Kijken: mooie documentaire over The Art of Recruiting

Peter Boerman Op 06 augustus 2015
Gem. leestijd 2 min 2102x gelezen
Deel dit artikel:
Kijken: mooie documentaire over The Art of Recruiting

Recruitment is niet alleen een vak, het is zelfs een kunst.

En het is tegelijk een écht salesvak. Dat is althans de boodschap die je kunt afleiden uit de mooi gemaakte – zéér Amerikaanse – documentaire The Art of Recruiting, die nu online staat.

art of recr 2

Rondetafelgesprek

De film, door executive producer Chris Lavoie gemaakt, is in feite niet meer dan een rondetafelgesprek met een (groot) aantal Amerikaanse recruiters, maar het is op een House of Cards-achtige manier geschoten, en daarom fijn om naar te kijken. En inhoudelijk soms nog best interessant ook.

art of recr 1

Een preview

De hele film embedden lukt hier niet, maar een preview is gelukkig wel mogelijk. Best leuk, om ‘toprecruiters’ zo te horen over hun vak…

Ambitie is niet mis

De ambitie van de maker is niet mis: ‘to spearhead a global community of recruitment professionals who feel informed and empowered to make a positive impact in their careers and in their daily lives.’ Maar goed, het is dan ook niet mis wat recruiters doen, zegt een van hen in de film:

art of recr 6

En daar kun je dan maar goed mee omgaan, met die power

Deel dit artikel:

Peter Boerman

Hoofdredacteurbij Werf&
Hij heeft eigenlijk nog nooit een vacature uitgezet. En meer sollicitatiegesprekken gevoerd als kandidaat dan als recruiter of werkgever. Toch schrijft Peter Boerman alweer een jaar of 10 over weinig anders dan over de wondere wereld van werving en selectie, in al zijn facetten.
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners