Heeft onze volgende premier zijn wortels in de wereld van recruitment?

Met Mark Rutte hadden we al een premier met praktijkervaring in het HR-vak. Is zijn opvolger iemand met zijn wortels in de wereld van recruitment? Het is zeker niet uit te sluiten.

Peter Boerman Op 11 juli 2023
Gem. leestijd 3 min 1180x gelezen
Deel dit artikel:
Heeft onze volgende premier zijn wortels in de wereld van recruitment?

Voor recruiters en talentscouts van de politieke partijen zijn het momenteel drukke dagen. Niet alleen moet het CDA op zoek naar een kandidaat-lijsttrekker, ook bij D66 en de combinatie GroenLinks-PvdA is de naam van de lijsttrekker voor de aankomende verkiezingen nog niet bekend. En de politieke recruitment-machine draait sowieso wel op meer plekken op volle toeren, nu in allerijl kandidatenlijsten moeten worden gevormd. Drukke tijden dus voor de kandidatencommissies die dit werk in de meeste partijen voor hun rekening nemen.

Drukke tijden voor de kandidatencommissies van politieke partijen.

Helemaal bijzonder is de situatie voor de VVD. Want het gisteren aangekondigde vertrek van Mark Rutte zadelt de partij op met een opgave van jewelste. Wie zal de komende maanden in zijn voetsporen kunnen treden als opvolger en mogelijk kandidaat-premier? Vele (bekende) namen passeren daarbij de revue, waaronder die van vrouwen als Edith Schippers, Dilan Yesilgöz, Sophie Hermans en Christianne van der Wal. Onder de genoemde mannen is vooral voormalig minister Klaas Dijkhoff bekend, maar die heeft al aangegeven niet beschikbaar te zijn.

...

Dit artikel gratis lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar voor Werf& Pro leden.

Waarom een Werf& Pro account super handig is:

  • Je krijgt toegang tot exclusieve content.
  • De homepage wordt aan de hand van jouw voorkeuren weergegeven.
  • Je ontvangt 2 keer per week onze nieuwsbrief;
  • Je krijgt 10% korting op al onze events*
  • Je ontvangt speciale aanbiedingen van onze partners.
  • Je download gratis het Jaarboek 2022/2023

*Exclusief RLN events

Maak binnen 1 minuut een gratis Werf& Pro account.

Registreren Al een account? Log dan hier in

Lees ook

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners