, geheel in lijn met ons innovatieve karakter, een onderscheidend programma te ontwikkelen: Explore Allen & Overy.

De Inhousedag start met de opening van de “A&O Exhibit”. Hier kunnen de studenten A&O zelf ontdekken. Ze maken op verschillende interactieve manieren kennis met het kantoor. De eerste indruk wordt gemaakt door een film waarin de kernwaarden together, fearless, future naar voren komen en Senior Partner Brechje van der Velden de studenten toespreekt. Er zijn ook jonge advocaten aanwezig, ieder van hen is verantwoordelijk voor een onderdeel van de Exhibit. De studenten komen op deze manier met de advocaten in gesprek en kunnen hun vragen stellen. De advocaten kozen niet lang geleden zelf voor Allen & Overy en kunnen goed motiveren waarom ze deze keuze hebben gemaakt.

Hierna is het tijd voor de experience rooms. In drie kamers maken de studenten diepgaander kennis met de kernwaarden together, fearless, future. In de together kamer moeten de studenten meerdere opdrachten samen oplossen om een code te kraken (escaperoom). In de fearless kamer moeten ze onder tijdsdruk een spoedopdracht van cliënt behandelen. Onverwachte wendingen zorgen voor extra spanning. Zijn de studenten echt fearless? In de future kamer is een College Tour: de studenten kunnen al hun vragen stellen aan een van de advocaten, zodat ze een concreter beeld krijgen van hun eventuele future bij A&O.

We sluiten de dag af met een borrel met A&O-collega’s. Zo kunnen de studenten kennismaken met nog meer kantoorgenoten.

Wat was de impact van de case?

We ontvangen veel positieve reacties van de studenten. Reacties die we tot nu toe hebben ontvangen zijn o.a.: ‘Interessante draai hebben jullie er aan gegeven! Vernieuwend!’, ‘Leuke manier van kennismaken met het bedrijf, een goed beeld gekregen’, ‘De A&O Exhibit en de activiteiten in de verschillende ruimten waren erg leuk. Unieke wijze van kennismaking met het kantoor, geen standaard kantoorpraatje’.

De dag wordt op dit moment vaak georganiseerd in samenwerking met studie- en studentenverenigingen of organisaties als Step Inhouse. We krijgen veel vragen van studenten die niet zijn aangesloten bij een vereniging of er ook een keer een ‘open’ inhousedag wordt georganiseerd, zodat zij ook een keer kunnen langskomen om A&O te ervaren, waaruit voor ons blijkt dat het echt leeft onder studenten.

We verwachten dat de impact ook zal gaan blijken uit verhoging van het aantal sollicitaties, aanmeldingen voor events zoals onze business course en de verbetering van ons imago. Het is alleen nu nog te vroeg om dit te kunnen meten

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Explore Allen & Overy is een onderscheidende inhousedag. Waar de concurrentie programma’s aanbiedt die bestaan uit een standaard kantoorpresentatie en een case, bieden wij studenten een echte ervaring aan. Een unieke ontdekkingstocht voor iedere student, waarin zijn of haar eigen interesses, vragen en talenten centraal staan.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Dominique van Dreven
  • Heleen Vlek
  • Manon van der Meer
  • Esmee Put
  • Cecile van den Heuvel
  • Hinke Zijlstra

Externe organisaties:

  • Frisse Blikken

Ook kans maken op een Werf& Award 2019?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 9 maart 2019 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Onze partners Bekijk alle partners