Jobchain: vacature-powerhouse van 7 organisaties in de zorg (inzending Utrechtzorg en anderen)

7 werkgeversorganisaties met samen 900 zorgorganisaties gebruiken Jobchain voor tijdwinst, betere vacatures, grotere vindbaarheid en meer sollicitaties. Lees de hele case, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2023.

Redactie Op 23 maart 2023
Gem. leestijd 3 min 167x gelezen
Deel dit artikel:
Jobchain: vacature-powerhouse van 7 organisaties in de zorg (inzending Utrechtzorg en anderen)

De sector zorg en welzijn is een van de grootste werkgevers van Nederland. De zorgsector kampt met personeelstekorten en de vraag naar voldoende opgeleid zorgpersoneel neemt de komende jaren naar verwachting alleen maar toe. Zeker in de huidige ‘war for talent’ spelen conversiegedreven vacaturewebsites dan ook een niet te onderschatten rol op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie. Voor 7 werkgeversorganisaties in de zorgsector was dit in 2022 reden om aan te sluiten bij Jobchain: een van de krachtigste vacaturetools van dit moment.

Afgelopen jaar werden in Jobchain door ruim 1.400 recruiters van bijna 900 organisaties meer dan 50.000 vacatures geplaatst.

Jobchain is één compleet gezamenlijk vacatureportaal waarin gegevens van organisaties, recruiters, kandidaten en vacatures op een gestandaardiseerde manier samenkomen. De laatste 12 maanden werden in Jobchain door ruim 1.400 recruiters van bijna 900 organisaties meer dan 50.000 vacatures geplaatst. Met als resultaat meer dan 6,5 miljoen views en bijna 15.000 sollicitaties. De aangesloten werkgevers beschikken over uitgebreide en up-to-date rapportages en analyses van hun vacatures en het zoekgedrag.

De vacatures vormen de basis voor 7 regionale loopbaanplatformen. Deze bevatten naast – uiteraard – actuele vacatures en de mogelijkheid om te solliciteren op iedere vacature, ook informatie over de werkvelden, aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties, opleidingen, beroepen en doorgroeimogelijkheden. De platformen bieden zo een krachtig aanknopingspunt voor mogelijke kandidaten: van middelbare scholieren die voor hun studiekeuze staan tot mensen die al binnen zorg en welzijn werken maar graag willen doorleren. Daarnaast komen zij-instromers of mensen die een volgende stap in de sector overwegen ruim aan bod, steeds ondersteund door actuele – en waar mogelijk op de persoon toegesneden – vacatures.

De platformen bieden een krachtig aanknopingspunt voor mogelijke kandidaten.

Het overgrote deel van de vacatures wordt geplaatst door slimme rechtstreekse koppelingen met de eigen vertrouwde recruitmentsoftware of ATS-systemen van individuele werkgevers. Een deel van de vacatures wordt daarnaast handmatig geplaatst.

Wat was de impact van de case?

Door de krachtige Jobchain-tooling en de naadloze aansluiting op ATS-systemen worden de betrokken recruiters ontzorgd en neemt de kwaliteit van de vacatures toe. Daarbij is de vindbaarheid van vacatures en organisaties sterk verbeterd en bewijzen de aantallen sollicitaties de kracht van het platform. De bundeling van vacatures in de regionale loopbaanplatformen draagt bij aan een open en gezonde arbeidsmarkt in de regio.

Jobchain is ondertussen uitgebreid met een onderdeel voor kandidaten.

Jobchain is ondertussen uitgebreid met een onderdeel voor kandidaten. Utrechtzorg maakt daar met de Ikzorgshop en Zorgversterkers gebruik van, en voor WZW kunnen kandidaten inloggen om diverse online-testen te doen in de aanloop naar (langer) werken in de zorg. Zo draagt Jobchain bij aan het bewegen van mensen om voor de sector te kiezen.

Als werkgever wil je optimaal zichtbaar zijn met je vacatures: op de loopbaanplatforms, maar ook op jouw werkenbij-site of op social media. Via de Jobchain-omgeving kunnen werkgevers eenvoudig vacatures doorplaatsen naar bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Indeed of LinkedIn. Het dagelijks geautomatiseerd doorzetten van de vacatures naar de landelijke IkZorg-campagne én naar het bovenregionale arbeidsmarktdashboard, maakt het systeem compleet.

Als werkgever wil je optimaal zichtbaar zijn met je vacatures.

Voor een recruiter zijn zowel de gegevens van de eigen organisatie, de vacatures én eventuele kandidaten in één eenvoudig te benaderen omgeving beschikbaar. Daarom draagt de case bij aan een verdere professionalisering én ontzorging van HR.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

De kennis om te komen tot een succesvolle online vacature en inzicht in de mogelijkheden die recruitment automation biedt, zijn niet bij iedere organisatie even sterk aanwezig. De inrichting en tools van Jobchain ondersteunen én stimuleren de bij de werkgeversorganisaties aangesloten zorgorganisaties om op een gecontroleerde manier succesvol hun gegevens en vacatures te beheren en publiceren. We zien dat het verkeer én de interactie voor zowel grotere als kleinere organisaties nog steeds toeneemt. Jobchain heeft zo een positieve impact op de zorgsector.

Credits case

We zijn heel trots op de samenwerking met:

De credits gaan vooral naar hun HR- en communicatiemedewerkers die in korte tijd én een krachtige en succesvolle online aanwezigheid hebben gerealiseerd én hun achterban hierin hebben meegenomen.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie bij Werf& Awards.

Lees ook

 

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners