Jobdigger en theMatchBox integreren: Carerix-klanten eerste gebruikers

‘Slim leads genereren en matchen door optimaal samenspel van arbeidsmarktdata en geautomatiseerde matching’. Dat is de belofte van de integratie van Jobdigger en theMatchBox, waar de klanten van Carerix als eerste gebruik van kunnen maken.

Peter Boerman Op 31 maart 2021
Gem. leestijd 2 min 457x gelezen
Deel dit artikel:
Jobdigger en theMatchBox integreren: Carerix-klanten eerste gebruikers

Met een zo compleet en actueel mogelijk beeld van alle kansen op de arbeidsmarkt per land, regio of postcodegebied, kunnen recruiters sneller kansen benutten. Ook kunnen ze een goede match vinden tussen vacatures en hun eigen of externe kandidaten. De nieuwe integratie van Jobdigger Insights en theMatchBox maakt deze matches kinderspel. En het zijn de gebruikers van Carerix die als eerste deze nieuwe geïntegreerde totaaloplossing binnen hun ATS kunnen benutten.

De nieuwe integratie van Jobdigger Insights en theMatchBox maakt matching kinderspel.

Gebruikers van Carerix die de koppeling met de arbeidsmarktdata van Jobdigger Insights al gebruiken, hebben daarmee altijd toegang tot een volledig overzicht van de arbeidsmarkt. Vacatures op functietitel-, bedrijfs- en locatieniveau zijn al langer beschikbaar binnen het Jobdigger-dashboard. Maar nu zijn dus ook de verschillende relevante arbeidsmarktdata samengebracht met TheMatchbox. ‘Met onze arbeidsmarktdata en deze unieke integratie kan voor elke kandidaat de beste match worden gerealiseerd vanuit zowel eigen opdrachten als externe vacatures’, aldus Jobdigger-eigenaar Björn Hijmans.

Drie slimme oplossingen in één

De nieuwe oplossing voegt de search- en matchmogelijkheden van theMatchBox toe aan de al bestaande arbeidsmarktinformatie. De basis voor deze matches tussen eigen opdrachten en externe vacatures en kandidaat bestaat onder meer uit hard en soft skills, diploma’s en eerdere werkervaringen. ‘Deze data kunnen we koppelen aan relevante functie- en beroepsprofielen zodat je hierop kunt matchen’, aldus Hans Rook, product owner bij Carerix.

‘Hierdoor ontstaat een next generation search & matching-oplossing.’

Dat komt dus bovenop de geïntegreerde modules Jobdigger en 360Match, die Carerix-gebruikers nu al rechtstreeks kunnen gebruiken. Zo ontstaat volgens Rook een ‘next generation search & matching-oplossing om sneller en efficiënter kandidaten en vacatures te matchen.’ Gebruikers kunnen daardoor niet alleen snel interessante vacatures vinden. Ze kunnen deze ook direct koppelen aan geschikte kandidaten in je eigen talentpools en de vacature importeren binnen Carerix.

Win-winsituatie

De arbeidsmarktdata kun je dan vanuit de kandidatenkant benaderen, waarbij je externe vacatures zoekt die een goede match zijn voor de kandidaat. Anderzijds kun je vanuit interne opdrachten, aangevuld met externe vacatures, ook de meest passende kandidaat zoeken en in beeld brengen, gesorteerd op kwaliteitsscore.

‘Met de integratie besparen gebruikers veel tijd.’

‘Met de integratie besparen gebruikers veel tijd. Ze kunnen kwalitatief goede matches vormen met eigen vacatures én alle externe vacatures. Een win-winsituatie dus in de vorm van tijdsbesparing en een hogere omzet’, aldus Jan Govaerts, managing partner van theMatchBox. Zo moet meer tijd en inzicht in de meest kansrijke leads ontstaan, net als meer tijd voor betere matches én meer tijd en meer aandacht voor de meest geschikte kandidaten.

Lees ook

Tags:
Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Onze partners Bekijk alle partners