Kateryna ontvluchtte de oorlog voor kansen in Nederland (inzending Babbage Company)

De Oekraïense Kateryna Lopushanska ontvluchtte de oorlog in haar land en begon vorig jaar als marketingprofessional bij Caldic in Rotterdam. Lees de hele case van Babbage Company, ingezonden in de categorie Recruitment voor de Werf& Awards 2023.

Redactie Op 24 februari 2023
Gem. leestijd 2 min 207x gelezen
Deel dit artikel:
Kateryna ontvluchtte de oorlog voor kansen in Nederland (inzending Babbage Company)

Omschrijving van de case

De Oekraïense Kateryna Lopushanska (26) begon vorig jaar via Babbage Company als marketingprofessional bij Caldic in Rotterdam. Ze ontvluchtte de oorlog, maar zag tegelijkertijd de carrièrekansen die Nederland bood. Dit is een procedure waar mijn oud-collega Iris Nibbering het meest trots op is, een succesverhaal om de talentvolle Kateryna Lopushanska te matchen aan een marketingjob voor één van de klanten van Babbage Company, Caldic in Rotterdam.

Kateryna stond 15 uur in de rij om een vlucht te nemen voor haar sollicitatiegesprek en maakte daar een verpletterende indruk.

De motivatie van Kateryna om te solliciteren in Nederland was dat zij al in het buitenland zou zijn om familie op te vangen, mocht dat nodig zijn. De vacature marketing campaign manager bij Caldic sprak haar meteen aan en samen met Iris bereidde ze zich voor, voor een online gesprek via Teams. Voor een tweede gesprek hielpen Iris en Caldic haar met haar reis naar Nederland. Begin juli ging zij aan de slag bij Caldic, dat een relocation-bureau inhuurde om haar te helpen. Kateryna ontvluchtte haar huis in Oekraïne, maakte een busrit naar de Poolse grens waar ze 15 uur in de rij stond om een vlucht te nemen voor haar sollicitatiegesprek en maakte daar een verpletterende indruk.

Wat was de impact van de case?

Een prachtige nieuwe kans voor een jonge, getalenteerde dame die de oorlog in Oekraïne ontvluchtte, en dapper genoeg was om ook de kansen in Nederland te zien. In juli startte zij bij Caldic, die ook veel moeite stopte in haar relocation. Voor de recruiter Iris Nibbering is deze plaatsing, vooral door de context eromheen, de mooiste plaatsing uit haar carrière. Ze heeft nog steeds regelmatig contact met Kateryna.

Waarom moet deze case een Werf& Award winnen?

Het is een prachtig en hoopvol verhaal, dat de inzet van verschillende partijen laat zien en de dapperheid van vluchtelingen.

Credits case

De volgende personen, afdelingen en/of externe partijen zijn betrokken bij de case:

  • Iris Nibbering, Babbage Company (toentertijd)
  • Jurn Hoogma, Caldic
  • Kateryna Lopushnska, Caldic

Ook kans maken op een Werf& Award 2023?

Maak ook kans op een Werf& Award en stuur uiterlijk 17 maart 2023 17.00 uur jouw arbeidsmarktcommunicatie- of recruitmentcase in. Kijk voor meer informatie en om jouw case in te sturen bij Werf& Awards.

Deel dit artikel:

Premium partners Bekijk alle partners