Wim op woensdag: Wat zijn de mustfollows voor recruiters?

Waar haalt de recruiter zijn kennis, informatie en inspiratie vandaan? Dat gebeurt tegenwoordig vooral online. Maar wat zijn dan de mustfollows? Wim van den Nobelen deelt zijn bronnenlijstje, en vraagt meteen wat er nog mist.

Wim Van den Nobelen Op 22 december 2021
Gem. leestijd 2 min 994x gelezen
Deel dit artikel:
Wim op woensdag: Wat zijn de mustfollows voor recruiters?

2022 is bijna in zicht. Een nieuw jaar, dus tijd voor goede voornemens. Hoewel ik er persoonlijk niets mee heb. Alsof je een datum nodig hebt om jezelf aan te sporen om in actie te komen. Misschien zou iedereen dat als voornemen moeten hebben. Begin gewoon aan jouw goede voornemen op het moment dat je eraan denkt en stop met uitstellen. Tip 1 dus…

In mijn dagelijkse routine begin ik elke ochtend met enkele sites door te nemen.

Eerder dit jaar had ik het al over een lijst met mustreads voor recruiters, maar wat zijn online nu de mustfollows? Hierbij mijn lijstje. Aanvullingen zijn welkom. In mijn dagelijkse routine begin ik iedere ochtend met het doornemen van de volgende sites: Social Talent, ERE, HBR, Marketingfacts, Frankwatching, RecruitmentTech, Kiqit, Recruitingdaily, Hiringsuccess en natuurlijk Werf&. En door de week krijg ik altijd de mail van Recruiting Brainfood van Hung Lee, waarop je je gratis kunt abonneren.

Facebook en LinkedIn

De Facebookpagina’s van Recruitment Buddies, Recruitment Vrijstaat en Recruiters Zijn Net Mensen volg ik meer vanaf de zijlijn. Net zoals diverse recruitmentgroepen op LinkedIn, zoals Recruitment & Recruiters in Nederland, Dutch Recruiters, het Recruitment Netwerk en De Recruiter.

Bij webinars kun je lekker cherrypicken…

Events bezoek ik graag en daarom ben ik lid van zowel Recruiters United als Recruiters Connected. Sinds corona meld ik me veelvuldig aan voor webinars, maar eerlijk gezegd bekijk ik die meestal terwijl ik doorwerk waardoor het meeste langs mee heen gaat. Het fijne is dat je wel kunt cherrypicken, maar omdat ik doorwerk mis ik toch te veel. Een fysiek event heeft dan weer het voordeel dat je even weg bent van het werk en je komt weer oude bekenden tegen… Mocht je tips hebben ter aanvulling van deze blog, mail me of plaats ze hieronder. Voor nu: fijne feestdagen en tot in 2022!

Over de auteur

wim van den nobelen recruiterdilemma'sWim van den Nobelen is recruiter salarisadministratie bij Strictly People. Hij schrijft voor Werf& de ‘Wim op woensdag’. Op elke woensdag vind je hier een blog, onderzoek of artikel van hem.

Lees ook:

Deel dit artikel:

Wim Van den Nobelen

Eigenaarbij FinCar
Wim van den Nobelen is recruiter/eigenaar van FinCar, investeerder, blogger op Werf& en Ambassadeur van Guruz
Bekijk volledig profiel

Premium partners Bekijk alle partners